Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK / utgångspris.
Adress
Tenorgatan, Almvik, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75 kvm
Avgift
5 351 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Detta är ett REDO-objekt. Om detta är ett objekt som passar dig, tveka inte på att anmäla intresse!

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.67%.

Storlek

Boarea 75 kvm.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1974- 1975

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Malmöhus nr 25
Organisationsnummer: 746001-0742
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 282
Antal lokaler: 0

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 25 är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Kupletten 1-7. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal för Kupletten 1-3 löper fram till 2024-12-31 och för Kupletten 4-7 fram till 2023-12-31. Föreningens byggnader uppfördes 1974-1975 och består av 282 st lägenheter.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 163 kr år 2019).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Senaste avgiftsförändringen skedde 2019-01-01, då med en höjning om 3 %.
Nästa förändring är planerad till 2020-01-01, då med en höjning med 1,8-5 %, inga beslut är tagna i dagsläget. (kontroll 2019-09-26).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda underhåll
2008 Tak
2008 Ventilation
2008 Trappuppgångar
2010 Tvättstuga
2015 Uppvärmning: EB-metoden installerad för en jämn värme
2017-2019 Fastighets el (ej lägenheter)
2017-2019 Fönster, ytterdörrar och fasad
2018 Värmecentralerna
2018 Sopsortering

- Planerade underhåll
2019 och framåt kommer föreningen renovera innergårdar, lekplatser, sittgrupper och växtlighet. Målning av fastighet kommer även göras under denna period.
2025-2030 Stammar och vattenledningar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Festlokal som rymmer totalt 25 personer finns att hyra för 250 kr. Fritidslokal med pingisbord. Det finns tre servicehus med vardera tre tvättstugor. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Ett mangelrum finns i varje servicehus med en kallmangel och strykbräda. Föreningen har trevliga utegårdar. Det finns lekplatser med gungor, sandlådor och lekredskap samt sittgrupper. På området finns två boulebanor och en landhockeyplan. Det finns även två grillplatser med sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften
Bredband levereras via Bahnhof (1000/1000 Mbit/s) för ett obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån som tillkommer månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
90 stycken p-platser (150 kr/mån), separat kö.
205 stycken garageplatser (300 kr/mån), separat kö.
MC-garage (90 kr/mån) och cykelförråd finns också att hyra.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
E-post: styrelse@mhus25.se
Hemsida: www.mhus25.se/
Vaktmästaren sköter kölistan till parkering och dess hantering, maila vaktmästaren för att ställa er i kö: fastighetsskotaremoh25@riksbyggen.se.
Kabel-tv, vatten och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Varje enskild lägenhet har egen elmätare och eget abonnemang. Bredband och värmetillägg tillkommer som obligatoriskt tillägg.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 5 351 SEK / mån
Kabel-Tv via Com Hem, vatten,bastuutbud via föreningen och bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Bredband och värmetillägg tillkommer som obligatoriskt tillägg. Bredband levereras via Bahnhof (1000/1000 Mbit/s) för ett obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån som tillkommer månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Närområde

Allmänt om området: Bostadsrättsområdet Almvik ligger i stadsdelen Fosie. Här har du nära till shopping, pendling och förskola. Almvik har två egna förskolor. När barnen sedan blir äldre finns grundskola upp till och med högstadiet i grannområdet Lindenängen. Almvik ligger bara ett stenkast från Hyllie och Svårgertorp som erbjuder alltifrån en mängd restauranger, Hyllie Arena, Hylliebadet och shopping av alla dess slag på IKEA och Emporia. Här finner du också smidiga tågförbindelser, något som gjort området populärt för pendlare. Almvik ligger mellan motorvägen E6 och Munkhättegatan, söder om Inre ringvägen, vilket även gör det lätt för dig som vill pendla med buss eller bil.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy