Länk kopierad!

Visningar

sön 15 sep 14:30 - 15:15
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 500 000 SEK
Adress
Bohusgatan 51, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
98 kvm
Avgift
5 205 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus, Nyrenoverad och hörnlägenhet med exklusiva materialval och alla bekvämligheter

Välkommen till denna mycket tilltalande hörnlägenhet med fördelar och bekvämligheter som:

- Många fönster för fint ljusinsläpp
- Trivsamt hörnläge i huset
- Ljust smakfullt kök med bra arbetsytor och förvaring.
- Påkostade vitvaror i köket
- Genomgående ljusa fina parkettgolv
- Två exklusivt renoverade badrum
- Tvättmaskin i det större badrummet
- Tre bra sovrum med bra förvaringsmöjligheter
- Genomgående ljusa behagliga färger
- Infällda ledspotlights i taket i hall och badrummen med dimmerfunktion.
- Bekvämligheter så som stor hiss, barnvagnsrum, cykelrum och stor tvättstuga lättillgängligt i markplanet.
- Välskött förening som renoverat fastigheten löpande med bland annat stambyte 2017

Här bor man på ett lugnt barnvänligt läge men ändå nära restauranger, kommunikationer (både tunnelbana och flertalet busslinjer) och service runt hörnet. Någon minuts promenad från fastigheten ligger Ringens köpcentrum med shopping, mataffär och inte minst restaurangsuccén Teatern som är väl värt ett besök. SoFos hjärta Nytorget och dess utbud av shopping, restauranger, caféer och barer ligger även det med några minuters gångväg. Promenerar man Götgatan norröver kommer man strax till Skrapans galleria och vidare kommer Medborgarplatsen och dess utbud. Vill man söka sig bort från trafik och folkvimmel en stund når man det trevliga promenadstråket utmed Årstaviken på några minuter. Nära till både Lilla Bleckan och Stora blecktornsparken med lekplats mm.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängnings och förvaringsmöjligheter. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. I hallen finns även en rymlig klädkammare som erbjuder gott om förvaring. Ljusa färger, vackert parkettgolv och infällda ledspotlights i taket med dimmer.

VARDAGSRUM
Inbjudande och luftigt vardagsrum med plats för både soff- och matsalsgrupp. Rummet har ett stort fint fönsterparti, ljusa väggar och vackert parkettgolv. Från detta rum nås balkongen.

BALKONG
Mycket trivsam balkong med fritt läge som sommartid har sol från lunch till kväll. Balkongen är rymlig och skjutbara glasdörrar som ger ökad komfort och användningsmöjligheter.


KÖK
Stilrent kök som renoverades 2017 med gott om förvaringsmöjligheter bakom moderna vita luckor och bra arbetsytor. Påkostad maskinell utrustning från 2017 såsom separat kyl (Siemens) med vatten dispenser, separat frys (Siemens) med is dispenser, induktionshäll (Siemens), fläkt (thermex), integrerad diskmaskin (Siemens), inbyggd mikro (Siemens), inbyggnadsugn med ångfunktion (Siemens) och vinkyl. Bra matplats framför fönster fint fönster.

SOVRUM 1
Trivsamt sovrum med behagliga färger, parkettgolv och fönster mot gård. Här finns idag dubbelsäng och annat mindre möblemang.

SOVRUM 2
Rymligt rum som idag används som barnrum. Här finns idag soffa, säng och annat mindre möblemang. Rummet har även bra förvaringsmöjligheter i 4 inbyggda garderober. Även detta rum har fint fönster och parkettgolv.

SOVRUM III
Detta rum fungerar utmärkt som barnrum alternativt gästrum och har plats för säng och annat mindre möblemang. Även detta rum har vackert parkettgolv, fönster och inbyggda garderober.

BADRUM
Exklusivt badrum som renoverades i samband med stambytet 2017. Rummet kaklade väggar och klinkers på golvet med elektrisk golvvärme och ett fönster som ger fint ljusinsläpp. Badrummet har påkostade materialval såsom, vägghängd toalett från Ifö, kommod med utdragbar förvaring från Ifö, badrumsskåp med spegel från Ifö, badkar med duschmöjlighet, handduksvärmare (Nordhem kombinerad vatten/el) och tvättmaskin från Husqvarna. Infällda ledspotlights i taket med dimmer.

BADRUM
Påkostat badrum som renoverades 2017 i samband med stambytet med kaklade väggar och klinkers på golvet med elektriska golvvärme. Detta badrum har vägghängd toalett från Ifö, badrumsskåp med spegel från Ifö, Elektrisk handduksvärmare från Nordhem, och tvättställ med förvaring under från Keramag. Ljusa väggar och mörkt klinkers på golvet.

Dokument (pdf)

Planritningar Ennergideklaration Årsredovisning 2018 Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.71%.

Församling

Sofia.

Storlek

Boarea 98 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

102

Våning / hiss

Våning 3 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1967

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Ringen nr 151 i Stockholm
Organisationsnummer: 716417-4083
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 102
Antal lägenheter: 114
Antal lokaler: 0

Föreningen Brf Ringen äger fastigheten Masken nr 52 i Sofia församling i vilken man upplåter 114 lägenheter. Av dessa äger HSB Stockholm tre.
Föreningens två hus byggdes år 1967 och 1980 gjordes en ombildning från hyres- till bostadsrättsfastighet. Av föreningens 114 medlemslägenheter är 6 st 5 rok, 15 st 4 rok och 93 st 3 rok. Föreningen har 12 lokaler. En lokal nyttjas av föreningen som styrelse och kontorslokal, en nyttjas som gästlägenhet för medlemmarna, en används som omklädnings-, uppehållsrum och avställningsplats för städpersonal och annan extern personal. 5 lokaler, mellan 0,5 och 15 kvm, har bl. a. hyrts ut som extraförråd till medlemmar. Fastigheten har renoverats löpande med bland annat:

2011-2012 Källarförråd Golv målade
2012-2013 Ventilation OVK inkl rensning av ventilation
2012 Fönster Utbyte garantibesiktning 2017
2012 Fasad Putsad fasad upp till vän 1 tr putsad i samband med fönsterbyte
2014 Hiss Byte av hisskorg, Bohusgatan 49
2015 Trapphusventilation Byte av aggregat Bohusgatan 43
2015 Hiss Hissbyte Bohusgatan 45
2015 Lås Nytt låssytem med nyckelbrickor och porttelefon
2015-2016 Tak Målning plåttak, ny säkerhetsutrustning
2015 Gemensamma utrymmen Cykelrum baksida gårdshus målade
2016 Trapphusventilation Byte aggregat Bohusgatan 49-51
2016 Hiss Hissbyte Bohusgatan 55
2017 Gästlägenhet Renoverad nytt pentry
2017 Traditionellt stambyte genomfördes , avlopp och vattenledningar byttes
2017 I samband med stambytet renoverades samtliga badrum och gästtoaletter
2017 Trapphusventilation, Byte aggregat Bohusgatan 45, 47 och 53, 55 (ett gemensamt aggregat)
2018 Ny energideklaration utfördes
2018 Hissbyte Bohusgatan 55
2019 Hissbyte Bohusgatan 43
Föreningen planerar renovering/nya hissar ska bland annat bytas på Bohusgatan 51 (planeras ske i september 2019). Man har precis monterat ventilationsaggregat och intrimning av dessa och OVK kommer ske framöver. Man planerar även ommålning av entréer på Bohusgatan 43-51. Det finns i dagsläget (3/9- 2019) inte någon planerad ändring av månadsavgiften. Föreningen jar en mycket informativ hemsida www.brf-ringen.se som är väl värd ett besök.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 94 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-03-29
Energiprestanda primärenergital: 94 /kWh per kvm och år

TV

I avgiften ingår ett basutbud från Com Hem. För mer info besök https://brf-ringen.se/bredband-tv-och-telefoni/

Internet

Föreningen har tecknat nytt avtal om öppen fiber med Open Universe. Detta gör det möjligt för dig att välja mellan ett antal bredbandsleverantörer. I föreningens fastighet finns två nät för tv, bredband och telefoni:1. Com Hem (via kabeltv-uttaget) 2. Öppen fiber via Open Universe. För ner info besök föreningens hemsida: https://brf-ringen.se/bredband-tv-och-telefoni/

Månadsavgift

Avgift: 5 205 SEK / mån
Värme, vatten och basutbud Tv.

Driftskostnad

640 SEK varav:
Försäkring: 255 SEK
Elektricitet: 385 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.00729 %
Andel av årsavgiften: 1.00729 %
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Brf Ringen har inga egna parkeringsplatser. För hyra av p-plats i närheten, hör med grann föreningarna brf Masken eller brf Bohus. Brf Maskens garage nås från föreningens trapphus och för mer info om garagen besök www.brfbohus.se. alternativt www.brfmasken.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy