Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Aspövägen 105, Älvsjö - Örby, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
36 kvm
Avgift
2 611 SEK / mån
Rum
1 rum

Charmiga originaldetaljer från 30-talet

Varmt välkommen till denna bra planerade etta i mycket fint skick på lugna Aspövägen 105!

Bostaden erbjuder originaldetaljer från 1936 när huset ursprungligen byggdes. Här får du bland annat vacker och välbevarad fiskbensparkett, en enastående takhöjd som skapar rymd och stora fönsterpartier som bjuder in till ett härligt ljusinsläpp.

2013 genomgick huset en totalrenovering och både badrum samt kök är uppfräschade sedan dess. Här kan du därför flytta rakt in utan att behöva tänka på de stora underhållsåtgärderna. Bostaden har därefter uppdaterats och målats i moderna pastellfärger som kompletterar originaldetaljerna på ett smakfullt sätt. Ett snyggt och yteffektivt förstaboende.

Föreningen har utfört många av de större renoveringarna som stambyte, fasad, fönster och tak. Ni har även tillgång till den mysiga baksidan där man kan grilla och njuta av grönskan under sommartid. Bra gemenskap i föreningen.

Nära till kommunikationer med bussar som trafikerar nästan hela söderort samt promenadavstånd till pendelstation och Älvsjö Centrum med stort serviceutbud.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Praktisk hall med plats för avhängning av kläder samt skor. Snyggt målad hatthylla som på ett smart sätt får kläderna att smälta in. Garderob med elfa-system som avskiljs med en vit gardin. Fiskbensparkett. Rosamålade väggar.

Sovrum/Vardagsrum
Stort och möblerbart rum med härligt högt i tak. Vacker fiskbensparkett och grönmålade väggar. Stort härligt fönsterparti med morgonsol. Fönsterskiva i sten. Plats för både säng och soffgrupp.

Kök
Kök med vita skåpluckor, vitt kakel över bänkskivan, nedsänkt diskho och rostfria vitvaror från 2013 (Kyl/frys, inbyggnadsugn, fläkt och spishäll med induktion). Matplats för ca 2-4 personer.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel, svart klinker, wc, handfat, spegelskåp, dusch med vikbar glasdörr och handdukstork.

Övrigt

HISTORIA: Näst Årsta är Örby förmodligen den äldsta boplatsen i söderort. "Ör" är ett gammalt ord för sandstrand eller smågrus i allmänhet. Några små byar har identifierats tätt intill varandra vid dåtida Brännkyrkasjöns strand i början av 1300-talet. Villabebyggelsen i Örby utgör därmed en av Stockholms äldsta villastäder och började byggas ut i slutet av 1800-talet när mark från Örby slott såldes till markexploatörerna Fritz P Dalheimer och J E Lignell. Köparna var främst arbetare och lägre tjänstemän, där exempel på yrken hos de första nybyggarna år 1898 var ångfartygsmaskinist, ölutkörare, telegrafist, smed samt måleriarbetare. Ursprungligen avstyckades 1187 st tomter på mellan 1 500 och 4 000 m² som såldes för priser mellan 453 och 2 279 kr. Vid denna tid hörde dock även en del av Stureby fram till Sågverksgatan till Örby, vilken överfördes till Stureby i samband med tillkomsten av Örbyleden.

OMRÅDE: Örby är en pärla med småstadskänsla lite avsides från Älvsjö med pendeltåg och Högdalen med tunnelbana. Det tillhör en av stadsdelarna i Älvsjös stadsdelsområde och är känt som ett lugnt samt trevligt bostadsområde där närheten till Stockholms centrum kombineras med naturen och trevliga promenadvägar. I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. Förskola finns i samma kvarter, den populära Örby skola ligger intill. Vid skolan finns ett litet centrum med mataffär, bibliotek, ett par butiker och restauranger. I Örby finns även Aspöparken som är trevlig med lekplats. Tio minuters promenad till Älvsjö pendeltågstation. På gatan utanför går bussarna 161, 163 och 165 och några minuters promenad till bussen 144 som tar dig till bla Gullmarsplan, Älvsjö, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra och Liljeholmen. Det finns tre kommunala förskolor i Örby. Ripsavägen 44 och 33 , telefonnummer : 08-508 202 04 Vingåkersvägen 22-26, telefonnummer: 08- 508 490 41 Närmaste grundskola F-6, är Örbyskolan, telefonnummer: 08-508 45 820 Sjöängsskolan F-9, telefonnummer 08-508 21 405

Nuvarande Örby skola uppfördes 1915 efter ritningar av Georg A. Nilsson och är belägen i stadsdelens centrala del. Här finns låg- och mellanstadium med ungefär 500 elever. Den stora skolbyggnaden, som är byggd efter samma ritningar som för skolorna i Gamla Enskede och Långbro, misstas ofta av många som ser den för första gången för en kyrka. Örby skola är populär och har fått genomgående höga betyg både från eleverna och vid Stockholms stads kvalitetsutvärderingar. I Örby finns en fritidsklubb för barn i åldern 9-12 år. Lokalerna består av en gymnastiksal och ett antal små rum. För ungdomar i åldern 13-20 år finns en fritidsgård, som består av en gymnastiksal (där discon ofta ordnades förr i tiden), några rum och en liten cafeteria. Både fritidsklubben och fritidsgården ligger intill Örby skola. Sedan 1921 driver Örby IS idrottsverksamhet i området i form av fotboll (senior och ungdom), innebandy (senior och ungdom) och ishockey (senior).

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 36 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

10

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Föreningen

Föreningens namn: Brf Paketbilen 11
Organisationsnummer: 769624-1707
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 10
Antal lägenheter: 16
Antal lokaler: 4

Brf Paketbilen 11 är belägen på Aspövägen 103-105. Föreningen bildades 2012 då man också förvärvade fastigheten. Enligt årsredovisning 2018 har föreningen en god amortertingskultur, dem amorterar 1 % månadsvis på deras största lån.

Parkering: Föreningen har 7 stycken parkeringsplatser enligt årsredovisningen. 330 kr/mån. Separat kö.

TV och bredband: via Com Hem. TV-basutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga i källaren samt en föreningslokal. Det finns även förvaring för cyklar och barnvagnar.

Föreningens renoveringar

2018:
- OVK.
- Tvättstugeservice.
- Upprättat underhållsplan.

Kommande:
- Mindre tak- och vindsåtgärder.
- Ommålning av fönsterkarmar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 81 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-09-29

TV

via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 611 SEK / mån
I avgiften ingår värme, va och TV-basutbud.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 180 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.34000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har 10 stycken parkeringsplatser enligt årsredovisningen. Separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy