Länk kopierad!
Redo

Visningar

sön 11 aug
Välkommen på öppen visning! Visningskod 1212+OK
mån 12 aug
Välkommen på öppen visning! Visningskod 1212+OK
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 895 000 SEK
Adress
Valhallavägen 148D, 6tr, Östermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
62 kvm
Avgift
2 251 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad renoveringsdröm - bra, högt läge mot Djurgården, Värtavägen och innergård

Renoveringspotential - välplanerad. Lägenhet i behov av renovering med ett trivsamt läge - säljs på uppdrag av föreningen. En av få 2:or i föreningen och med bästa förutsättningarna. Lägenheten har en fantastisk utsikt över hustaken mot Djurgården samt ostört mot grönskande Värtavägen. Med ett ypperligt läge ovanför Fältöverstens shoppingcentrum sitter du behagligt i solen på balkongen i söder. Trevlig inhägnad grönskande gård med många gemensamma sittgrupper och flera lekplatser. Brf Fältöversten är en skuldfri stabil förening med mycket goda ekonomiska framtidsutsikter. Blev skuldfri 2018. Föreningens hemsida: www.brf-faltoversten.se

Beskrivning

Lägenheten har ett genomgående renoveringsbehov men har alla förutsättningar till att bli den absolut bästa!

HALLEN:
Hallen välkomnar trevligt in i lägenheten, bra avhängning för ytterkläder samt två garderober/linneskåp. Man möts av ett fantastiskt ljusinsläpp genom rummens stora fönsterpartier. Plastmatta och ljusa väggar genomgående i lägenheten utom i vardagsrummet där det är parkettgolv.

VARDAGSRUM:
Ett underbart vardagsrum med ett högt läge och strålande utsikt över takåsarna ut mot Djurgården. Fritt och ostört. Parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK:
Väldisponerat ljust kök i original med gott om skåp med blå luckor och bra arbetsytor. Matplats för 4-6 personer och trevligt med en av utgångarna till balkongen. Plastmatta.

BALKONG:
Balkongen är en dröm i denna lägenhet, stor och härlig, ca 11 kvm, med ett behagligt söderläge. Fritt och ostörd ut mot trädkantade Värtavägen och Wittstocksgatan. Utgång både från kök och sovrum.

SOVRUM:
Trivsamt sovrum mot gården och egen utgång till balkongen i söder. Ljust och trevligt med stora fönster.

BADRUM:
Badrummet är i original, våtrumstapet och plastmatta. Inredningen består av kar, wc och tvättställ. Här ryms tvättmaskin om så önskas.

KLÄDKAMMARE:
Rymlig klädkammare som man når både från sovrum och vardagsrum.

LÄGENHETSFÖRRÅD:
3 kvm lägenhetsförråd med fönster tillhör lägenheten och ligger på samma våningsplan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Faltoversten 2017-10-13.pdf BRF Energideklaration .pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Fältöversten 7, Stockholm kommun, Skattesats 30.57%.

Församling

Oscar.

Storlek

Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

179

Våning / hiss

Våning 6 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1973
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Brf Fältöversten
Organisationsnummer: 769600-2307
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 179
Antal lägenheter: 570
Antal lokaler: 2

Brf Fältöversten (förvärvade fastigheten 2008) består av 570 lägenheter varav 36 st kvarvarande hyresrätter samt 2 st lokaler (styrelselokal och fastighetsexpedition). Total bostadsareal 39 323 kvm och lokalareal 128 kvm.
Brf Fältöversten har en detaljerad hemsida för mer information: www.brf-faltoversten.se. Fältposten är ett mycket läsvärt nyhetsbrev till medlemmarna i föreningen.

NYA LÄGENHETER, OMVANDLING FRÅN LOKAL TILL BOSTAD:
- En lokal på Karlaplan 19 A-B delades upp i tre lägenheter och såldes under våren 2012
- En föreningslokal Karlaplan 17 uppläts till br-lägenhet våren 2014.
- Lokalen på Valhallavägen 148 A-C konverterades under 2016 till 10 bostadsrättslägenheter.
- Lokalen på Valhallavägen 148 C konverterades under 2016 till 6 bostadsrättslägenheter.
- Lokalen på Valhallavägen 152 B-D konverterades 2018 till 16 lägenheter.
Föreningen har gjort om lokalyta till bostadsyta för att frigöra kapital att användas till reparationer, planerat underhåll och till investeringar i ny miljövänlig teknik samt amortera av föreningens lån.

Parkering: Föreningen har ingen egen parkering. Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.
I Fältöversten 7 finns ett garage där platser i mån av tillgång kan hyras alternativt bara nattparkering (17-09). Garaget administreras av Q-Park AB. 0771-96 90 00, Öppettider 07.45-16.30

TV och bredband: Ansluten till fibernät. Leverantör:Telia
Föreningen har from juni 2016 tecknat ett fördelaktigt avtal med Telia avseende Triple play (bredband - 250/100 Mbit, TV - 27 kanaler och telefoni). Detta innebär att föreningen bjuder på månadsavgiften för Triple Play för samtliga medlemmar.
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem

Gemensamma utrymmen: Stor modern tvättstuga med flera stationer (belägen i garaget nedgång bredvid uppgång 146A).
Gästlägenhet för medlemmarna att hyra, 500 kr/dygn. Mer information på hemsidan.

Föreningens ekonomi

Under 2018 blev föreningen skuldfri. Föreningen har mycket god ekonomi och tack vare många kvarvarande hyresrätter som (en sk. dold tillgång) i framtiden kan upplåtas av föreningen ser det ekonomiska läget bra ut.
Inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen tar ut en extra kostnad vid uthyrning i andra hand: 500 kr upp till 6 månader och 1000 kr upp till 12 månader.

Föreningens renoveringar

FASTIGHET: Stammar och el-stigar är från byggnadsåret (1973) och har efter besiktning bedömts vara goda fram till omkring år 2028. Vid badrumsrenoveringar rekommenderas att byta golvbrunn (enl www.gvk.se standard).
Renoveringar under senare år:
2003-2006 - Samtliga 29 hissar renoverades.
2006 - Bjälklagets tätskikt renoverades genom att hela tätskiktet ersattes med nytt.
2008 - Högtrycksspolning av stammarna.
2010/2011 - Yttre skalskydd med tillhörande låstaggsystem. Nya frånluftsfläktar.
2012 - Utbyte av rulltrappor mot Karlaplan.
2013 - Nya kodlås samtliga portar. Stamspolning. Nya tätningslister samtliga fönster. Renovering fönsterkarmar och ommålning av fönster/balkonger sydsidan. Utbyte av rulltrappor mot Valhallavägen.
2014 - Renovering av samtliga yttertak.
2015 - Övernattningslägenhet inreds för medlemmarna att hyra. OVK. Genomgång av fasader och dagvattenbrunnar.
2017/2018 - Stamspolning. Grindar för uppgångarna samt nya rulltrappor upp till gården har successivt byggts upp och har kompletteras under 2017 för att fungera bättre, uppgångarna på sidoentréerna har förbättrats.
Föreningen har en noggrann underhållsplan för framtida renoveringsbehov för fastigheten.
2018/2019 - Byte av fönster mot Valhallavägen.
Framtida underhåll:
Se över värmesystemet mm för att minska driftskostnaderna.

Månadsavgift

Avgift: 2 251 SEK / mån
ingår: värme, vatten, triple play kabel-tv & bredband

Gårdsplats/innergård

Stor trevlig och grönskande innergård på entresolplanet ovanför gallerian där föreningens fastigheter finns. Flera lekplatser, parkbänkar, boulebana och grillplats finns för de boende att nyttja. Många planteringar, gräsmattor och träd ger ett trivsamt parkområde.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 250 SEK
En uppskattning, inga faktiska uppgifter finns tillgängliga.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Andel av årsavgiften: 0.16200 %
Pantsättningsavgift: 700 SEK
Överlåtelseavgift: 2000 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor härlig balkong i söder med två utgångar, ca 11 kvm.

Övriga utrymmen

Lägenhetsförråd på samma våningsplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy