Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Dockgatan 15, Dockan, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
73 kvm
Avgift
3 217 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bo exklusivt högt upp med balkongs utsikt mot båtmarina & låg avgift!

Bo exklusivt och finn ro i själen med oslagbar rymd och ljusinsläpp, balkong ut mot båtmarina högt upp på våning 4 med hiss från markplan samt en möjligt att göra om till 3 rok, se alternativ planritning. Båtutsikts balkong i österläge är hjärtat i detta hem! Populär förening med lågt belåningsgrad, övernattningslgh och har även sänkt sina avgifter med 10%. Ljusa ytskikt och klassisk parkett följer genom hela bostaden och tillför en oslagbar fräschör i den öppna planlösningen. Här rymmer både ett matmöblemang för livliga middagar med utsikt mot marinan, för det större sällskapet och soffhörna för lata dagar framför TV:n. Här erbjuds även ett stort sovrum, maximala förvaringsmöjligheter såsom Walk-in Closet och även inbyggda garderober i hallen. Badrummet enormt välplanerad i sobra färger med egna tvätt faciliteter. Detta är en bostad för er som vill bo lugnt nära havet men även nära city! Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund, gör Dockan till ett Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. Här finns all service i din direkta närhet och du bor även en promenad bort från Malmös Centralstation och livliga shoppingstråk. Varmt välkommen!

Beskrivning

Hall
Vi välkomnas av vita släta väggar och vackert parkettgolv. Hallen erbjuder en stor inbyggd garderob för avhängningsmöbel. Förvaringsmöjligheterna är fenomenala!

Sovrum
De släta väggarna i ljus kulör och parkettgolvet följer in i sovrummet. Rummet rymmer dubbelsäng med sängmöbler. Fönster in mot innergården gör oss påminda om bostadens optimala placering. I anslutning till sovrummet nås en rymlig inredd walk-in closet/klädkammare.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt klinker och kakel från år 2013 Royal Nero. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare i pelare (Siemens), vitt handfat med kommod och blandare i krom, golvstående WC, duschhörna med blandare i krom som försluts av vikbara glasdörrar och handdukstork i krom.

Kök Från Vedum år 2013
De släta väggarna i ljus kulör och parkettgolvet följer in i köket. Köket som går tidlöst i vitt som kombineras med mörkgrå bänkskiva och vit kakel. Köket är utrustat med ugn och mikro (Siemens), spishäll (Siemens), fläkt (Franke), dubbel diskho med blandare i krom, integrerad diskmaskin (Siemens) och kyl/frys (Siemens). Intill köket finns det plats för matmöblemang med utsikt mot båtmarinan.

Vardagsrum Hjärtat i hemmet!
Öppen planlösning med köket. Stora fönster i fil med utsikt mot båt marinan. De släta väggarna i ljus kulör och parkettgolvet följer in i vardagsrummet. Här finns plats för de stora fönsterpartierna och soffa framför den naturliga platsen för TV med möbel. Från vardagsrummet nås bostadens generösa balkong.

Balkong
Stor balkong som är belägen in mot innergården med förmiddagssol. Här njuter man av solen för frukost och lunchtid, svalt och skönt under sommartid inne i lägenheten. Balkongen rymmer olika möblemang, allt från matplats till grillyta.

Förråd
Till bostaden hör ett förråd i källarplan.

Övrigt:
Vinkylen i köket ingår inte i köpet. Kan diskuteras vid eventuell överenskommelse.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Bryggan Stadgar .pdf BRF Bryggan Årsredovisning 2018 BRF Bryggan Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Dockporten 2, Malmö kommun.

Storlek

Boarea 73 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

21302

Våning / hiss

Våning 4 av 6.
Hiss finns.
Hiss från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 2013
Fönster: 3-glas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Mekanisk

Föreningen

Föreningens namn: BRF Bryggan
Organisationsnummer: 769622-2772
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 21302
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 1

Brf Bryggan är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar den friköpta fastigheten Dockporten 2 i Malmö. Byggnaden är uppförd 2013 och består av 84 lägenheter med bostadsrätt, 1 lokal och 1 garage med hyresrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av köparen (465 kr år 2019).

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Under 2015 har det skett följande:
Garantibesiktning genomfördes
Reparationer av missfärgade kakelplattor i vissa badrum samt hiss
Ett nytt låssystem installerades
Underhåll av markytor och p-platser/garage
Underhåll av dörrar/portar/lås

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykelställ både i garaget och på gårdsplanen. Två miljörum till sophantering finns dedikerade till bostadsrätterna. Det finns även en övernattningslägenhet att hyra.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Det innebär TV-utbudet ?lagom?-paketet, bredband 250/100 och telefoni. Fler TV-kanaler kan köpas till individuellt.

GARAGE OCH PARKERING
I garaget under gårdsplan har föreningen 68 parkeringsplatser för bil och 5 platser för mc. Bilplats kostar 840 SEK i månaden. MC-plats kostar 330 SEK/månaden. Två kölistor styr tilldelning av parkeringsplatser enligt följande:
Kölista 1 är för medlemmar i föreningen som önskar hyra en garageplats och inte har en garageplats sedan tidigare.
Kölista 2 är för medlemmar i föreningen som redan har garageplats och önskar hyra en extra garageplats.
Kölista 1 har alltid förtur till ledig garageplats.

ÖVRIGT
I Brf Bryggan tillämpas individuell mätning av varmvatten för samtliga lägenheter, vilket medför att respektive lägenhetsinnehavare debiteras för den egna varmvattenkonsumtionen.
Föreningen har även gemensam el vilket innebär att föreningen är inköpare av all el som sedan fördelas efter förbrukning mellan lägenhetsinnehavarna istället för att respektive lägenhet har ett eget abonnemang.

KONTAKT
Hemsida: https://www.brfbryggan.com/
E- Post: styrelsen@brfbryggan.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2017-10-02
Energiprestanda primärenergital: 108 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 217 SEK / mån
Ingår: Värme, kallvatten, administrativ avgift, bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg: Triple Play via Telia, (kabel-tv, bredband och ip-telefoni) för 260 kr/mån.
Totalt: 3477kr/mån

Föreningen har individuell avläsning av el och varmvatten, medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning.

Driftskostnad

527 SEK varav:
Försäkring: 194 SEK
Övrigt: 333 SEK
Driftkostnaderna avser en ca kostnad för el, varmvatten och hemförsäkring.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.07550 %
Andel av årsavgiften: 1.07550 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy