Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 795 000 SEK / bud
Adress
Björnstigen 131, 2tr, Bergshamra, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
106 kvm
Avgift
3 560 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavellägenhet med stor inglasad balkong i idylliska Bergshamra!

Välkommen till denna fantastiskt renoverade och underbara gavellägenhet i en av Bergshamras mest attraktiva områden och föreningar. Här trivs du från första stund i ett härligt ljust hem med exklusiva material och genomgående vackra golv. Bostaden har gott om yta och förvaring och är centralt belägen i lugna och mysiga Bergshamra. Det stora designköket med generösa arbetsytor har många skåp och en härligt stor och ljus matplats invid två fönster. Vardagsrummet har gott om plats för såväl den stora sällskapsdelen samt utrymme för mysiga stunder i exempelvis en läshörna. Från det stora vardagsrummet når du den nya inglasade balkongen i bästa läge som är öppen i tre väderstreck. Sovrummet har en stor platsbyggd garderob och plats för dubbelsäng. Två ytterligare sovrum som med fördel kan användas som barnrum eller gästrum. Fräscht badrum med dusch och badkar samt en separat gäst-wc. I anslutning till köket och vardagsrummet har du ett ypperligt utrymme för klädvård med egen tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter, KTH på ca sex minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbanan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Beskrivning

- Stor välkomnande hall som bjuder in till en inre hall med ett stort fönster mot innergårdarna. Från hallen når du såväl både gäst-wc:n och det fräscha badrummet som två stora sovrum.

- Bostadens generösa vardagsrum sammanbinds med den tilltagna inre hallen och ger möjlighet till både stora sällskapsytor och mysiga läshörnor. Vardagsrummets stora fönsterpartier i två väderstreck och utgången till den stora härliga inglasade balkongen med vy mot grönska ger harmoniska ljusinsläpp. Rummets utformning ger bra med plats för både den större sällskapsdelen och en större matplats, vid fönster, för den som önskar.

- Väl tilltaget kök inrett i ljusa material med stora arbetsytor och gott om förvaring i såväl under- som överskåp. Kökets två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp och belyser en tilltänkt matplats med naturligt ljus. I köket ges goda möjligheter för en matplats för 8 personer. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl/frys, ugn och mikro i arbetshöjd samt diskmaskin.

- Bostadens största sovrum, som nås från hallen, har fönster mot grönska. Här har du plats för såväl den stora dubbelsängen som förvaring i den smarta garderobsväggen.

- De två andra sovrummet med har båda såväl plats för säng och förvaring. Ypperliga rum att användas som arbetsrum/gästrum eller barnrum.

- Det smakfullt inredda och fräscha badrummet har ljusa väggar och ljust golv som harmoniserar väl med det vita porslinet och är väl belyst med spotlights i tak. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, förvaring, samt sittbadkar och dusch.

- Gäst-WC:n är inrett i lika smakfulla färger som badrummet och är utrustat med WC, handfat med kommod, mindre förvaring och spegel.

- I den inre hallen, i anslutning till köket, är det idag smart inrett med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) och bra med förvaring.

Kort sagt: Ett smakfullt drömboende utöver det vanliga med en underbar planlösning som ger fönster i tre väderstreck. Bostadens många fönster ger ett härligt ljusinsläpp och har en en stor inglasad balkong är ett boende att trivas i!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar (2018-09-24).pdf BRF Energideklaration BJ131-133 (2018-12-30).pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 106 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2636-4-168/168

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
2 trappor
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Bostadsrättsförening Västan i Solna
Organisationsnummer: 715200-2080
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2636-4-168/168
Antal lägenheter: 188
Antal lokaler: 2

Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnationen 1959.

Parkering: 32 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
109 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

TV och bredband: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Avgift tas ut med den faktiska kostnaden per lägenhet på årsavgiftsavin.
Bredband: Leverantör: Telenor, Bredband2 eller ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos leverantör med respektive utbud av internetanslutning, IP-telefoni mm.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum och tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar per 2019-08-13.

Observera att föreningens ekonomi och avgiftsförändringar är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få ytterligare information.

Föreningens renoveringar

Föreningen planerar att installera kodlås eller liknande i portarna.
**********
2015-2016 Nya större och inglasade balkonger
2011 Balkongdörrar i samtliga lägenheter byttes
2008-2009 Relining av stammar (avloppsstammar)
2007 Upprustning av trappuppgångarna med nya entréportar, nya ledstänger i trä, ny belysning och nya sopluckor samt även ommålning av trapphusen
2004 Rabatter omlades, nya kantstenar och friser samt omasfaltering av hela området
1990-talet Balkonger, tvättstugor, fläktar och fönster renoverades

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 118 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-12-30

Månadsavgift

Avgift: 3 560 SEK / mån
Värme och vatten. Obligatoriska tillägg för Balkong (600 kr/mån), kabel-tv (23 kr/mån) och medlemskap i HSB (19 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Driftskostnad

650 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 450 SEK
Uppgifterna kommer från säljaren och kan variera över tid.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.77879 %
Andel av årsavgiften: 0.77887 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Inglasad balkong.

Övrigt

Lägenhetsknutna avgifter/månad är fördelad enligt följande:
Årsavgiftet bostad: 3 560 kr
Balkong: 600 kr
Kabel-TV: 23 kr
Avgift till brf för medlemskap i HSB: 19 kr

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy