Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Upplandsgatan 69A, 1 tr ög, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
61 kvm
Avgift
2 047 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmigt genuint sekelskifte 3:a med balkong mot den mysiga gården. Vacker fastighet anno 1901.

Välkommen hem till denna charmiga sekelskifteslägenhet i en vacker välskött fastighet anno 1901! Lugnt läge med innergård på båda sidor av gårdshuset. Lägenheten har många charmiga detaljer bevarade såsom kakelugn, serveringsskåp, höga golvsocklar, vackra golv mm. I bostaden finns även gott plats till förvaring. Balkongen nyttjas till fullo med dess härliga läge mot gården, en verklig oas!

Här bor du på en omåttlig populär Vasastansadress alldeles intill Odenplan. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi och ett hus i gott skick.

Beskrivning

- HALL -
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. I den inre delen av hallen finns ett vackert serveringsskåp samt en garderob/förvaring för det som inte behöver vara framme. Sekundärt ljusinsläpp genom frostat fönster och fönster över köksdörren. Tidstypiskt rutigt klinkergolv och vita väggar. Genomgående 3 m till tak.

- VARDAGSRUM -
Ett underbart trivsamt vardagsrum, ljust och härligt med högt fönster. Vacker vit fungerande kakelugn och charmiga sekelskiftesdetaljer, såsom höga golvsocklar och stuckatur. Rummet är kärnan i lägenheten. Vita väggar och vackert trägolv. Genomgående i lägenheten är det tidstypiska fönster i original.

- KÖK -
Charmigt kök med många bevarade detaljer såsom kallskafferi och bänkskåp vid fönstret. Det går att nå köket både från hallen där du passerar serveringsskåpet och från vardagsrummet. Matplatsen rymmer 4-6 personer. Utrustningen består av kyl/frys, gasspis med varmluftsugn och diskmaskin. Tidstypiskt klinkergolv fulländar charmen.

- BALKONG -
Denna fantastiska oas! Här kommer du att tillbringa många dagar varje sommar. Trivsam vy över mysiga innergården och även angränsande gårdar med grönska.

- SOVRUM -
Två möjliga sovrum i fil med stuckatur. Från det större har man utgången till balkongen. Det mindre ligger innanför och fungerar både för dubbelsäng men även som barnrum. Vackra trägolv och vita väggar.

- BADRUM -
Charmigt välplanerat badrum utrustat med dusch, wc, tvättställ med kommod och tvättmaskin. Sekundärt ljusinsläpp genom frostat fönster. Golvvärme. Helkaklat i vitt och grått.

- KLÄDKAMMARE -
Det är underbart när det finns ordentligt med förvaring. Här har du en stor klädkammare med angränsande garderob.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Blåklinten 9, Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 61 kvm. Mätbevis.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

19

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1901
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Blåklinten 9
Organisationsnummer: 716421-5274
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 19
Antal lägenheter: 24
Antal lokaler: 2

Brf Blåklinten 9 är en välskött äkta bostadsrättsrättsförening som köpte fastigheten år 2003. Föreningen äger marken. 24 lägenheter om 1938 kvm boa och 2 hyresrättslokaler om 96 kvm loa. Lån/kvm boarea är 3 130 kr. Det finns fortfarande 2 hyresrätter kvar som en dold tillgång. Ekonomisk förvaltare är Conzignus Hem och Fastighet AB.

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1100 kr/mån. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem (analoga kanaler ingår i avgiften) och bredband via Ownit (1000Mbit ingår i avgiften).

Gemensamma utrymmen: Förråd finns tillhörande varje bostad.
Två stycken trevliga innergårdar med utemöbler och grill.
Cykelställ.
Barnvagnsförråd.
Tvättstuga i ett eget hus på innersta innergården. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Föreningens ekonomi

Brf Blåklinten 9 har god ekonomi och ett hus i gott skick. Belåningsgraden är på ca 3 130kr/kvm och det finns två hyresrätter kvar (stort dolt kapital).
Inga beslutade avgiftsändringar. Föreningen står för bostadsrättstillägg för hemförsäkring.

Föreningens renoveringar

1999 renoverades taket.
2004 byttes V/A-stammar och el-stigar. Även fönster mot gården renoverades.
2005 renoverades fasaden mot gården och tvättstugan renoverades.
2006 renoverades trapphuset och undercentral till fjärrvärmen byttes ut.
2008 rustades gården upp.
2011 installerades snösmältningsslinga.
2012 byttes termostat i gårdshuset ut.
2015 renoverades fönstren i gatuhuset mot gatan och i gårdshuset mot bakre gården.
2016-2017 renoverades mellangården.
2018 målade taken.
2018-2019 fasaden renoverades mot gatan.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiprestanda primärenergital: 176 kWh/kvm och år

TV

ComHem basutbud ingår i avgiften

Internet

via Ownit, 1000 Mbit ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 2 047 SEK / mån
Ingår: värme, vatten och bredband via Ownit 1000 Mbit

Gårdsplats/innergård

Föreningen har två stycken lummiga innergårdar med utemöbler, grillar, lekstuga och planteringar. Plats att ställa cykel och förvaring av barnvagnar.

Driftskostnad

960 SEK varav:
Försäkring: 235 SEK
Elektricitet: 475 SEK
Övrigt: 250 SEK

Övrig kostnad är gas.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.36322 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Övriga utrymmen

Ett källarförråd om ca 6 kvm tillhör lägenheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy