Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 14:30 - 15:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK
Adress
Limhamnsvägen 10B, Ribersborg, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74 kvm
Avgift
4 269 SEK / mån
Rum
3 rum

Välplanerad och vacker trerummare med svårslagen utsikt över Öresund!

Välkommen till denna trerummare på familjevänligt läge på Limhamnsvägen 10B med havet som närmsta granne! Här erbjuds du en välplanerad och vacker bostad om 74 väldisponerade kvadratmeter högst upp i huset på våning 9 med exceptionell utsikt, flera klädkammare och både badrum samt gästtoalett. Lägenheten bjuder även på ordentliga sociala ytor, bland annat i allrummet som tillhandahåller plats åt ett matbord för 6-8 personer. Räcker inte balkongen i västerläge till finns det även två gemensamma takterasser i föreningen att utnyttja. En lägenhet i fint skick som även den mest kräsna kan flytta rätt in i.

Här bor du vid ett av Ribersborgs trevligaste lägen - bara ett stenkast från Ribersborgsstranden! Med en kort promenad når du Västra Hamnen med sina förträffliga promenadstråk och härliga badplatser och inom några minuter är du vid Malmö City med all sin tillhörande service. Det är enkelt att förstå varför detta är ett av Malmös mest populära områden!

Vi ses på visningen!

Beskrivning

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Inbjudande hall med plats för ytterkläder och generös dubbelgarderob. Inredningen består av grått klinkergolv samt vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Plats för en dubbelsäng och byrå/garderob. Inrett med parkettliknande laminatgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2
Generöst sovrum passar som master bedroom. Inrett med parkettliknande laminatgolv och vitmålade väggar. Rymmer plats för både säng och skrivbord. I anslutning till sovrummet finns två klädkammare samt badrum.

BADRUM
Stort helkaklat badrum med vitt kakel och grå klinker på golv. Utrustningen består av kaklat badkar, WC, tvättställ och spegelskåp med belysning.

GÄST-WC
Helkaklat wc med vitt kakel och grått klinkergolv. Tvättställ med underskåp och spegel med belysning.

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan matplats och soffhörna inbjuder till middagar i gott sällskap. Ytan är flexibel och kan anpassas efter behovet. Från vardagsrummet har man utgång till balkong i västerläge med sol från ungefär lunch till sen kväll. Havsutsikt över Ribersborgsstranden och Öresund. Rummet är inrett med ekparkett och vitmålade väggar.

KÖK
Stilrent kök med ljusgråa släta köksluckor och mörkgrå laminatbänkskiva som rymmer gott om förvaring. Utrustningen består av halv kyl och frys, spis med induktionshäll, diskmaskin samt spisfläkt. Matplats för 4 personer.

BALKONG
Stor tilltalande balkong som vetter i sydväst och ger sol under större delen av dagen samt kvällen. Balkongen inbjuder till umgänge och balkonghäng med härlig utsikt över Ribersborgsstranden och Öresund.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Vittsjöborg 3 Stadgar.pdf BRF Vittsjöborg 3 Energideklaration.pdf BRF Vittsjöborg 3 Ekonomisk plan.pdf Info, Undersökningsplikt & Felansvar.pdf Info, sidotjänster

Bostadsfakta

Kommun

Vittsjöborg 3, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö S:t Johannes.

Storlek

Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

2102

Våning / hiss

Våning 9 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1954
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vittsjöborg 3
Organisationsnummer: 769613-1684
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 2102
Antal lägenheter: 110
Antal lokaler: 0

Brf Vittsjöborg 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005 men förvärvade fastigheten Malmö Vittsjöborg 3 i april 2018 genom ombildning. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1954. I föreningen finns 110 lägenheter varav 22 fortfarande upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (1163 kr år 2019), köparen betalar. Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (465 kr år 2019), köparen betalar.

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar 2019.

Underhåll/renoveringar
Föreningen kommer genomgå en del renoveringar de närmaste åren som är beräknade i en underhållsplan som sträcker sig över 16 år.

Större planerade renoveringar:
Stambyte av avloppsstammar är inplanerat hösten 2019. Ytskikt i badrum kommer att ersättas av föreningen i samband med det planerade stambytet, även tvättstugorna i källaren kommer att rivas ut och renoveras.
Ytterligare större planerat underhåll: fönster, tak, fasad, balkonger, dränering.
Läs ekonomisk plan för mer information.

Gemensamma utrymmen
Tre tvättstugor erbjuds i husets källare. I källaren finns även cykelförråd samt lägenhetsförråd.
Föreningen har en trevlig öppen gård samt två stycken generösa takterrasser som kan disponeras av samtliga boende.

Kabel-TV och bredband
Föreningen har kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen har bredband via ComHem eller Telenor, inget som ingår, medlem får själv teckna avtal. Fiber är indraget.

Bostadsrättstillägg
Bostadsrättstillägget ingår för föreningens medlemmar.

Garage/parkering
Föreningen har 96 platser i garaget och 6 platser ovan mark som idag förvaltas av Q-park. Parkeringsplats går att hyra för en avgift om 755 kr/ månad. Kösystem tillämpas.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 192 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2013-12-04

TV

ComHem

Månadsavgift

Avgift: 4 269 SEK / mån
Inkl. Vatten, Värme och Kabel-TV

Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftskostnad

450 SEK varav:
Elektricitet: 450 SEK
Schablonberäknad hushållsel

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.90710 %
Andel av årsavgiften: 0.90710 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016 och har gjort följande förbättringar/renoveringar:
2019 - genomgående spacklade väggar och tak samt målade. Nya golv i kök, hall, sovrum samt slipning av parkett i allrum. Totalrenovering av gäst-wc. Ny bänkskiva samt kakel i kök. Lister utbytta i samtliga rum.

Uteplats

Balkong i västerläge med havsutsikt

Övriga utrymmen

Vind- och källarförråd

Närområde

Allmänt om området: Ribersborg, ett av Malmös mest välkända områden, och det av god anledning. Här står några av stadens vackraste flerbostadshus. Detta kombinerat med dess fantastiska läget ? med havsutsikt, bredvid Slottsparken ? är oslagbart. Ribersborgs strand är den naturliga mötesplatsen för Malmöborna på sommaren. Här finner du även Ribbersborgs Kallbadhus för ett uppfriskande dopp året runt. Utbudet av restauranger är exceptionellt med bland annat Via Napoli, dit till och med italienarna själva går, eller Mat & Vin inne i sceniska Slottsparken. På Ribersborg bor de verkliga livsnjutarna!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy