Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 100 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

sön 22 sep 14:25 - 14:55
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / Utgångspris
Adress
Vedevågslingan 2, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75 kvm
Avgift
4 011 SEK / mån
Rum
3 rum

gavellägenhet - skuldfri förening - stor balkong - högst upp

Välkommen av denna försäljning av en härlig lägenhet på lugna Vedevågslingan 2!

Här har ni Hagsätras mest ekonomiska och välskötta bostadsrättsförening. I dagens tuffa bostadsmarknad kan du genom att köpa denna lägenhet trygga dig själv med en helt skuldfri förening som äger fastigheten själva. Varken du eller banken behöver oroa er.

Två trivsamma sovrum i varierande storlek, stort vardagsrum med goda sociala ytor, ljust och trevligt kök med gott om plats för matgrupp samt fräscht badrum och wc. Bostadens höjdpunkt är den stora balkongen i sydväst med bästa solläge.

Brf Ringlåset 1 är en populär förening med kanonläge i Hagsätra. Nära till tunnelbana och bussar, naturområden, skolor och lokalt centrum. I föreningen finns det även bekväma möjligheter att hyra en övernattningslägenhet, använda fräscha tvättstugor och hyra garage alternativt p-plats. Mysig innergård med lekplats.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Trevlig och ljus hall med gott om plats för avhängning av både kläder och skor.

Kök
Praktiskt och funktionellt kök med har plats för ca 4-6 personer. Diskbänk med kakel ovan bänkskiva. Vita skåpluckor i trä. Vita väggar och plastmatta. Vitvaror enligt:
- Gasspis med ugn
- Kyl och frys
- Spisfläkt

Badrum
Fräscht helkaklat badrum med badkar, WC, tvättmaskin och handfat. Klinkergolv.

Sovrum/kontorsdel
Sovrum med plats för säng, bokhylla, nattduksbord och/eller arbetsbord. Kan med fördel användas som kontor eller hobbyrum.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier som bjuder in till ett härligt ljusinsläpp. Trevligt ekparkettgolv och vita väggar. Gott om plats för både soffgrupp, TV, TV-bänk och vardagsrumsmöbler.

Stora sovrummet
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring i form av 3 garderober. Plastmatta.

Balkong
Stor och härlig balkong som eventuellt kommer att inglasas och förstoras. Här får man redan nu plats med balkongmöbler för 6-8 personer. Bästa sydväst.

Övrigt

Område & Kommunikationer:
Vedevågslingan ligger på promenadavstånd till Hagsätra centrum med T-bana, bussar, matbutiker, apotek, bibliotek, café, skomakeri, kemtvätt, restauranger och frisersalonger mm. Därifrån kan du ta tunnelbanan med gröna linjen in till city på ca 20 min. Det är också gångavstånd till fina naturområden, populära Älvsjöbadet och Rågsveds centrum liksom Högdalens centrum som har ytterligare butiker och Sveriges största skateboardpark. Från Hagsätra går också buss 143 mot Älvsjö, där pendeltåget ansluter mot både Södertälje och Märsta samt även flertalet bussar in mot stan. Området har två skolor, dels Hagsätraskolan (åk 1-9) och dels Ormkärrsskolan (åk 1-6). Närmaste förskola är Triangeln.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Ringlåset 1.pdf BRF Årsredovisning 2017 BRF BRF Ringlåset 1 Betygscertifikat.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

5

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1958
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ringlåset 1
Organisationsnummer: 716417-5627
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 5
Antal lägenheter: 139
Antal lokaler: 0

Husen byggdes mellan 1959 och 1960, samtliga med tre våningar, efter en idé av en italiensk arkitekt. Bostadsrättsföreningen bildades 1984 och firar i år 30 år. Föreningen återfinns på endast fem minuters gångväg från Hagsätra centrum. och består av sju stycken hus som omsluter en stor, grön innergård. Till största delen består föreningen av bostadsrätter och några få hyresrätter samt en uthyrningslägenhet.

Parkering: Det finns 43 garage och 50 parkeringsplatser att hyra för föreningens medlemmar. Separat kö. Finns även gratis datumparkering på gatan. P-plats: 150 kr/mån utan el och garage 320 kr per kvm och år.

TV och bredband: Fiber finns via Bredbandsbolaget och kabel-TV via Com Hem.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tillgång till cykelförråd, barnvagnsrum och övernattnings-/festlokal-/gästlägenhet.

Föreningens ekonomi

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1120 kr som delas mellan köpare och säljare samt en pantsättningsavgift på 448 kr. Föreningen är stabil med god ekonomi. Skuldfri. Föreningens hyresrätter kan dessutom ses som dolda tillgångar.

Föreningens renoveringar

BRF Ringlåset 1 har en stabil ekonomi och har sedan flera år varit skuldfri.

Här är en sammanfattning av de större renoveringar som gjorts:
* Renovering av balkonger. Slutet av 1980-talet.
* Utbyte av samtliga fönster, balkongdörrar samt entrédörrar. 1995-1999
* Omputsning av samtliga fasader. 2001
* Ombyggnad och renovering av tvättstugan. 2004
* Anslutning till fjärrvärme (tidigare egen oljeanläggning). 2004
* Byte av stamventiler och byte av ventiler på elementen. 2008
* Förbättrad/energibesparande belysning för allmänna utrymmen 2010
* Utbyggnad av snöskydd/taksarg och byte av stuprör på taken. 2011
* Asfaltering och målning av p-platser. 2011
* Portkod i samtliga portar. 2012-2013
* Byte av rörstammar i köket genom infodring. 2013
* Fiber via Bredbandsbolaget. 2013
* Infodring av rörstammar i toalett och badrum. 2013-2015
* Renovering och målning av garagestommar. 2016
* OVK 2017
* Renovering av pannrum på Gökholmsbacken 30. 2018

Planerade renoveringar:
Man planerar att inglasa alla balkonger samt att förbättra belysningen i trappuppgångarna. Ingen av dessa renoveringar ska påverka månadsavgiften.

TV

Basutbud via Com Hem ingår.

Internet

Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 4 011 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och TV-basutubud via Com Hem.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.73300 %
Pantsättningsavgift: 448 SEK
Överlåtelseavgift: 1120 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Gigantisk balkong i bästa sydväst. Perfekt ställe att njuta ostört av en kaffe på.

Bilplats

Det finns 41 garage och 50 parkeringsplatser att hyra för föreningens medlemmar. Separat kö. Finns även gratis datumparkering på gatan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy