Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 295 000 SEK / utgångspris
Adress
Sågargatan 6D, Kungsängen, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
89 kvm
Avgift
3 527 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Låg avgift, dubbla wc och inglasad balkong

Välkommen hem till en högt belägen fyra i ett eftertraktat gavelläge. Här bor ni med inglasad balkong med eftermiddags-/kvällssol, såväl badrum som gästtoalett samt rymliga och smart utplacerade sovrum. Till detta har ni dessutom en låg avgift, gott om förvaring och genomgående stora ljusinsläpp. Bostaden är del i välskött och trevlig förening där det för tillfället inte är någon kö till garageplats!

Med hiss och via säkerhetsdörr når ni hallen utrustad med garderob samt med plats för sko- och hatthylla. Här finner ni även en helkaklad gästtoalett. Från hallen når ni ut i ett öppet vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och matbord, stora ljusinsläpp och en fransk balkong. I anslutning till vardagsrummet har ni en rejäl klädkammare/förråd. I den inre hallen, som knyter samman vardagsrummet med ett av sovrummen, har ni en superpraktisk skjutdörrsgarderob samt åtkomst till badrummet som bland annat är utrustat med tvättmaskin, torktumlare och dusch. I bostaden har ni tre rymliga och smart utplacerade sovrum som alla är generösa till storleken och erbjuder goda möbleringsmöjligheter. Bostadens kök är mycket välplanerat kök och stoltserar med bra arbetsytor, gott om skåpförvaring samt golvyta nog för ett matbord för de större sällskapen. Avslutningsvis har ni här även en inglasad balkong som även den erbjuder plats för soffgrupp eller matbord för de större sällskapen. På balkongen avnjuter ni eftermiddags- och kvällssol.

Här bor ni med fantastiskt läge med närhet till härliga promenadstråk längs Fyrisån, Å-riket och dess renoverade åkant med bryggor och planteringar samt grönområden kring Stadsparken. Via gång- och cykelbro till Stadsparken tar ni er enkelt till exempelvis Akademiska sjukhuset och Uppsala Science Park. I centrala och expanderande Kungsängen bor ni även med närhet till matbutik, frisör och restauranger, caféer och förskola. Ett populärt område för alla åldrar och med Anna Petrus park runt hörnet. Det är även perfekt läge för er som pendlar med närhet till Resecentrum och Kungsgatan som tar er enkelt mot E4:an. Endast ca tio minuters promenad till stadskärnan och allt vad staden har att erbjuda!

Välkommen hem!

Beskrivning

VARDAGSRUM
Öppet vardagsrum som upplevs ljust och inbjudande tack vare stora fönsterpartier och en fransk balkong. Här har ni gott om golvyta för såväl soffgrupp som matbord. I anslutning till vardagsrummet har ni en rejäl klädkammare/förråd. Målade väggar och ekparkett.

INNERHALL
Från vardagsrummet leder denna passage er först till badrummet och sedan till Sovrum 1. I passagen har ni en stor, speglad skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Helkaklat och väl tilltaget badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch med vikbara glasväggar, wc, handdukstork, spegelskåp samt tvättställ med kommod.

SOVRUM 1
Från den vardagsrummet, via den inre hallen, når ni bostadens största sovrum. Här har ni mycket goda möbleringsmöjligheter. Målade väggar och ekparkett.

SOVRUM 2
Från vardagsrummet når ni detta rymliga sovrum utrustat med dubbelgarderob. Plats finns för dubbelsäng. Målade väggar och ekparkett.

KÖK
Mycket välplanerat kök som stoltserar med bra arbetsytor, gott om skåpförvaring samt golvyta nog för ett matbord för de större sällskapen. Kökets utrustning består av varmluftsugn och mikro i arbetshöjd, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Målade väggar och ekparkett.

SOVRUM 3
Från köket når ni detta fina sovrum beläget i trevligt gavelläge med stora fönster i två väderstreck. Härifrån når ni dessutom balkongen. Målade väggar och ekparkett.

BALKONG
Inglasad och möblerbar balkong med plats för soffgrupp eller matbord även för större sällskap. Här njuter ni av eftermiddags- och kvällssolen.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar .pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Uppsala kommun.

Storlek

Boarea 89 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

451

Våning / hiss

Våning 4 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2010-2011
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Arken
Organisationsnummer: 769618-5912
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 451
Antal lägenheter: 66
Antal lokaler: 0

Föreningen finns på adressen Sågargatan 6D och 8 ABC och består av 66 lägenheter upplåtna med bostadsrätt

Parkering: Förningen hyr ut 48 st platser i varmgarage, (1149 kr/mån). Separat kösystem tillämpas och kön hanteras av Skanska nya hem. I dagsläget är det ingen kö. Det finns även 5 platser med laddning för elbil. (Uppgifter kontrollerade Maj 2020).

TV och bredband: Ansluten till kabel-TV (Canal Digital basutbud), bredband (100/100 Mbit/s) och IP-telefoni via Ownit. Obligatoriskt tillägg för (canal Digital basutbud) tillkommer med (275 kr/mån).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd på gården och i parkeringsgaraget. Det finns även en tvättstuga samt ett barnvagnsförråd på entréplan 8C.

Föreningens ekonomi

Ingen planerad avgiftsförändring för år 2020.
Föreningen tillåter delat ägande med minst 10 %-90%. Den som äger måste också bo i lägenheten.

Föreningens renoveringar

Ingen större renovering planerad. (kontrollerat Juni 2020).
2018: OVK samt rensning av kanalsystem.
2014: Energideklaration.
2011: Radonmätning.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 85 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2014-10-20

TV

Kabel-TV via Ownit ingår i den obligatoriska avgiften.

Internet

Bredband via Ownit. Hastighet: 100/100 Mbit/s ingår i den obligatoriska avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 527 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. För kabel-tv, bredband 100/100 mbit/s tillkommer en obligatorisk avgift om 275 kr/mån.

Driftskostnad

750 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
VA: 150 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Hushållselen debiteras separat med 400 kr/mån och avräknas mot faktiskt förbrukning. Varmvatten debiteras separat med ca 150 kr/mån. Avläsning görs 2 ggr/år.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.54759 %
Andel av årsavgiften: 1.53993 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Fantastisk inglasad balkong/terrass med plats för det större sällskapet. Här njuter ni av kvällssolen.

Bilplats

47 garageplatser. finns att hyra för 1 200 kr/mån. INGEN KÖ (senast kontrollerat 27 maj 2020).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy