Länk kopierad!

Visningar

fre 19 jul 11:00 - 11:30
Bokad visning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK
Adress
Höjeågatan 189, Lomma-centralt, Lomma
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
77.5 kvm
Avgift
4 098 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor 2a på centralt läge med balkong och utsikt mot dammen!

På Höjeågatan finns ett trevligt promenadstråk längsmed dammen och intill stråket ligger mysiga små radhus byggda mitten av 80-talet. Till denna lägenhet har man sin egna ingång, man hänger av sig där nere och tar trappan upp till andra våningen. Lägenheten är genomgående och disponeras som en stor tvåa, men går att göra om till en 3a. Intill trappan finns ett utmärkt ställe för att ha ett kontor eller sätta upp en innervägg för ett tredje rum. Köket är separat och har en mysig indragen balkong i fasaden. Indragningen i fasaden gör att läget på balkongen blir väldigt privat med ingen insyn ifrån grannar. Endast dammen och gröningen nedanför är det som ligger närmst i blickfånget. Samma fina utsikt finns också ifrån vardagsrummet och där kommer ljuset in lite extra även ifrån väster eftersom att Riksbyggen byggde husen med ett fönster i vinkel. Brf Skrattmåsen är en stabil, ordningsam förening med god ekonomi. Välkomna!

Beskrivning

I entrén finns en hatthylla till höger och trappan leder upp till själva lägenheten.

På ovanvåningen ligger själva lägenheten och här är det vita tapetserade väggar med struktur i. Två fönster som ger ett fint ljus. På golvet ligger ett modernare laminatgolv i en gråaktig nyans. Vill man göra detta utrymme till ett extra sovrum så kan man göra det genom att sätta upp en innervägg.

Sovrummet är stort och har en hel garderobsvägg intill vänster. Fönster åt innergården i nordöst vilket gör det svalare kvällstid. Ljusgröna väggar och en plastmatta på golvet som ser ut som björkgolv.

Vardagsrummet har ekparkett i original. Tre fönster åt dammen med fri sikt. Rummet är lättmöblerat och ljust. Vita släta väggar.

Badrummet renoverades 2010. Helkaklat och klinkers på golvet i vitt och blått. Handdukstork finns. Kommod finns i vitt. Rymligt badrum med duschväggar.

Köket har samma laminatgolv som hallen. Köksluckorna är släta i en ljus björkfanér. Diskbänk i rostfritt stål och arbetsbänk i laminat. Fristående ung/spis och hel kyl och frys i vitt. Städskåp finns. Köket är rymligt och ljust. Utgången till balkongen finns här och det är två givna platser för att avnjuta måltider.

Mellan köket och sovrummet finns en liten och användbar tvättstuga. Tvättpelare med fungerande maskiner (torktumlare samt tvättmaskin ifrån Elektrolux och Bosch), de är äldre än 10 år. Skåp och tvättho finns också med trådbackar nedtill. Ett riktigt bra att ha utrymme.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Skrattmåsen Stadgar.pdf BRF Skrattmåsen Årsredovisning 2017 .pdf BRF Lomma 33:35 Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Lomma kommun, Skattesats 31.89%.

Församling

Lomma.

Storlek

Boarea 77.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

43

Våning / hiss

Våning 1-2
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1987
Byggnadstyp: Bostadsrättsradhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Övrigt: Eluttaget i badrumsskåpet är urkopplat.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Skrattmåsen
Organisationsnummer: 716407-2832
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 43
Antal lägenheter: 70
Antal lokaler: 0

Brf Skrattmåsen är en äkta bostadsrättsförening som har 70 stycken lägenheter.

Ekonomi:
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 163 kr år 2019).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (465 kr år 2019).

Gjorda renoveringar:
2018, Målning av trästaket.
2017, Tak och hängrännor.
2016, Installationer av vattenmätare.
2016, Renovering av förråd, tak och div. utvändigt.
2016, Markytor.
2015, Byte av fjärrvärmecentral.
2015, Byte av ventilationsaggregat och OVK i föreningslokalen.
2015, Målning och byte av rötskadad panel.
2015, Byte förrådsdörrar.
2015, Försköningsåtgärder mot fonden (markytor).
2013-2014, Köksfläktar, byte av samtliga lägenhetsaggregat.
2013, Ledbelysning i området, utomhus, på garage och i gångar samt förrådshusen.
2011-2012, Utvändig målning och plåtbyte på balkonger och fasader.

Gemensamma utrymmen:
Samtliga lägenhet har ett kallförråd vid sin lägenhet samt ett varmförråd på området. Föreningens medlemmar har tillgång till en samlingslokal och ett cykelförråd. Festlokal kan hyras av mot en låg avgift, i lokalen finns också möjlighet för övernattningsgäster.

Kabel- tv och bredband:
Föreningen är ansluten till kabel- tv och bredband via ComHem, detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften på 91 kr/mån.

Parkering:
Det finns 37 stycken garageplatser som går att hyra för 250 kr/mån. Föreningen har även 54 stycken parkeringsplatser som går att hyra för 80 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2010-08-10
Energiprestanda primärenergital: 104 /kWh per kvm och år

TV

Comhem, ingår i avgiftens obligatoriska tillägg.

Internet

Ingår i avgiftens obligatoriska tillägg.

Månadsavgift

Avgift: 4 098 SEK / mån
Ingår i avgiften: Vatten

Obligatoriska tillägg som tillkommer på månadsavgiften: Kabel- tv och bredband 91 kr/mån, värme ca 597 kr/mån.

Tillträde

Enligt överenskommelse alt. 1 september

Driftskostnad

280 SEK varav:
Elektricitet: 280 SEK
Elkostnaden är ungefärlig.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.27058 %
Andel av årsavgiften: 1.27054 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong i sydvästläge.

Bilplats

I föreningen finns både garageplatser samt bilplatser att hyra. Kösystem finns.

Närområde

Allmänt om området: Lomma är den kommun i landet som har vuxit mest de senaste åren och det är många som väljer att bosätta sig här. Området erbjuder bland annat närhet till havet, bra utbildning, god omsorg och spännande aktiviteter. Lomma centrum lockar med ett rikt utbud av restauranger, caféer och butiker. Här finns även Lommas moderna bibliotek som erbjuder ett gediget utbud av kulturevenemang för såväl vuxna som barn. I området finns också fräscha idrottslokaler som erbjuder massor av olika träningsalternativ. Den nära kontakten med Öresund erbjuder fina möjligheter till ett rikt friluftsliv och hög boendekvalitet. Var du än befinner dig har du aldrig längre än några kilometer till drygt milslånga kusten. För dig som pendlar erbjuds också goda bussförbindelser till både Lund och Malmö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy