Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 000 000 SEK / Utgångspris
Adress
Chamottevägen 17, Gustavsbergs hamn, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
89 kvm
Avgift
5 125 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Äntligen en 4:a med uteplats i söder, perfekt planlösning, härlig rymd i kök och vardagsrum

Bo i härliga hamnen några steg från Farstaviken men krogar och mataffär i omedelbar närhet. Denna sköna 4:a har många fördelar såsom egen uteplats utanför sovrummet, några trappsteg för barnen upp till den egna ytterdörren, stort och bra familjebadrum och härlig och praktisk öppen planlösning. Köket har en varm och ombonad känsla och har lyxigare tillvalsluckor och en flyttbar köksö. Här hänger familjen under middagstillagning och prat efter dagens händelser. Vill man flyttas det till den rejäla matplatsen för måltiden. Enkel samvaro med familj och gäster i det härligt stora rum som utgörs av öppna planlösningen mot vardagsrummet. Inga bostäder i huset mittemot så känslan är privat. De två sovrummen som ligger mot gården och uteplatsen är ljusa och soliga. Gården är verkligen en tillgång då den är vackert planerad och planterad. Lätt också att slinka ut till strandpromenaden i hamnen eller ta en längre sväng längs Tjustviksrundan.
Lägenhetsförråd ingår. Parkeringsplats finns att hyra i garaget under huset intill. 918 kr/mån.
Föreningen heter BRF Glasera och är en av de tidigare i hamnen.
Sammantaget ett riktigt bra boende som har det man kan önska sig.

Beskrivning

Övrigt

OM OMRÅDET
Bostadsområdet i Gustavsbergs Hamn utvecklas nu till en modern småstad med nya bostäder där den kända porslinsfabriken tidigare låg. Här finns också vårdcentral, trevliga butiker inte minst porslinsfabrikens fabriksförsäljning och Iittalas och Kosta Bodas outlet, Hemköp, apotek, restauranger och caféer. Lägenheten ligger i direkt anslutning till mysiga Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik och är en nyare del i det centrala Gustavberg. Här bor ni mitt bland fina strövområden, mycket naturskönt beläget med vackra omgivningar och populära vandringsleder längs havet (Tjustviksrundan och Gottholmarundan).
Kvarnsjön, på kort promenadväg från lägenheten, är en populär badsjö i närområdet.
Värmdös nyaste kulturtillskott; konsthallen "Artipelag" ligger också på gångavstånd från lägenheten. För mer information, se: http://www.artipelag.se/
Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs Centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral.
Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här.
Med en kort biltur nås både Mölnvik Köpcentrum och Värmdö Marknad finns på promenadavstånd, eller nås enkelt med buss eller bil.
Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.
För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se
För den hästintresserade finns "Gustavsbergs Ryttarsällskap och Skärgårdens Rid & Friskvårdscenter" i närområdet. Se www.gurs.se

Direktbuss till Slussen går varje 5:e minut i rusningstid. Övrig tid ca varje 10:e minut. Resan tar ca 20 minuter till Slussen. Närmaste busshållplats är Farstaviken.
Här får du alla fördelar med att bo nära naturen och ändå ha storstadens utbud på bekvämt avstånd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF 926268-deklaration.pdf BRF Stadgar 2019-02-01.pdf Frågelista Chamottevägen 17 BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Värmdö kommun, Skattesats 32.28%.

Församling

Gustavsberg-Ingarö.

Storlek

Boarea 89 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

201

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2017
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Elförbrukning: 4 800 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Glasera Porslinsfabriken
Organisationsnummer: 769629-8541
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 201
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 1

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är bebyggd med två flerbostadshus (2017) och består av 84 st lägenheter och 1 st uthyrd lokal.

TV och bredband: Comhem

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar är i nuläget planerade.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 80 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2019-04-05
Energiprestanda primärenergital: 69 kWh/kvm och år

TV

Comhem

Internet

Comhem

Månadsavgift

Avgift: 5 125 SEK / mån
Inkl obl tillägg: bredband 87 kr per månad

Driftskostnad

1 112 SEK varav:
Försäkring: 162 SEK
Elektricitet: 950 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.7214 %
Andel av årsavgiften: 1.72137 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Trevlig södervänd uteplats omgärdad av häck.

Storlek: 8 kvm.
Bilplats

Parkeringsgarage med kort kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy