Länk kopierad!

Visningar

sön 29 sep 14:00 - 14:30
Bokad visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 950 000 SEK
Adress
Möllevångsgatan 20C, Triangeln, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
49.4 kvm
Avgift
2 399 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smakfullt renoverad tvåa intill populära Kapellplan!

På en lugn gata intill Malmös huvudstråk ligger denna välplanerade citytvåa med spatseravstånd till Möllans myller, Pilldammsparkens lugn, Triangelns affärsutbud och Citytunneln! En halv trappa upp väntar en alldeles fantastisk tvåa för alla er som värdesätter 30-tals charm, ljus, högt i tak samt nyslipade och hårdvaxoljade fiskbensmönstrade parkettgolv i vardagsrum och sovrum! Lägenheten är genomgående och stora fönster på rad gör bostaden oerhört ljus och luftig.

Interiört finns ett fint sovrum i bra storlek med fönster mot den lugna innergården, ett fräscht kök med en unik vinkel som skapar utrymme för en större matplats, helkaklat badrum i fint skick med ett nyligen remaljerat badkar samt vardagsrum med fönster mot trevliga Kapellplan. I rum efter rum finns släta vita väggar och tak, fönster och lister som är nyligen ommålade.

Pricken över i:et är att man blir boende i omåttligt populära Brf Havsuttern som är en välskött förening med låga avgifter. Välkommen på visning!

Beskrivning

Gillar man 30-tals charm, en genomgående planlösning samt ett hem med ordentlig takhöjd så kommer man finna denna välplanerade tvåa ytterst trivsam. Stora fönsterpartier släpper in ljuset från två väderstreck i den genomgående planlösningen. Här finns dessutom en ordentlig klädkammare i halvan som ger bra förvaring. På tal om förvaring så tillhör ett stort källar- och vindsförråd lägenheten. Släta vitmålade väggar och gedigna golv i rum efter rum ger bostadens interiör både charm och struktur. Fönster och lister är även nyligen ommålade.
Gemensamma balkonger finns på varje halv våning i trapphuset där man underhålla vänner eller njuta i eftermiddagssolen.

Entré
Bostaden har en rymlig entréhall där det finns gott om svängrum. I den ordentliga klädkammaren i halvan intill finns såväl klädavhängning och förvaring.

Badrum
I hallen finns även ett helkaklat badrum i ett fint skick med platsbyggt badkar som nyligen är remaljerat, tvättställ och wc. Ett fint mosaikgolv bryter av det vita på ett fint sätt.

Vardagsrum
Planlösningen leder vidare in till det mysiga vardagsrummet med fönster i söder mot Kapell Plan. Djupa fönsterinfattningar, fönsterbänkar i granit och en vacker takrosett skänker sällskapsrummet rogivande charm. Det finns plats i det generösa utrymmet med såväl soffgrupp och matgrupp.

Fönster, golv och väggar fortsätter i samma tappning i hall, kök och sovrum.

Kök
Köket har en inreding med köksluckor i vitt, effektiv gasspis med en infälld köksfläkt i borstat stål, diskho, arbetsbänk i mörkgrå laminat och en kombinerad kyl och frys. Stänkskydd i form av ljust kakel finns ovanför arbetsytorna - praktiskt vid rengöring. Den fantastiska gasspisen som vilar på granitgolv. I kökets ände, precis vid tvåluftsfönstret, finns en frukosthörna.

Sovrum
Bostaden har ett väl tilltaget sovrum med fiskbensmöstrad parketgolv och fönster mot den lugna innergården. Sovrummet har gott om volym tack vare bostadens goda takhöjd. Här finns plats för en säng och förvaringsmöbler.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Havsuttern Stadgar.pdf BRF Havsuttern Årsredovisning 2018.pdf BRF Havsuttern Energideklaration (Möllevångsgatan 20A-C).pdf BRF Havsuttern Energideklaration (Södra Förstadsgatan 65B-C).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö S:t Johannes.

Storlek

Boarea 49.4 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

121

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Ventilation: Självdrag

Föreningen

Föreningens namn: Brf Havsuttern
Organisationsnummer: 746000-4489
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 121
Antal lägenheter: 142
Antal lokaler: 0

Brf Havsuttern är en äkta förening som äger fastigheterna Havsuttern 15,17 och 18 i Malmö. Lägenhetshusen uppfördes 1939 och föreningen bildades 1941. Totalt innefattar föreningen 142 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 163 kr år 2019).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utfört underhåll
2010 - Relining avloppsstammar
2010-2011 - Totalrenovering av hissar
2012 - Byte av alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2014 - Underhåll av uteplats
2015 - Översyn av samtliga anmälda balkonger samt lagning vid behov
2015 - Kittning och ommålning av samtliga takfönster
2015 - Ombyggnad av terasser på S. Förstadsgatan 65B och C
2016 - Obligatorisk ventilationskontroll och kanalrensning
2018 - Större renovering där det byttes tak, tegelfogar, balkongräcken m.m.

- Pågående underhåll
Polering av yttre klinkers
Blästring och rostskyddsbehandling av föreningens grindar

- Planerat underhåll
Uppfräschning av föreningens gemensamma innergård

Föreningen följer en underhållsplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grillplats, grovsoprum, innergård med sopsortering samt tvättstugor.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Comhem. Bredband kan beställas dels via Comhem alternativt via Ownit som har fiberkabelanslutning till fastigheten. Kostnaden för bredband till Ownit ingår i avgiften. (Ca 100 Mbit/sek).

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har ingen egen parkering för bilar, motorcyklar eller mopeder.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

ÖVRIGT
Föreningen accepterar delat ägarförhållande, dock måste den ena parten äga minst 10%.
El köps in via föreningen och debiteras per lägenhet efter förbrukning. Medlemmar kan inte själva välja elleverantör.

KONTAKT
Hemsida: http://www.brfhavsuttern.se/
Mail: styrelsen@brfhavsuttern.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2018-12-23
Energiprestanda primärenergital: 148 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 2 399 SEK / mån
Ingår: värme, vatten, kabel-tv, bredband (Ownit) och gemensamt elavtal
Obligatoriskt tillägg: 125 kr/mån, elförbrukning efter faktisk förbrukning

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 150 SEK
Övrigt: 150 SEK
Avgift för gasförbrukning då denna lägenhet är utrustad med gasspis: ca150 kr/mån enligt WEUM (E.on).

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.59053 %
Andel av årsavgiften: 0.59721 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Närområde

Allmänt om området: Triangeln, ett namn som uppkom någon gång under början av 1900-talet när det fanns en spårvägsrefug som såg ut som en Triangel. "Triangelen", som malmöborna kallar det, har kommit till att bli en centralfigur i Malmös stadsbild med sitt köpcentrum, omdragningen av busstrafiken och tågstation. Restauranglivet här i krokarna är rikt och här finns några institutioner som serverat hungrande malmöbor sedan urminnes tider, bland annat Kin Long på Rådmansgatan, Gamla Brogatan på gatan med samma namn, eller det klassiska hamburgerhaket Stippes. Oavsett vad du gillar finns det något för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy