Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Månstorpsvägen 28, Tullingeberg, Tullinge
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57.5 kvm
Avgift
3 332 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt tvåa med magisk utsikt från alla rum!

Detta är en kommande försäljning, anmäl gärna ditt intresse till ansvarig mäklare

I populära Tullingeberg hittar vi denna hemtrevliga 2:a på 57,5 kvm som har ett av de mest eftertraktade lägena på "Berget" och har en smakfullhet som är utöver det vanliga med trevliga detaljer. Lägenheten kännetecknas av stilfulla materialval och färger samt en hel del finess. Hela bostaden är renoverad och dessutom har föreningen utfört ett stambyte.
Från det rymliga vardagsrummet tar man sig ut till balkongen i sydvästligt läge som erbjuder enorm utsikt. Här finns möjlighet att njuta av solen från eftermiddag till att den går ner i väst.

En mycket stabil förening med god ekonomi som trots stora renoveringar och underhåll lyckats hålla nere månadsavgifterna till de lägsta i hela Tullingeberg.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Stort, välkomnade hall med ljusa väggar och praktiskt skifferstengolv. Plats för förvaringsmöbler och en befintlig garderob. Hallen fortsätter in i lägenheten och är möbleringsbar och åtnjuter ett härligt ljus från väggen med betongglas från sovrummet.

DUSCHRUM
Helkaklat och stambytt badrum i mörkare toner. Duschrummet är utrustat med handfat med kommod, wc-stol, vattenburen handdukstork, hyllor och duschhörna bakom glasvägg. Dessutom förberett för tvättmaskin om så önskas.

SOVRUM
Från hallen når man även lägenhetens sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i platsbyggda garderober. Dessutom ryms ytterligare möblering eller arbetshörna om så önskas. Väggarna är målade i ljusa färger och på golvet ligger ett ljust plankgolv. Ena väggen är gjord av till stora delar betongglas, vilket ger ett häftigt intryck

KÖK
Välutrustat och rymligt kök i ljusa materialval. Här ligger ett stengolv och väggarna är målade i ljusa toner med en fondvägg i form av mönstrad tapet. Själva köket går längs ena sidan med vita luckor, bänkskiva i ek och vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen utgörs av spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys, allt i rostfritt utförande. I köket ryms även en matplats för 4-6 personer med häftig utsikt över närliggande grönområden.

VARDAGSRUM

Även vardagsrummet är väl tilltaget med fönster i två väderstreck, samt balkongdörr som ger ett härligt ljusinsläpp samt härlig utsikt över närliggande grönska. Rummet är inrett med parkettgolv och ljust målade väggar, och här ryms såväl soffgrupp som arbetshörna eller ytterligare matplats om så önskas

Övrigt

KOMMUNIKATIONER
Endast fem minuters gångväg från Tullingeberg finns Tullinge Station. Därifrån avgår pendeltåg mot Stockholm C (c:a 20 minuter), Södertörn (Flemmingsberg) (c:a 3 minuter) och Södertälje (c:a 20 minuter). Det avgår flertalet bussar mot bl.a. Tumba, Huddinge, Huddinge sjukhus, Fridhemsplan, Lida mm. (delvis upp från Tullingeberg men annars från Tullinge C).

BUTIKER OCH SERVICE
På Tullingeberg finns bl.a. en närbutik och restaurang/pizzeria. Medan Tullinge Centrum bland annat kan erbjuda medborgarkontor, bank, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek och restauranger. Dessutom livsmedel, blommor, frisör, skomakeri/kem med mera.

Tumba Centrum är kommunens huvudcentrum. Här finns post, banker, apotek, systembolag, livsmedel, dammode, tyg, spel och tobak, kemtvätt, frisör, ur och optik, guldsmed, sportaffär, blommor, skor, skomakeri/nycklar, zoo, konditori, fotvård, restaurang och pizzeria med mera.

Bland övrig service kan nämnas bibliotek, konsthall, kommunalhus, församlingsexpedition, försäkringskassa, arbetsförmedling, polisstation och folktandvård.

FÖRSKOLOR, SKOLOR OCH FRITID
Det finns elva kommunala förskolor i Tullinge. De kommunala förskolorna är:
Castor, Grindstugan, Karlavagnen, Nyängsgården, Rodret, Römossen, Solliden, Stendal, Sörgården Trädgårdsstadsskolans förskola.
Områdets skolor heter Falkbergsskolan (skolår 6-9), Eklidskolan (förskoleklass - skolår 6), Parkhemskolan (förskoleklass - skolår-5), Tullingebergskolan (förskolekalss - skolår 6), Banslättskolan (förskoleklass - skolår 5). Höstterminen 2002 öppnade en nybyggd skola - Trädgårds- stadsskolan, Dymmmelkärrsvägen 33. Den nya skolan kommer att ha ca 600 elever i åldrarna 6-16 år. Fritidsgårdarna är Parkhemsgården och Tullinge fritidsgård. Det finns också ett bibliotek i centrum.
För de som är intresserade av olika fritidssysselsättningar finns det mycket att välja mellan. Till exempel: idrottsplats, fotbollsplan, konstfrusen isbana, motionsspår, motorsport, skjutbana, squash, flyg, boule, Stendalsbadet och
friluftsområdet Lida.

För de äldre finns dagcentralen Akvarellen. Ett äldreboende finns i Kärsdala.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2016 - Brf Konvaljen.pdf BRF Brf Konvaljen - Stadgar (2015).pdf BRF Årsredovisning 2017 - Brf Konvaljen.pdf BRF Årsredovisning 2018 - Brf Konvaljen.pdf Brf Konvaljen - Stadgar (2015).pdf Årsredovisning 2018 - Brf Konvaljen.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Tullinge 19:350, Botkyrka kommun, Skattesats 33.41%.

Församling

Botkyrka.

Storlek

Boarea 57.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

29

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959-1961
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk ventilation

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Konvaljen
Organisationsnummer: 712800-0671
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 29
Antal lägenheter: 269
Antal lokaler: 25

Föreningen grundades 1959. Föreningens byggnader uppfördes 1959-1961 och omfattar Tullingebergsvägen 3-9 och 14-16 samt Månstorpsvägen 2-18 och 20-30. I dessa byggnader finns inte mindre än 269 lägenheter och medlemsantalet brukar därmed vara mellan 300-350. Dessutom har föreningen 25 st lokaler.

Parkering: Föreningen har 180 parkeringslatser, varav 27 är garageplatser. Kösystem tillämpas, kontakta HSB Södertörn för mer information.

TV och bredband: Föreningen har idag avtal med ComHem för TV och AllTele för internet (100/10). Under 2017 kommer man byta till Alltele där hastigheter upp mot 1000 Mbit/s (källa BRF hemsida).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har barnvagns- och cykelförråd. Dessutom finns bastu med motionscyklar, gästlägenhet, samlingslokal, 7 tvättstugor samt 2 grovtvättstugor.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgifterna vid årskiftet 2017/2018.

Föreningens renoveringar

2011 - Byte av fönster
2013 - Byte av takpapp på punkthusen
2017 - målning och åtskruvning av plåttaken
2017 - målning av miljöstugor
2018 - Diverse besiktningar, byte av förvaltare samt ny hyresgäst i förskolelokalen.
Planerade renoveringar:
Se årsredovisning 2018

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Kabel-tv via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.

Internet

Bredband och bredbandstelefoni via Alltele, ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 332 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-tv och bredband samt bostadsrättstillägg.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har flera stora gräsytor, lekplatser och tre stycken grillplatser för föreningens medlemmar.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.36541 %
Andel av årsavgiften: 0.36541 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Ytskikt 2018

Uteplats

Möblerbar balkong mot sydväst med häftig, milsvid utsikt

Bilplats

Kö kan förekomma.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och matkällare till lägenheten.Tvättstugan ligger i samma hus.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy