Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Byvägen 22B, Bohus
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
65.5 kvm
Avgift
4 294 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

3a med balkong i centrala Bohus!

Välkomna till Byvägen 22B! Denna välplanerade trea erbjuder stor balkong i söderläge med sol större delen av dagen, två fina sovrum, badrum med egen tvättmaskin, stort vardagsrum med lummig utsikt och bra renoverat kök!
Vid Bohus Centrum ligger en ny pendelstation som nås inom ca 5 minuter. Härifrån tar du dig snabbt och lätt till och från Göteborg på ca 15 minuter. Perfekt för dig som arbetar i stan och behöver pendla. Närhet till både förskola och skola. Här finns mataffär, café, apotek, pizzera etc. Populär och välskött förening!

Beskrivning

Rumsbeskrivning:

Välkomna in i den stora hallen. Här ligger praktiskt klinkergolv och det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och ytterskor. Även gott om förvaring i bostadens klädkammare som nås från hallen.

Till vänster om hallen nås det fina köket. Här finns gott om plats för fyra middagsgäster. Här ligger även fint ekgolv. Köket har allt du kan önska med diskmaskin, spis, ugn, fläkt, kombinerad kyl- och frys.

Vardagsrummet som ger plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån nås även den soldränkta och rymliga balkongen i söderläge. Vardagsrummets väggar är ljusmålade med fondtapet och på golvet ligger vitmålat parkettgolv. Härifrån nås även ett av bostadens sovrum.

Sovrummet närmast vardagsrummet rymmer plats för säng med tillhörande möblemang. Här finns även gott om förvaring i form av fyra stycken garderober.

I det större sovrummet finns även plats för en större säng och tillhörande möblemang.

Från hallen nås bostadens helkaklade badrum. Här finns tvättmaskin, dusch, wc, handfat, vägghängt skåp, spegel och vädringsmöjligheter med hjälp av fönster.

Varmt välkomna att trivas!

Dokument (pdf)

Planritningar Brf Solbacken Ordningsregler & Stadgar.docx Brf Solbacken Stadgar 2015.pdf Årsredovisning Brf Solbacken 2018.pdf Energideklaration Brf Solbacken.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Ale Skårdal 49:1, Ale kommun.

Storlek

Boarea 65.5 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

234501001-0083

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1960-1964

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Solbacken
Organisationsnummer: 757201-7452
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 234501001-0083
Antal lägenheter: 454
Antal lokaler: 9

Brf Solbacken bildades 1959 och är belägen på Alkalievägen 3 - 21, Byvägen 14-22 och Klorvägen 2-10 i Bohus. Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 3 och 4 våningar med 454 lägenheter och 10 lokaler. Detta är den största bostadsrättsföreningen i Ale kommun.

Fastighetens byggnader är uppförda mellan 1960 till 1964. I anslutning till föreningen finns 12 garage (750 kr/mån), 406 stycken p-platser (230 kr/mån) varav 32 p-platser med eluttag (350 kr/mån) samt 15 besöks p-platser. För ansökan om parkering ringer man Riksbyggen tel 0771-860 860. Det brukar finnas en plats att tillgå i samband med överlåtelse, men köparen måste alltid själv ansöka om detta hos Riksbyggen.

Ekonomi:
Både den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, kabel-TV och fiber. Föreningen står i dagsläget för bostadsrättstillägget för bostadsrättshavaren. I dagsläget är det inga planerade avgiftshöjningar. Senaste ändringen var årsskiftet 16/17.

TV och bredband: Kabel-TV levereras analogt av företaget Sappa. 2012 anpassade föreningen det analoga utbudet och lade till ett digitalt. För de digitala kanalerna krävs dock att TV:n har en inbyggd digital mottagare (DVB-C), annars kompletterar man själv med en digitalbox.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor:
En tvättstuga finns per gård. I tvättstugan finns 3 tvättrum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ofta 1 centrifug och ett torkrum. Finns även mattvätt och mangel.

Föreningens expedition finns på Alkalievägen 9C. Öppettider är vardagar kl. 09:30-10:00. Telefonnummer: 031-98 28 02 och där finns även möjlighet att tala in meddelande.
Förråd för cyklar, barnvagnar finns i de flesta entréerna.

En föreningslokal finns för max 30 personer finns att låna. Aktivitet fram till kl 22:00.

Sophantering:
Sopor slängs i sopstationerna som finns alternativt i någon av de två stationerna som finns för återvinning tidningar, kartong, glas plast mm.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningens renoveringar

Fasadbeklädnad 1990,
Stambyte och toalett renovering 1996-1997,
Säkerhetsdörrar 2001-2002
Bredbands installation 2003 med fiber hela vägen upp i bostaden.
2008 påbörjades stora renoveringar på gårdarna efter dränering och underliggande markarbeten.
2009 uppgraderades belysningen i uppgångarna så den blir rörelseaktiverad.
2013 ny takpapp på alla hus.
2013 ett flertal nya tvättmaskiner installerades i föreningens tvättstugor.
Ombyggnation av tre olika lokaler där två blir nya bostadsrätter
2016 - 2019 nya entréportar med porttelefon
2017 - 2020 byte av belysningsarmaturer i källare och i entréerna
2021 ny asfalt stora parkeringen
Se vidare info i underhållsplanen alt årsredovisningen för föreningen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 146 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 4 294 SEK / mån
inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband!

Driftskostnad

367 SEK varav:
Försäkring: 117 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.23468 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Ja, i söderläge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy