Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK
Adress
Ruddammsgatan 2B, Sveaplan, Eskilstuna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
106 kvm
Avgift
6 568 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor vindsvåning i modern tappning intill Gamla stan

Nu saluförs en mycket välplanerad och omhändertagen vindsvåning intill Gamla stan. 106 kvm fördelat på 4 rum och kök varav 3 sovrum. Mycket ljus vindsvåning tack vare de stora antalet takfönster, vilket skänker mycket ljusinsläpp till lägenhetens alla rum.
Stort, modernt kök med bra arbetsytor och fina vitvaror. Trevligt helkaklat badrum i direkt anslutning till hallen med elektrisk golvvärme för god komfort. I bostaden finns även en gäst-wc som nås från sovrummet intill vardagsrummet. Samtliga sovrum ligger smart avskilt från varandra. Här bor du högst upp utan att bli störd av grannar ovanför. Bra takhöjd genom hela lägenheten vilket gör att du kan nyttja samtliga kvadrat i lägenheten trots att det är en takvåning. Mycket smart och genomtänkt planlösning vilket ger mycket sociala ytor. Ett perfekt boende för dig som söker något utöver det vanliga.

Här bor du nära Gamla stan och dess stora utbud av små pittoreska butiker och caféer. Sveaplan erbjuder även gym, mataffär, apotek med mer. Kort promenad till tågstationen över gångbron mot Fors kyrkopark på andra sidan ån. Tåget till Stockholm tar ca 1 timme och tåget mot Västerås tar ca 30 min. Möjlighet till parkering i föreningens garage, till dessa är det separat kö.

Välkommen hem!

Beskrivning

Välkomnande entréhall med mörkt klinkers på golvet och ljusa väggar. Säkerhetsdörr.

Helkaklat badrum med modern tvättmaskin och torktumlare i stapel. Badrummet är utrustat med kommod, spegelskåp för god förvaring. Duschkabin, handdukstork och wc.

Modernt kök med högglans luckor i vitt och den svarta bänkskivan gör sig bra med den svarta diskhon. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin samt integrerad mikro och ugn. En köksö finns idag i köket och står på hjul för smidig förflyttning, köksön passar utmärkt som barbord samtidigt som det ger extra förvaring i köket. Golvet bekläds av ett klinker för smidig rengöring och väggarna är ljusa.

Via köket nås ett sovrum av mindre storlek, perfekt som barnrum. Golvet bekläds av trestavs parkett och väggarna är målade vitt.

Masterbedroom nås via den stora klädkammaren som ger bra förvaringsmöjligheter. Masterbedroom har gott om utrymmen för skrivbord, säng och de stora skjutdörrsgarderoberna ger gott om förvaring. Här finns två öppningsbara takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp till rummet.

Vardagsrum med gott om plats för en soffa och matsalsmöblemang. Golvet bekläds av en trestavs parkett och väggarna är målade i vitt utom en fondvägg i svart.

Via vardagsrummet nås det tredje sovrummet med egen enklare wc, en separett toalett. Golvet är av klinker och väggarna är delvis målade. Toaletten har även ett tvättställ och spegel.
Sovrummet är av bra storlek och ger plats för en säng av större modell.

Övrigt

Energideklarationen för föreningen gjordes 2008. En energideklaration får användas i 10 år, detta innebär att det idag inte finns någon giltig energideklaration.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning - Brf Smörblomman 2018 Brf Smörblommans stadgar 2019-01-07.pdf Energideklaration - Ruddammsgatan 2

Bostadsfakta

Kommun

Smörblomman 9, Eskilstuna kommun, Skattesats 34%.

Församling

Eskilstuna.

Storlek

Boarea 106 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

5-3282-1-222-4

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2000/2001
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Ombyggnation till bostäder
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: (FTX) Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Ventilationsinspektion: 2018-01-01

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Smörblomman
Organisationsnummer: 716424-0074
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 5-3282-1-222-4
Antal lägenheter: 32
Antal lokaler: 1

Parkering: 28 garageplatser i gemensamt centralgarage. Kostnaden för en garageplats är idag 550 kr/mån.

TV och bredband: Tv grundutbud ingår i månadsavgiften via ComHem
Bredband via stadsnät

Gemensamma utrymmen: I A-huset finns tvättstuga.

Föreningens renoveringar

2017- Målning trapphus. Byte av led-lampor i trapphus och garage. Installerat router i källaren för billigare tele-uppkopplingar och namnbyten. Rengöring och polering av stengolv i trapphus.
2016 - Byte av porttelefon. Målning fönster utvändigt hus B.
2013 - Fasadmålning.
2012 - Balkongtak.
2011 - Takvärme, hus B.
2009 - Spolning av stammar. Takmålning, hus B.
2008 - Byte belysning i hiss, hus A och C. Uteplats. Målningsarbeten.

Energideklaration

Energiförbrukning: 139 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2008-11-16

TV

Grundutbud tv ingår i månadsavgiften, leverantör är ComHem

Internet

Bredband via stadsnätet

Månadsavgift

Avgift: 6 568 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Gården är försedd med uteplatser och planteringar.

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Driftkostanden är schalonmässigt beräknad och beror till stor del på nyttjandegraden.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.9353 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy