Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lerbäcksgränd 14, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
73 kvm
Avgift
4 460 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp i huset & balkong i sydväst

Välkommen till denna ljusa och smart planerade trea på Lerbäcksgränd 14 med flexibel planlösning som har både öppna ytor och möjlighet till avskildhet via separata sovrum.

Möjligheten till balansen mellan skratt och umgänge samt lugna stunder för återhämtning skapar den perfekta harmonin i hemmet för barnfamiljen och den som vill kunna vara för sig själv. Lägenheten ligger högst upp i huset och har en härlig balkong i underbart sydvästläge som är en bra plats att njuta av solen på när du blickar ner över barnen som leker. Gott ljusinsläpp. TV-basutbud och förråd ingår i avgiften. Ett hem att trivas i som bör upplevas på plats.

Sammanfattningsvis ett välplanerat boende högst upp med balkong och endast 10 minuter till tunnelbanans gröna linje.

Välkommen hem!

Beskrivning

Bostaden presenteras enligt följande:

Hall
Välkomnade och praktisk hall med goda förvaringsmöjligheter. Ekparkettgolv och målade väggar.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, byrålåda och nattduksbord. Sex tycken överskåp och fyra garderober varav två är uppöppnade. Vitmålade väggar.

Sovrum/Barnrum
Perfekt sovrum för ert barn med gott om plats för säng samt möjlighet till lek och skoj. Lila fondvägg. Kan även användas som kontor eller hobbyrum. Bra förvaring i form av garderob.

Vardagsrum
Social och härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Matplats för ca 6-8 personer. Här kan man fira härliga middagar med släkt och vänner samtidigt som man njuter av varandras sällskap. Ekparkettgolv.

Kök
Praktiskt 90-tals kök med diskbänk, skafferi, fönsterskiva i sten och vita skåpluckor av laminat. Bänkskiva i laminat.

Vitvaror:
- Kombinerad kyl/frys.
- Spis.
- Spisfläkt.
- Diskmaskin.

Badrum
Ett ljust och funktionellt badrum med potential. Dusch, WC och handfat med kommod. Plastmatta och vitkaklade väggar. Vädringsfönster. Gott om användbara ytor, ni kan exempelvis installera ett badkar.

Övrigt

Område & Kommunikationer:
Lerbäcksgränd ligger på gångavstånd till Hagsätra centrum med T-bana, bussar, matbutiker, apotek, bibliotek, café, skomakeri, kemtvätt, restauranger och frisersalonger mm. Därifrån kan du ta tunnelbanan med gröna linjen in till city på ca 20 min. Det är också gångavstånd till fina naturområden, populära Älvsjöbadet och Rågsveds centrum liksom Högdalens centrum som har ytterligare butiker och Sveriges största skateboardpark. Från Hagsätra går också buss 143 mot Älvsjö, där pendeltåget ansluter mot både Södertälje och Märsta samt även flertalet bussar in mot stan. Perfekt anpassat boende för den som vill ha nära till lite av allt.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017 BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 73 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

268

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1956-1959

Föreningen

Föreningens namn: BRF Lerlåset
Organisationsnummer: 769608-8819
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 268
Antal lägenheter: 168
Antal lokaler: 1

Bostadsrättsföreningen Lerlåset. Föreningen är ett privatbostadsföretag (s.k äkta bostadsrättsförening) enligt inkomstskattelagen. Föreningen är belägen i stadsdelen Hagsätra i Stockholm på Lerbäcksgränd.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2002-10-22. Föreningen innehar sedan 2003-06-18 tomträtten till fastigheten. Fastigheten bebyggdes 1956-1959 och består av 8 flerbostadshus. Byggnadernas totala area uppgår till 12.345 kvm, varav 11.336 utgör lägenhetsarea och 1009 kvm utgör lokalarea. Föreningen har 158 bostadsrätter, 9 hyresrätter, 1 gästlägenhet och 1 lokal enligt årsredovisning 2017.

Parkering: P-plats kostar 185 kr/månad det finns 15 platser med motorvärmare. Garage kostar ca 6250 kr/år (ca 520 kr/mån) beroende på storlek. Det finns totalt 54 garage. Fri datumparkering finns på kringliggande gator.

TV och bredband: Huset är anslutet till Ownit bredband och ComHem för tv. I månadsavgiften ingår grundutbud för kabel-TV.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum och tre moderna fullutrustade tvättstugor. Dessa finns i port 7, 10 och 21. Lokalen och gästlägenheten går att boka på öppettider via telefon eller om man kommer förbi föreningslokalen. Lokalen kostar 300 kr/dag. Gästlägenheten kostar 200 kr/natt.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god och med låg skuldsättning. De kvarvarande hyresrätterna är en dold tillgång.

Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Eventuell överlåtelseavgift betalas solidariskt tillsammans av överlåtaren av bostadsrätten och av köparen enligt stadgarna.

Föreningens renoveringar

Utförda:
1992 - OVK & omläggning av tak.
1995 - Rörstambyte & elstambyte.
1996 - Renovering av balkonger.
2004 - 2008 - Radonmätning.
2005 - 2007 - Radonsanering
2007 - Tvättstuga & omputsning av fasad.
2007 - 2008 - Parkeringsplatser.
2008 - 2009 - Lokalen port 2 & energideklaration.
2009 - 2010 - Ny källardörr port 24.
2011 - Skyddsrum & undercentral.
2014 - Stamspolning.
2015 - Byte av armatur och rökluckor.
2016 - Trapprenovering.
2017 - Energieffektiv belysning i trapphus.
2018 - Ny grillplats.

TV

Basutbud via Com Hem ingår.

Internet

Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 4 460 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), källarförråd och matkällare. Grundutbudet är ett obligatoriskt tillägg på 62 kr/mån inräknad i kostnaden.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har mellan husen uteplatser, lekplats, där finns det även bord och stolar samt möjlighet att grilla.

Driftskostnad

420 SEK varav:
Försäkring: 170 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.66892 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Härlig balkong i sydvästläge högst upp i byggnaden.

Bilplats

P-plats kostar 185 kr/månad det finns 15 platser med motorvärmare. Garage kostar ca 6250 kr/år (ca 520 kr/mån) beroende på storlek. Det finns totalt 54 garage. Fri datumparkering finns på kringliggande gator.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy