Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / utgångspris
Adress
Ljuskärrsvägen 30, Saltsjöbaden/Ljuskärrsberget, Saltsjöbaden
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
77.8 kvm
Avgift
3 829 SEK / mån
Rum
3 rum

Totalrenoverad med uteplats

Välkommen hem till denna totalrenoverade 3:a med ett eftertraktat läge på lugna och charmiga Ljuskärrsberget. Lägenheten ligger på entréplan med utgång till en stor uteplats vilket gör villakänslan maximal. På framsidan blickar man ut över den lummiga innergården och på baksida där uteplatsen ligger bor man avskilt med härligt solläge i väst. När man stiger in i lägenheten möts man direkt av en öppen och modern planlösning med ett genomgående mycket smakfullt mörkbetsat trägolv och vitmålade väggar. De öppna sociala ytorna skapar ett rymlig, ljus och modern känsla, här trivs man. Köket är ett påkostat Ballingslöv kök med högkvalitativ maskinpark som extra bred spishäll och diskmaskin i arbetshöjd. Här finns naturlig plats för matbord samt bardel med sittplatser mot vardagsrum.

De båda sovrummen är rymliga och ligger avskilt i andra delen av lägenheten, master bedroom har ingång till klädkammare som är inredd med öppna garderober. Båda rummen inkl. klädkammare har smarta skjutdörrar. Badrummet är även det totalrenoverat med hög standard som vägghängd toalett, inkaklat hörnbadkar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här bor du lugnt och fridfullt med egen "trädgård" men ändå nära till Saltsjöbaden centrum "Tippen", förskolor/skolor och kommunikationer.

Beskrivning

Hall - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med mörkgrått klinkergolv och målade väggar i vitt. Öppet mot vardagsrum.

Vardagsrum - Stort luftigt vardagsrum med mörkbetsat trägolv och målade väggar i vitt. Utgång till uteplats och öppet mot kök.

Uteplats - Trevlig uteplats med lummiga häckar. Västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Kök - Totalrenoverat kök från Ballingslöv med mörkbetsat trägolv och målade väggar i vitt. Köket är inrett med vita köksluckor med rostfri grepplist, bänkskiva i bambuträ, rostfri diskbänk och stänkskydd i svart glas. Vitvaror från Miele såsom extra bred induktionshäll, rostfri frihängande fläkt, rostfri kombiugn med varmluft och ångfunktion och diskmaskin i arbetshöjd. God plats för matbord intill fönster samt bardel med sittplatser mot vardagsrum.

Sovrum 1 - Rymligt sovrum med mörkbetsat trägolv och målade väggar i vitt. Ingång till stor klädkammare inredd med öppna garderober.

Sovum 2 - Rymligt sovrum med mörkbetsat trägolv och målade väggar i vitt.

Badrum - Totalrenoverat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Här finns vägghängd toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med belysning, inbyggt hörnbadkar, vädringsfönster, tvättmaskin med torkfunktion samt spotlights och ljusramp i tak.

Övrigt

Ljuskärrsberget är ett omtyckt, lugnt och mycket trevligt område i Saltsjöbaden. Området byggdes 1972 och husen är byggda i gårdar med lummiga innergårdar med uteplatser och flera lekplatser. Området är bilfritt med stora parkeringsplatser i anslutning till husen och emellan husen går flera promenadvägar.
Ljuskärrsberget ligger i anslutning till Saltsjöbadens Centrum som har allt ett centrum kan erbjuda såsom mataffärer, bokaffär, apotek, vårdcentral, restauranger och flera olika butiker. Ett stort centrum i ett litet format. Här finns även tågstationen där Saltsjöbanan trafikerar med tät turhet till Slussen (fn. byte till buss i Henriksdal) med en restid på endast ca 30 min. Med bil åker man via motorvägen snabbt till centrala Nacka och Stockholm.

I närområdet finns stora naturområden med Erstaviks orörda skogar med flera mil vandringsleder, löparspår och en välkänd golfbana som på vintern är ett populärt område för längdskidor. I närheten finns flera förskolor och skolor, närmsta förskola Lundsjön ligger endast ett par 100 m från lägenheten.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017.pdf Energideklaration.pdf Stadgar.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.63%.

Församling

Saltsjöbaden.

Storlek

Boarea 77.8 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

03012

Våning / hiss

Entréplan
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1972
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1
Organisationsnummer: 714000-2465
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 03012
Antal lägenheter: 470
Antal lokaler: 13

Brf Ljuskärrsberget 1 är en äkta bostadsrättsförening (äger marken) som bildades 1972 och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Brf Ljuskärrsberget 1 är en trevlig förening med god ekonomi och mycket bra underhållna fastigheter. Läs mer på www.ljuskarrsberget.se

Föreningen har gemensamt elabonnemang med individuell mätning.

Parkering: Föreningen har tillgång till ett stort varmgarage och två p-däck med p-platser med och utan tak samt ett antal MC-platser. Platserna kan hyras för 225-375 kr/mån. Avgiftsbelagd gästparkering finns i området

TV och bredband: Kabel-tv via kabelnät. Leverantör: Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via fiberanslutning (100 Mbit/s). Leverantör: Ownit.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns 3 nyrenoverade tvättstugor, 2 övernattningslägenheter som kan hyras för 300 kr/natt, gemensamhetslokal, bokningsbart lusthus, bastu, snickarrum och soprum. Flertalet externa förråd finns att hyra. Förråden varierar i storlek vanligtvis 4 kvm resp. 5,5 kvm med en hyra om 60 kr/mån och 75 kr/mån.

Föreningens renoveringar

2010 Installation bergvärme
2013 Spolning av stammar, OVK-kontroll genomfördes
2014 individuell mäting av el installerades
2016 Fasadrenovering
2017 Utbyte av tak och dräneringsarbete för hela området

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-12-21
Energiprestanda primärenergital: 139 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 829 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Gårdsplats/innergård

Flera mysiga innergårdar utan biltrafik finns inom föreningen med växtlighet, lekplatser och sittplatser.

Driftskostnad

530 SEK varav:
Försäkring: 180 SEK
Elektricitet: 350 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.21637 %
Andel av årsavgiften: 0.21637 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy