Länk kopierad!

Visningar

sön 26 jan 12:00 - 12:40
Bokad visning! Välkomna!
mån 27 jan 17:00 - 17:30
Bokad visning! Välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK
Adress
Måsvägen 18A, Väster, Lund
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
3 443 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Måsvägen på Väster i Lund blomstrar med sin grönska och dess läge nära till ravinen, Nova och 5 min ifrån centralen. Här bor man vackert på 3e våningen med högt i tak, vackra originaldetaljer och med en fräsch och renoverad yta. Kök och badrum är i gott skick och även målning mm. Balkongen ligger med utsikt åt den stora innergården och eftermiddags- och kvällssolen kommer fram. Välskött förening! Välkomna att höra av er.

Beskrivning

Övrigt

Vindsförråd samt källarförråd finns. Inom en period av ca 5 år kommer föreningen att installera solceller på taken.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Måsvägen 18 i Lund Stadgar .pdf BRF Måsvägen 18 i Lund Årsredovisning 2018.pdf BRF Måsen 2 Energideklaration .pdf

Bostadsfakta

Kommun

Måsen 2, Lund kommun.

Storlek

Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

A1101

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Måsvägen 18 i Lund
Organisationsnummer: 769610-3907
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: A1101
Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 0

Brf Måsvägen i Lund som är en äkta förening bildades år 2004. Fastigheten består av ett hus i tre våningar med 21 lägenheter. Föreningen äger marken och fastigheten uppfördes 1952.

EKONOMI
Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).
Senaste avgiftshöjning: 2020-01-01 med 5 %. (2020-01-02)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2005- 2006, Byte av fjärrvärmeväxlare.
2007, Rörstambyte.
2010, Renovering av elinstallationer.
2011, Byte av trasig takpannor, avloppsstammar B- trappen.
2012, Ny miljöstation och plattläggning.
2013, Översyn av fastighetens ventilation.
2014, Installation av LED- belysning och fiber.
2015, Installation av LED- belysning i trapphus och elcentral.
2015, 2016, Installation av nytt passagesystem.
2016, Nya radiatorer.
2017, Installation av passagesystem etapp 2.

- PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan där samtliga underhåll är fastlagda till 2045.
2019 - 2020, Förstärkning av balkonger
2020, Avloppsrenovering
2020 - 2023, Takrenovering samt installationer av solcellspaneler
Föreningen planerar även att utföra en fasadrenovering samt målning av trapphus och interiör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och ett torkrum. Ytterligare finns en föreningslokal samt tillhörande övernattningslägenhet som vid behov kan nyttjas av medlemmarna kostnadsfritt. Föreningen har en generös trädgård med stora gräsytor, en grillplats med inmurad grill samt utemöbler. Dessutom finns det en örtträdgård, fruktträd samt blomster. Det finns en cykelparkering såväl som cykelutrymme i källaren att förvara cyklar.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Telenors fibernätverk för tv, telefoni och bredband. Detta tillkommer som en obligatorisk kostnad om 254 kr/mån.

PARKERING
Garageplats kan i mån av plats hyras i grannfastighetens garage. I övrigt råder boendeparkering i området.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-05-29
Energiprestanda primärenergital: 141 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 443 SEK / mån
Ingår i avgiften: Vatten och värme.

Obligatoriskt tillägg om 245 kr/mån för tv, telefoni och bredband.
Föreningen köper även in el gemensamt. Till avgiften tillkommer kostnader för individuell elförbrukning. Elen aviseras i förväg enligt schablon.

Driftskostnad

280 SEK varav:
Elektricitet: 280 SEK
Elkostnaden är ungefärlig.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.26350 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy