Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Seglaregatan 21, Majorna, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50.7 kvm
Avgift
4 050 SEK / mån
Rum
2 rum

Balkong och egen garageplats!

Välkommen till denna ljusa och rymliga genomgångsbostad med balkong i soligt västerläge. Pampiga solnedgångar och utsikt utlovas. Egen garageplats ingår i månadsavgiften. Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord. Sovrummet rymmer dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Badrummet är helkaklat. Riktigt bekvämt med tvättmaskin och diskmaskin.

HSB Brf Seglaren är en stabil och mycket omtyckt förening med låg belåning och välskötta fastigheter. Föreningen erbjuder bland annat bastu, gym, två övernattningslägenheter och biltvätt för föreningens medlemmar.

Beskrivning

Hall | Ytterkläderna hängs av smidigt just innanför dörren. Ytterligare förvaring finns i stor skjutdörrsgarderob. Ljusa väggar och på golvet ligger en fin ek-parkett.

Vardagsrum | Ljust och luftigt tack vare rejäla fönsterpartier. Lättmöblerat med plats för både soffa och matsalsbord. Ljusa väggar och ek-parkett. Härifrån når ni även den möblerbara balkongen med härlig eftermiddagssol. Utsikt över brofäste och även vatten skymtas.

Sovrum | Lugnt beläget. Plats för dubbelsäng och skrivbord. De ljusa väggarna bryts av mot en mörkare fondvägg.

Kök | Snickerierna går i tidlöst vitt. Gedigen maskinpark bestående av diskmaskin, ugn, häll, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Plats finns för mindre matbord.

Badrum | Kaklade väggar och på golvet ligger vit klinker. Välutrustat med tvättmaskin, handdukstork, dusch, wc, spegelskåp och wc.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf Energideklaration.pdf Frågelista.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Göteborgs Carl Johan.

Storlek

Boarea 50.7 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

331

Våning / hiss

Våning 2 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1974

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Seglaren
Organisationsnummer: 757202-6941
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 331
Antal lägenheter: 415
Antal lokaler: 3

HSB Brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och tre lokaler med hyresrätt, vilket bidrar med goda intäkter till föreningen. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or. Föreningen registrerades 1969 och fastigheterna stod färdiga 1974.

Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym, pingisrum, dusch, bastu, 2 st övernattningslägenheter, festlokal för ca femtio personer med kök och porslin.

Parkering: Garageplats ingår i månadsavgiften.

TV och bredband: Fiber från Telia.

Föreningens ekonomi

Föreningen är stor och lågt belånad med en skuld/m² på 1 643 kr enligt 2017/18 årsredovisning.

Föreningens renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Balkongdörrar byts successivt ut efter hand när de slits ut.

2018-2019: Relining av alla utgående stammar (de som går i golv). Kommer inte påverka avloppsfunktionen i lägenheterna mer än under korta stunder.
2018: OVK-besiktning.
2017-2018: Utbyte av balkongdörrar.
2017-2018: Reparation av loftgångar.
2017-2018: Besiktning av takbeklädnad, mindre reparationer utförda.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-11-17
Energiprestanda primärenergital: 178 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber från Telia.

Månadsavgift

Avgift: 4 050 SEK / mån
ink. värme, vatten, kabel-TV, bredband & garage.

Driftskostnad

175 SEK varav:
Elektricitet: 175 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.22495 %
Andel av årsavgiften: 0.22495 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Garageplats ingår i månadsavgiften.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy