Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 345 000 SEK / Eller högst bjudande
Adress
Lars Olofs Gata 1C, Norrmalm, Skövde
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
49 kvm
Avgift
2 451 SEK / mån
Rum
2 rum

Smart planerad tvåa i toppskick

Välkommen Hem till denna tvåa i toppenskick på Lars Olofs gata 1C. Här bor du i en lägenhet med ett utmärkt läge mitt på Norrmalm och på andra sidan gatan finns Skövde högskola. Inom ett behagligt avstånd finner du såväl resecentrum, Skövde stadskärna och Elins esplanad. Bostaden är mycket välskött med fräscha ytskikt samt en härlig balkong med golvvärme i söderläge. Lägenheten har gott om förvaring samt en trevlig öppning mellan kök och vardagsrum som ger kontakt med dina gäster även medans middagen förbereds. Här bor du i en av Skövdes mest populära och välskötta föreningar, BRF Ostronet, där värme, va, hushållsel, tv och bredband ingår i avgiften.

Beskrivning

Hall med målade väggar, klinkergolv och laminatgolv. Här finns avhängningsmöjligheter samt förvaring i form av sex garderober.

Badrum med klinkergolv, kaklade väggar och sänkt tak med spotlights. Här finns wc-stol (2018), handdukstork, duschplats med glasdörrar samt tvättställskommod (2018).

Sovrum in mot innergården med laminatgolv och målade väggar. Här finns en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum med laminatgolv, målade väggar och sänkt tak med spotlights. Här finns utgång till den inglasade balkongen i söderläge. Balkongen har klinkergolv med golvvärme och platsbyggd soffa.

Kök med klinkergolv, målade väggar, vitt kakel samt sänkt tak med spotlights. Köket har fönster ut mot balkongen samt öppning in mot vardagsrummet, vilket ger köket ett luftigt intryck. Köket är utrustning med inbyggd ugn, spishäll, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Dokument (pdf)

Planritningar Brf Ostronet stadgar.pdf Brf Ostronet årsredovisning 2018.pdf Energideklaration Ostronet.pdf Frågelista Lars Olofs gata 1c.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Ostronet 16, Skövde kommun, Skattesats 33.76%.

Församling

Skövde.

Storlek

Boarea 49 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

35-4026-4-164-8

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1969
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glas
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Centralvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Ostronet
Organisationsnummer: 766600-0901
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 35-4026-4-164-8
Antal lägenheter: 167
Antal lokaler: 5

Föreningens fastighet Ostronet 12-16 är belägen på adresserna Gransikagatan 4, 6, 8, 10 och Sveagatan 8 samt Lars Olofs gata 1, 3, 9. I föreningen finns även 5 st rörelselokaler, 50 st förrådslokaler och 128 garageplatser varav 28 med motorvärmaruttag. Antalet parkeringsplatser på fastigheterna är 24st, samtliga under tak. Utöver detta finns ett antal gästparkeringar samt några korttidsparkeringar. Husen färdigställdes år 1969.
Föreningen har en egen hemsida på https://www.hsb.se/nvg/brf/Ostronet/ och e-post adress ostronet@comhem.se

Föreningens ekonomi

Styrelsen beslutade att årsavgifterna ska ligga oförändrade under 2019.
Till årsskiftet 2020 gjordes en avgiftshöjning på 3,5%.

I årsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv,bredband och hushållsel.

Föreningens renoveringar

Stamrenovering (relining) gjordes senast 2006. Nästa stamrenovering planeras 2046.
OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) ska nästa gång göras 2020 för affärslokaler och 2020 för lägenheter. Samtliga takfläktar (frånluft) kommer under 2017 ha bytts ut till moderna.

2013 Nya entré dörrar, säkerhetsdörrar till lägenheterna och fönsterbyte.

2015 Nytt sophus + förråd

2016 Ny uteplats med sittplatser och grillar.

2017 Radonpumpar installerade.
Nya stam och radiatorventiler + termostater bytta.
Egen fastighetsskötare 100%.
Trappstädning ingår.
Övernattningslägenhet renoverad

2018 Föreningsexpeditionen har renoverats

2019 - Radonmätningar har slutförts och samtliga lägenheter, affärslokaler och föreningslokal/föreningsexpedition har nu godkända radonhalter.

Styrelsen stadgeenliga fastighetsbesiktningar har utförts 2018-05-21. Vid besiktningen konstaterades det att fastigheterna är i gott skick.

Framtida renoveringar:
På en extra föreningsstämma till hösten kommer de boende att få ta ställning till två framtida alternativ för våra balkonger.
Det ena handlar om att renovera nuvarande balkonger så de blir i gott skick och kan hålla 10-15 år till.
Det andra handlar om att bygga helt nya och större balkonger med bl.a. inglasning. Dessa beräknas ha en livslängd uppemot 60 år.
Årsavgiften beräknas stiga med ungefär lika mycket oberoende av vilket alternativ som får en majoritet. I nuläget handlar det om 3-4 % om året (2020-05-15)

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-11-13
Energiprestanda primärenergital: 144 kWh/kvm och år

TV

Digital-tv ingår i månadsavgiften

Internet

Bredband ingår i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift: 2 451 SEK / mån
I avgiften ingår värme, V/A, hushållsel, digital-tv och bredband

Driftskostnad

80 SEK varav:
Försäkring: 80 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.44071 %
Andel av årsavgiften: 0.44071 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 1 275 SEK

Uteplats

Inglasad balkong om ca 5 kvm i söderläge

Bilplats

Garageplats går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy