Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Rosengrens Gata 11, Limhamns sjöstad, Limhamn
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
88 kvm
Avgift
4 076 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljuvlig trea med panoramautsikt över Öresund!

Välkommen till denna stilsäkra och ljusa trea i toppklass belägen högt upp i huset på våning fem av sex. Bostaden är välplanerad med fina materialval och bekvämligheter så som egna tvättmöjligheter, generösa sovrum och hiss från markplan/garaget. Ett trivsamt boende med två stor balkonger som bjuder på vacker utsikt mot kajkanten, havet och Köpenhamn! Njut av härliga morgon- och kvällsdopp, eller varför inte en skön promenad längs Limhamnsfältet.

Beskrivning

PLANLÖSNING
Lägenheten är en gavellägenhet med fönster i 3 väderstreck belägen näst högst upp i fastigheten, våning 5 av 6. Gaveln sträcker sig ut mot Glasbrukskajen med obruten havslinje och fri sikt från flygledartornet på Kastrup i söder till horisonten med Ven och Landskrona i norr. I söder kan man beskåda brofästet, Limhamnsdjuphamn samt Ön.
Lägenheten har en generell takhöjd om 2,65m, nedsänkt i bad och hall. Alla vägar är vitmålade och alla rum har 3-stavs ekparkett. Innerdörrarna är av ramtyp i vitt.
Det finns två väl tilltagna balkonger, den lilla om 7 m2 med morgonsol samt sen kvällssol om sommaren. Den stora om 13 m2 belägen ut mot Glasbrukskajen i väster, sol från lunch till skymning på kvällen.

HALL
Från entrédörren ser man rakt in i lägenheten och skymtar Öresund utanför den stora balkongen ut mot Glasbrukskajen. Direkt innanför ytterdörren finns av hängningsmöjligheter för kläder samt även bakom skjutdörrar i spegelglas.

BAD
Bad och toalett är kombinerad med tvätt och har vattenburen golvvärme. Rummets upplevs som rymligt och har stora liggande mattvita kakelplattor samt golv med klinker i ivory (elfenben). Kommod och väggskåp är i ek och matchas fint till golvets varma färg. Elvärmd handdukstork samt tvätt och tork från Siemens.

SOVRUM 1
Det stora sovrummet har en pardörr i glas ut mot den lilla balkongen med morgonsol och sen kvällssol. Från balkongen har man fri utsikt över Glasbruksparken in mot Malmö stad samt havsutsikt ut mot kajpromenad med småbåtshamn. Sovrummet är rymligt med plats till dubbelsäng samt har klädförvaring innanför skjutdörrar i vitt.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet har plats till enkelsäng samt har klädförvaring innanför skjutdörrar i vitt, samma utsikt som Sov 1.

KÖK
Rymligt kök i öppen planlösning. Köksluckor i ek från HTH med bänkskiva i Bohusgranit, mattvit liggande kakel. Maskinparken är rostfri och från Siemens. Det finns två ugnar, varmluft samt kombinerad micro med vanlig ugn. De två ugnarna fyller fint sitt syfte när många gäster väntas och mat skall lagas. Spis av induktionstyp samt inbyggd diskmaskin.

VARDAGSRUM MED MATPLATS
Vardagsrummet med matplats sträcker sig över hela gaveln. Från såväl soffa som matbord kan man njuta av den slående utsikten ut över Öresund.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Focken Stadgar.pdf BRF Focken Årsredovisning 2018.pdf BRF Sally 1 Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Storlek

Boarea 88 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

B1-1403

Våning / hiss

Våning 5 av 6.
Hiss finns.
Markplan

Byggnad

Byggnadsår: 2013
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Focken
Organisationsnummer: 769622-8985
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: B1-1403
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Brf Focken på Limhamn är en äkta förening som registrerades 25 mars 2011 och bildades 2013. Föreningen äger fastigheten Malmö Sally 1 på vilken Skanska Nya Hem AB år 2013 uppfört fyra flerbostadshus i 4-6 våningar, med totalt 87 lägenheter för föreningens räkning. Adresser som innefattas i föreningen är Rosengrens gata 11-17 och Sallys gata 35-41.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
2015 - mindre reparationer av el, ventilation, hiss, fönster och balkonger.
2018 - 5-årsbesiktning

Föreningen följer en underhållsplan. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs reparationer och underhåll löpande efter behov.
För övrigt inga större renoveringar eller underhåll planerade då föreningens byggnader är så pass nya.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med växter, planteringar, gångstråksytor m.m som är anlagd på ett terrassbjälklag med tillhörande tätskikt. Två miljöhus finns på fastigheten. Källarplan inrymmer lägenhetsförråd, garage, förråd för cyklar/barnvagnar och undercentral för värme, el och data.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Triple Play-avtal med Telia, kostnaden för Triple Play är 299 kr och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
En portförsedd ramp från Rosengrens gata leder ned till garageplanet. Garaget erbjuder 82 garageplatser, varav 3 handikappsplatser för en kostnad om 607 kr/mån. Det finns 3 parkeringsplatser på Sallys gata, en parkeringsplats på Sallys gata kostar 300 kr/mån. Platserna administreras av styrelsen.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

ÖVRIGT
Föreningen har individuell avläsning av el, medlem debiteras efter faktiskt förbrukning.

KONTAKT
Hemsida: www.focken.se
E-post: styrelse.focken@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 87 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-06-04

Månadsavgift

Avgift: 4 076 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme, vatten, bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Obligatoriskt tillägg om 299 kr/mån för kabel-tv/bredband.
Föreningen har individuell avläsning av el, medlem debiteras efter faktiskt förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.20400 %
Andel av årsavgiften: 1.20432 %
Betalas av: Köpare

Bilplats

En portförsedd ramp från Rosengrens gata leder ned till garageplanet. Garaget erbjuder 82 garageplatser, varav 3 handikappsplatser för en kostnad om 607 kr/mån. Det finns 3 parkeringsplatser på Sallys gata, en parkeringsplats på Sallys gata kostar 300 kr/mån. Platserna administreras av styrelsen.

Närområde

Allmänt om området: Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Här hittar du även den nya Glasbruksparken där även Glasbruksskolan med åk F till 6 planerar att öppna i området. Redan nu finns Sjöstadsskolan med åk F till 6. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka". Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy