Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ljuskärrsvägen 108, Saltsjöbaden/Ljuskärrsberget, Saltsjöbaden
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
77.8 kvm
Avgift
4 173 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilrent renoverad 3:a med solig uteplats och grön omnejd

Välkommen till denna stilrent renoverade 3:a med ett eftertraktat läge på lugna och charmiga Ljuskärrsberget. Denna lägenhet bjuder verkligen in till en drömmig radhuskänsla med utgång till en stor uteplats med grön omnejd. På framsidan blickar man ut över den lummiga innergården och på baksida där uteplatsen ligger bor man avskilt med härligt solläge. När man stiger in i lägenheten möts man av en välkomnande hall och luftiga, öppna ytor mellan kök och vardagsrum. Genomgående vackra ljuslaserade ekgolv med vitmålade väggar och detaljer såsom stilrena handtag och vackra fönsterbrädor i marmor. De öppna sociala ytorna skapar rymlighet och bjuder in till sällskapliga tillfällen. Köket är påkostat med högkvalitativ maskinpark där bl.a. en Smeg kyl/frys erbjuds. Vacker bänkskiva i ask och stilrena färger samt smarta lösningar gör köket helt komplett.

De båda sovrummen är rymliga och ligger avskilt i andra delen av lägenheten, master bedroom har en stilfull massiv skjutdörr med gjutjärnsskena samt flertalet garderober för förvaring. I barnrummet finns också tillgång till fler garderober och till lägenheten hör ett rymligt förråd. Badrummet är även det genomtänkt med hög standard som vägghängd toalett, inkaklat badkar och tvättmaskin i ena hörnan samt golvvärme.

Här bor du lugnt och fridfullt med egen "trädgård" med närhet till natur och vatten men ändå nära till Saltsjöbaden centrum "Tippen", förskolor/skolor och kommunikationer.

Beskrivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer info kring rumsbeskrivningen.

Övrigt

Ljuskärrsberget är ett omtyckt, lugnt och mycket trevligt område i Saltsjöbaden. Området byggdes 1972 och husen är byggda i gårdar med lummiga innergårdar med uteplatser och flera lekplatser. Området är bilfritt med stora parkeringsplatser i anslutning till husen och emellan husen går flera promenadvägar.
Ljuskärrsberget ligger i anslutning till Saltsjöbadens Centrum som har allt ett centrum kan erbjuda såsom mataffärer, bokaffär, apotek, vårdcentral, restauranger och flera olika butiker. Ett stort centrum i ett litet format. Här finns även tågstationen där Saltsjöbanan trafikerar med tät turhet till Slussen (fn. byte till buss i Henriksdal) med en restid på endast ca 30 min. Med bil åker man via motorvägen snabbt till centrala Nacka och Stockholm.

I närområdet finns stora naturområden med Erstaviks orörda skogar med flera mil vandringsleder, löparspår och en välkänd golfbana som på vintern är ett populärt område för längdskidor. I närheten finns flera förskolor och skolor, närmsta förskola Lundsjön ligger endast ett par 100 m från lägenheten. Till Erstaviksbadet är det ca 4-5 km från bostaden samt 1,5-2 km till badklippan i Saltsjöbaden.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.63%.

Församling

Saltsjöbaden.

Storlek

Boarea 77.8 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

10812

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1972
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1
Organisationsnummer: 714000-2465
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 10812
Antal lägenheter: 470
Antal lokaler: 13

Brf Ljuskärrsberget 1 är en äkta bostadsrättsförening (äger marken) som bildades 1972 och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Brf Ljuskärrsberget 1 är en trevlig förening med god ekonomi och mycket bra underhållna fastigheter. Läs mer på www.ljuskarrsberget.se

Föreningen har gemensamt elabonnemang med individuell mätning.

Parkering: Föreningen har tillgång till ett stort varmgarage och två p-däck med p-platser med och utan tak samt ett antal MC-platser. Platserna kan hyras för 225-375 kr/mån. Avgiftsbelagd gästparkering finns i området

TV och bredband: Kabel-tv via kabelnät. Leverantör: Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via fiberanslutning (100 Mbit/s). Leverantör: Ownit.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns 3 nyrenoverade tvättstugor, 2 övernattningslägenheter som kan hyras för 300 kr/natt, gemensamhetslokal, bokningsbart lusthus, bastu, snickarrum och soprum. Flertalet externa förråd finns att hyra. Förråden varierar i storlek vanligtvis 4 kvm resp. 5,5 kvm med en hyra om 60 kr/mån och 75 kr/mån.

Föreningens renoveringar

2010 Installation bergvärme
2013 Spolning av stammar, OVK-kontroll genomfördes
2014 individuell mäting av el installerades
2016 Fasadrenovering
2017 Utbyte av tak och dräneringsarbete för hela området

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032.

Månadsavgift

Avgift: 4 173 SEK / mån
Ingår: Kabel-TV och bredband

Gårdsplats/innergård

Flera mysiga innergårdar utan biltrafik finns inom föreningen med växtlighet, lekplatser och sittplatser.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.23610 %
Andel av årsavgiften: 0.23583 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Uteplats med både altan och gräsyta (nyttjanderätt).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd som ligger i huset bredvid.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy