Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 295 000 SEK
Adress
Jungmansgatan 4A, Västra Hamnen, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
85 kvm
Avgift
4 566 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ståtlig trea med utsikt mot både Öresund och Kockums Park

Mellan glittrande hav och lummiga Kockums Park erbjuds nu en sällsynt chans att förvärva en majestätisk trea om 85 väldisponerade kvadratmeter i de populära Parkhusen! Här finns eftertraktade mervärden såsom solinsläpp från tre väderstreck, vackra ekparkettgolv, gäst-wc, köksö i ett välutrustat kök och en svårslagen utsikt mot Öresund. I och med att fönstren är noggrant placerade erhålls skiftande ljussättningar och rum som ändrar karaktär efter både klockslag och årstid. Ett ständigt pågående ljusspel. Lägenheten i övrigt är socialt planerad med de öppna ytorna i kök, vardagsrum och balkong för sig och de privata ytorna i en egen avdelning. Perfekt för festliga tillställningar eller när man bara vill ha över nära och kära på middag och njuta av solnedgången tillsammans. En lägenhet utöver det vanliga!

Parkhusen, som är uppförda av Midroc, är en del av Brf Havsljuset 1-5. Dessa föreningar delar en gemensam gård som är upphöjd för att skydda från både vind, trafik och insyn. Detta ger möjlighet till att ha en trevlig fika med grannarna. En lummig och lugn miljö där det är lätt att koppla av och njuta. Med en grön gård, Kockums Park och Öresund som närmaste grannar är chanserna till ett rikt uteliv mycket goda!

Att bo i Brf Havsljuset 4 ger ett antal praktiska fördelar i vardagen. Under huset finns ett parkeringsgarage där varje lägenhet erbjuds en plats. Här finns även cykelförråd och källarförråd till samtliga lägenheter. Närområdet pulserar av liv och rörelse. Ni bor precis bredvid World Trade Center med sina stora kontors-, service- och handelsytor. Tvärsöver Västra Varvsgatan finner ni klassiska Kockum Fritid med sin träningsanläggning med både ishall, simhall, gymanläggning och rackethall. Dessutom finns Malmös bästa bad- och promenadmöjligheter längs med den vackra Ribersborgsstranden och populära Västra Hamnen. En perfekt kombination av stadspuls såväl som rekreation.

Denna lägenhet måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

Beskrivning

HALL

Ekparkett, vitmålade väggar och tak som även har spotlights. Skjutdörrsgarderob för extra förvaring och avhängningsmöjligheter.

SOVRUM 1

Ekparkett, vitmålade väggar och tak. Skjutdörrsgarderob för förvaring samt fönster i öster.

BADRUM

Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar med breda vita kakelplattor. Spotlights i taket. Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, samtlig utrustning är från Electrolux (2012). Dusch med glasdörrar. WC, handfat med kommod. Spegelskåp för extra förvaring. Fönster i öster.

GÄST-WC

Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar med breda vita kakelplattor. WC, spegelskåp och handfat.

SOVRUM 2

Ekparkett, vitmålade väggar och tak. Plats för garderober för extra förvaring. Fönster i öster.

KÖK

Ekparkett, vitmålade väggar och tak samt köks i mitten av köket. Stänkskydd i kakel och laminatskiva. Fönster i väst längsmed arbetsytan. Släta vitmålade luckor. Maskinparken består av en helintegrerad diskmaskin, rostfri kyl och frys som även kan tillhandahålla både is och kolsyrat vatten direkt från dörrarna, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och köksfläkt. Spotlights i taket.

VARDAGSRUM

Ekparkett, vitmålade väggar och tak. Gardinskenor som följer väggarna. Fönster i öster, söder och väster. Utgång till balkong i söder.

BALKONG

Inglasad balkong med takhöjd på 3,3 m. Cumaroträ (brasiliansk teak) är lagd på golvet. En del av balkongen är utan inglasning.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Havsljuset 4 Årsredovisning 2018 BRF Havsljuset 4 Stadgar BRF Havsljuset 4 Energideklaration Info, sidotjänster Info, Undersökningsplikt & Felansvar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö s:t petri.

Storlek

Boarea 85 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

4402

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2012
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Havsljuset 4
Organisationsnummer: 769612-4622
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 4402
Antal lägenheter: 13
Antal lokaler: 0

Brf Havsljuset 4 är en äkta förening som bildades 2012 och förvaltar den friköpta fastigheten Sjömannen 3 i Malmö kommun med adressen Jungmansgatan 4. Huset färdigställdes av byggherren Midroc 2012. Föreningen består av 13 st lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt.

Parkering: Garage finns i källaren att hyra för 900 kr per plats/månad. En plats är man garanterad. Cykelparkering finns i anslutning till garaget.

TV och bredband: Telia triple play innefattar basutbud på tv-kanaler samt bredbandsuppkoppling 100/100 Mbit/s och ip-telefoni till en obligatorisk kostnad om 256 kr/månad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd för lägenheterna. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Havsljusets samfällighetsförening. Föreningens andel är 12 procent.
Samfälligheten förvaltar garage, innergård och sophantering.

Föreningens ekonomi

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2017-01-01 (2%). För närvarande finns inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar:
-2018, brytskydd på ytterdörrar.


Planerade renoveringar:
-2019, ytterligare förstärkning av brytskydden på två ytterdörrar och en dörr till garaget görs under januari 2019.
-2019, ventilationsrengöring och mätning av luftflöden görs under januari/februari 2019.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energideklarationsdatum: 2015-11-30
Energiprestanda primärenergital: 69 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 566 SEK / mån
Obligatoriskt tillägg om 256 kr för bredband.
Föreningen tillämpar individuell mätning för värme, vatten och el.
Denna kostnad tillkommer och debiteras kvartalsvis.

Driftskostnad

1 600 SEK varav:
Uppvärmning: 840 SEK
Elektricitet: 680 SEK
Övrigt: 80 SEK
Schablonberäknad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 7.60561 %
Andel av årsavgiften: 7.60561 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Närområde

Allmänt om området: Västra Hamnen, Malmös kronjuvel när det gäller stadsomvandling, med Turning Torso i topp. Vad som började med en byggmässa har nu blivit ett storskaligt projekt som 15 år senare fortfarande är igång. Det mesta är redan etablerat, så som Scaniabadet i norra änden, den långa Strandpromenaden och Kockums Fritid. Här är det är vackert året runt men på somrarna förvandlas Västra Hamnen till ett semesterparadis med lyxyachter och vänner som dricker rosé på bryggan. Västra Hamnen har allt från gym, ICA Maxi och systembolag ett stenkast ifrån. Med en kort buss-, cykelfärd eller promenad är du inne i city på nolltid. Här bor du havsnära med närhet till det mesta!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy