Länk kopierad!

Visningar

sön 1 sep 14:30 - 15:00
Öppen visning - välkommen! Anmäl gärna ditt intresse till ansvarig mäklare

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Borensvägen 34, Årsta, Årsta
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
40 kvm
Avgift
2 636 SEK / mån
Rum
2 rum

Luftig och sval tvåa

Accepterat pris - ring för visning! Välkomna till denna praktiska och luftiga tvåa om totalt ca 40 kvm belägen på Borensvägen 34. Här erbjuds en riktigt bra lägenhet med stort vardagsrum, sovrum, en fräsch kokvrå i ljusa färger och ett helkaklat duschrum. Till lägenheten hör ett stort förråd om ca 7 kvm, som ligger strax intill lägenheten. Lägenheten byggdes 2011, och har sedan dess fått nytt golv 2014. Föreningen är välskött, med många stora renoveringar bakom sig, och med låga avgifter och relativt lite lån. För den som önskar finns möjlighet till snabbt tillträde!

På Borensvägen 34 bor du med närhet till Årsta centrum med butiker, service, gym och restauranger. På promenadavstånd finns Globen och Gullmarsplan där det finns ytterligare utbud av shopping, butiker och kommunikationer. Närmsta tvärbanehållplats är Linde eller Valla Torg, ca 5 minuters promenad från lägenheten som tar dig till Liljeholmen eller Sickla via Gullmarsplan. Busshållplats finns på intilliggande Årstavägen. Dessutom finns närheten till populära Årstaviken med sina fina promenadstråk.

Välkommen hem!

Beskrivning

ENTRÈ
Direkt innanför entrédörren möts man av en mindre hall med plats för avhängning av ytterkläder direkt till höger om dörren. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust parkettgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten.

VARDAGSRUM
Till vänster finns det stora vardagsrummet, med fönster i två väderstreck och stora ytor för att möblera med såväl soffgrupp och mediamöbel som matplats för 4?6 personer om så önskas. Här finns även en väggfast hylla med förvaring.

KOKVRÅ
Vid hallen finns husets kök, praktiskt med god förvaring bakom luckor i vitt, bänkskiva i svart laminat och stänkskydd i form av vitt kake. Den maskinella utrustningen utgörs av kokplattor, inbyggd mikrovågsugn samt kombinerad kyl/frys.

DUSCHRUM
Helkaklat duschrum med ljus klinker och vitt kakel. Här finns wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp och badrumsskåp, separat duschhörna samt handdukstork. Dessutom finns ett frostat vädringsfönster.

SOVRUM
Själva sovrumsdelen är även den rymlig, med plats för dubbelsäng, garderober och byrå om så önskas. Även här åtnjuter man fönster i två väderstreck, med rullgardiner för perfekt mörkläggning om natten. För den som önskar ryms även en arbetshörna.

Övrigt

SERVICE/KOMMUNIKATION: Busshållplats till Gullmarsplan finns på Årstavägen med regelbunden trafik (bussar 160, och 168). Vid Gullmarsplan finns anslutning till både tunnelbana, bussar och tvärbana. Med buss tar du dig snabbt till Årstabergs pendeltågsstation som är en knutpunkt för byte mellan pendeltåg och bussar. Ett stenkast till Årsta Torg där bibliotek, Folkets hus, apotek, affärer m.m. finns. Globen Centrum når du på 2 minuter med tvärbanan. Här finns det service såsom mataffärer, apotek, caféer, restauranger, butiker m.m.

OMGIVNING: I Årsta bor du i ett attraktivt område med närhet till både stan och natur. Från Årstavägen är det promenadavstånd till både Södermalm, Gullmarsplan och Årstavikens härliga strövområden och motionsspår. För den träningsintresserade finns flertalet gym vid Årsta torg, bra löpspår och utegym i Årstaviken och för den golfintresserade finns även Årsta drivingerange vid Årstafältet samt Enskede Rackethall med badminton och tennishall.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Brf Tåkern 1 & 2 - Årsredovisning 2018.pdf BRF Brf Tåkern 1 & 2 - Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Tåkern 1 & 2, Stockholm kommun, Skattesats 30.68%.

Församling

Enskede-Årsta.

Storlek

Boarea 40 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

219

Våning / hiss

Källarplan, en halvtrappa ner
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1944
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk ventilation

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Tåkern 1&2
Organisationsnummer: 769602-3956
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 219
Antal lägenheter: 32
Antal lokaler: 1

I föreningen finns 32 lägenheter och 1 lokaler varav en lägenhet upplåtes med hyresrätt (dolt kapital). Föreningen förvärvade fastigheterna Tåkern 1 och 2 2002. Fastigheten är upplåten med tomträtt med en löptid t o m 2024.

Parkering: Föreningen har 4 st parkeringsplatser, kostar 500 kr/mån. F.n. kö.

TV och bredband: Kabel-tv via ComHem. Bredband via fiberteknik, leverantör: Ownit AB.

Gemensamma utrymmen: För övrigt finns det cykelförråd och tvättstuga i föreningen med två maskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Extra förrådsutrymme finns att hyra.

Föreningens ekonomi

Enligt årsredovisning 2018 planeras inga avgiftshöjningar.

Föreningens renoveringar

1999-2001 - Omläggning av tak
1999-2001 - Omputsning av fasad
1999-2001 - Elstambyte
1999-2001 - Elstambyte
1999-2001 - Nya balkonger
2004 - vatten- och avloppsrör i marken
2006-2007 - förbättrad ventilation genom spaltventiler
2010 - fjärrvärme undercentraler
2013-2014 - OVK-besiktning
2013 - ny dränering
2013 - draget in fiber
2014 - gipsning och målning av samtliga lghts tak
2016 - installation fiber till lägenhet
2017 - Anläggningsarbete gård

Planerade:
2019 - byta avloppstammar i källare
2019 - OVK och rensning av ventilationskanaler
2020 - Spolning av avloppstammar.
Se årsredovisningen för 2018 för fullständig lista.
2021 - ommålning trapphus

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Kabel-tv eller fiber.

Internet

Fiber indraget, tillgängligt via Ownit.

Månadsavgift

Avgift: 2 636 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud kabel-tv samt bredband.

Driftskostnad

421 SEK varav:
Försäkring: 221 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.45429 %
Andel av årsavgiften: 2.45432 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2014 - Nytt golv lades i hela lägenheten förutom badrum.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett stort förråd om ca 7 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy