Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 700 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Västmannagatan 44, 3 tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63 kvm
Avgift
986 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Otroligt ljus och härligt hemtrevlig bostad med enormt låg avgift!

Välkommen hem till denna ljuvligt hemtrevliga och otroligt ljusa bostad på populära Västmannagatan, alldeles intill Odenplan.
Detta hem är i mycket fint skick, har all utrustning man kan önska och garage finns i huset. Hissen är stor och nås utan trappsteg.
Föreningen är klassad som äkta och har ofantligt låga avgifter där även bredband är inkluderat.

Kort och gott; ett svårslaget boende på omåttligt populär adress.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med stor öppning in till vardagsrummet där ljuset flödar in. Det finns plats för bra avhängning av ytterkläder vid hatthyllan och fantastiskt gott om garderober för bästa förvaring. Säkerhetsdörr. Hallen har ett parkettgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM
Ljust, härligt vardagsrum med fransk balkong och stora fönsterpartier längs hela ytterväggen. Skönt med en balkongdörr som oftast får stå öppen. Nya energifönster. Öppen planlösning in mot det rymliga köket. Vita väggar och parkettgolv.

KÖK
Snyggt rymligt kök med plats för större middagssällskap. Köket ligger i öppen plan med vardagsrummet vilket ger en trivsam och tilltalande sällskapsyta. Det stilrena köket, från Marbodal, är inrett med vita skåpsluckor och diskreta beslag, mörkgrå melerad arbetsbänk och högblanka rektangulära kakelplattor bakom arbetsytan. Utrustningen består av kyl/frys och diskmaskin, spishäll och spisfläkt, varmluftsugn. Med enkla medel kan man göra ett extra sovrum av matplatsen så att lägenheten blir en yteffektiv 3:a. Vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Stort sovrum med ypperlig förvaring i en garderobsvägg med skjutdörrar. Det finns gott om utrymme för en stor dubbelsäng med nattduksbord på sidorna. Parkettgolv och sobert naturgröna väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum. Det är utrustat med dusch som avskärmas med rundade glasväggar, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegel, wc och tvättmaskin. Vita kaklade väggar med stora plattor samt granitgrått klinkergolv med golvvärme.

Sammanfattningsvis är detta en välplanerad lägenhet med ett ljust läge. Renoverad med stilrena materialval och värdefull garderobsförvaring. Detta blir enkelt en yteffektiv 3:a genom att sätta upp två väggar och dörr, se alternativ planlösning.

OMRÅDE
Mycket eftertraktat och bekvämt läge som erbjuder en central boendemiljö samt ett stort utbud av butiker, mataffärer, populära restauranger, kaféer etc i Vasastan. Förutom utbudet runt Odenplan når man med en kortare promenad S:t Eriksplan, Hötorget och Stureplan. För avkoppling i trevlig parkmiljö finns bl a Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närheten. Tar man vägen över Barnhusbron till Kungsholmen finns bl a promenadstråk och löpslinga. I Vasaparken kan man fika på det trevliga kaféet, spela fotboll om sommaren och åka skridskor om vintern.

KOMMUNIKATIONER
Mycket nära till SL-bussar, pendeltåg och T-bana vid bl a Odenplan, Upplandsgatan och på Rådmansgatan. Bekvämt gångavstånd till Stockholm Central.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.86%.

Församling

Gustav Vasa.

Storlek

Boarea 63 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

B6

Våning / hiss

Våning 3 av 7.
Hiss finns.
Stor rymlig hiss. Nås utan trappsteg.

Byggnad

Byggnadsår: 1969
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Sirius 31
Organisationsnummer: 716421-9714
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: B6
Antal lägenheter: 49
Antal lokaler: 6

Bostadsrättsföreningen Sirius 31 med adress Västmannagatan 44-46 genomgick en ombildning till bostadsrättsförening den 21/6 - 2011. De kvarvarande hyreslägenheterna kan ses som en "dold tillgång" och kommer på sikt innebära ett tillskott till föreningens ekonomi. Föreningen deklarerar som en "äkta" Brf i o m tillbyggnaden av ytterligare en våning.

Parkering: Föreningen har ett eget garage i två plan med 60 platser samt 4 MC platser.
Det är för närvarande kö till dessa,
I området gäller boendeparkering, för mer info se Stockholm Stads hemsida.

TV och bredband: Sirius 31 har gruppavtal med Telenor.
I avtalet ingår 100/100 mb internet access via anslutning i lägenheten. Snabbare access beställs av respektive lägenhetsinnehavare.
Det ingår även abonnemang för telefoni (ip-telefoni där telefonen kopplas in i routern) och TV (bas utbud + 5 favoriter)
Alla boende har sin egen login hos www.telenor.se. Där kan man ändra sina kanaler, bandbredd osv.

Gemensamma utrymmen: Källarförråd tillhörande lägenheten.
Cykelförråd i port 44.
Grovsoprum i port 46.
Tvåttstuga med två maskiner, en torktumlare och ett stort torkskåp samt en mangel. I tvättstugan finns även en toalett och bokningstavla med låskolvar för respektive lägenhet.

Föreningens ekonomi

Brf Sirius 31 har en mycket säker ekonomisk ställning pga de stora lokalintäkterna. Föreningen beskattas som en äkta bostadsrättsförening. Det finns även en hyresrätt kvar vilket betingar ett stort dolt kapital.
Avgifterna har sänkts i samband med byggnation av vind och är endast på ca 197kr kvm och år.(!).
Det finns inga avgiftsändringar planerade.

Föreningens renoveringar

2019 Fasad och balkongrenovering
2016 Våning 7 färdigsställs med 7 nya lägenheter, trapphusen och hissarna renoveras
2014 Installation av bergvärme
2013/2014 Fönsterbyte/renovering
2013 Asbetssanering av fasad
2011 Tvättstugan renoveras

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 76 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-03-25

Månadsavgift

Avgift: 986 SEK / mån
Inkl. värme, VA, grundutbud kabel-tv och fiberbredband.

Gårdsplats/innergård

Stor innergård med planteringar, utemöbler och grill som kan nyttjas av boende i fastigheten.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 190 SEK
Elektricitet: 260 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.13200 %
Andel av årsavgiften: 1.96000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy