Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Alriksgatan 1C, Höganäs, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
42 kvm
Avgift
2 231 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Balkong, stort kök och gott om 50-talscharm

Välkommen hem till denna rymliga etta på våning 3/4. Här bor du i en välskött bostad med solig balkong, rymligt originalkök samt gott om övrig originalcharm i form av parkettgolv, generös takhöjd, beslag och en mängd inbyggda garderober.

Lägenheten tar emot med en rymlig och praktisk hall utrustad med två inbyggda garderober. På hallens högersida når du det kaklade badrummet som är utrustat med dusch och tvättmaskin. Bostadens kök är ett fint, stort och välskött 50-talskök med bevarad charm och gott om plats för matbord invid det stora fönsterpartiet. I bostaden finns därtill ett generöst rum med gott om golvyta för såväl soffgrupp som sovplats. Rummet har tre inbyggda garderober, pryds av stora ljusinsläpp och mynnar ut i en stor balkong i soligt läge och med en fin utsikt över innergårdarna.

På Alriksgatan 1 C bor du med kort gångavstånd till centrum och centralstationen vilket medför stora pendlingsmöjligheter. I föreningen finns såväl parkeringsplatser och garageplatser. I området tillämpas dessutom boendeparkering vilket ger underlättar för den bilburne. I det direkta närområdet finns dessutom ett brett serviceutbud med exempel som gym, restauranger samt Kvarnengallerian med ICA-butik, systembolag och apotek m.m. Därtill finns även direkt närhet till Höganäsparkens lummiga grönområde.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Bostaden tar emot med en rymlig och praktisk hall utrustad med två inbyggda garderober. Här finns dessutom plats för möblemang och klädavhängning. Målade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Kaklat badrum i ljusa toner. Här finns dusch, tvättmaskin, tvättställ, spegel och toalett.

KÖK
Fint och välskött 50-talskök med bevarad charm. Kökets utrustning består av kyl/frys, spis samt fläkt. Här finns gott om skåpförvaring, inbyggt skafferi/städskåp och plats för matbord invid det stora fönsterpartiet. Köket har målade väggar med mosaik ovan köksbänken och parkett på golvet.

RUM
Generöst rum med tre inbyggda garderober. Gott om golvyta för såväl soffgrupp som sovplats. Rummet pryds av stora ljusinsläpp och mynnar ut i en stor balkong. Målade väggar och parkettgolv.

BALKONG
Möblerbar balkong i soligt läge och med en fin utsikt över innergårdarna.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar-fr-2018.pdf BRF arsredovisning-2017-2018.pdf BRF Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Kvarngärdet 29:5, Uppsala kommun.

Storlek

Boarea 42 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

12-2038-1-38-4

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1955/1956
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf 38 Domar
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 12-2038-1-38-4
Antal lägenheter: 135
Antal lokaler: 2

I föreningen finns ett separat tecknat bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga medlemmar. Detta innebär att du som medlem inte behöver ha något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring.

Parkering: Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare (255:-/mån), 8 p-platser utan el-plint (204:-/mån) samt 23 garageplatser (459:-/mån). Till p-platser och garage är det kö. Kontakta föreningens förvaltare för mer information.

TV och bredband: Bredband genom ComHem ingår i månadsavgiften med en hastighet av 100/100. (gruppavtal)
Kabel-TV: Comhem, basutbud ingår i månadsavgiften

Gemensamma utrymmen: Samlingslokalen på Torkelsgatan 34 är tillgänglig för alla medlemmar att boka för egna tillställningar, middagar och liknande. Lokalen är utrustad med kök, diskmaskin, porslin, bord och stolar mm. I lokalen finns även en bäddsoffa.

I källaren på S:t Olofsgatan 43 finns två övernattningsrum. Ett med två bäddar och toalett. Det andra har 2 bäddar och en bäddsoffa. Toalett finns i korridoren.

Tvättstugor finns i källaren på föreningens tre hus.

Föreningens ekonomi

Styrelsen har inga beslutade avgiftshöjningar. Föreningens belåningsgrad är mycket låg och ekonomin är god.

Föreningens renoveringar

2019 Injustering av värmesystem, byte och injustering av termostater
2017 Iordningställande av uteplats Alriksgatan
2017 Låsbart förvaringsrum för barnvagnar vid varje port iordningställs
2016 Målning av källare, isolering och målning av gamla sopnedkast (för barnvagnsförvaring)
2015 Spolning av stickledningar i kök och badrum
2015 Byte till säkerhetsdörrar
2014 Justering av termostater
2013 Fönsterbyte
2012 Installation av värmestyrsystem (eGain)
2011 Termostater byttes och justerades
2010 Vindarna tilläggsisoloerades
2010 Spolning av stammar
2010 Tvättstugorna renoverades
2009 Plattläggning av parkering
2009 Elektroniskt inpasseringssystem (s.k. taggar)
2009 Elstammar byttes och i samband med det drogs bredband in via fiber.
2006 Målning av trapphus
2005-2006 Taket renoverades
2003-2004 Balkongerna renoverades
1996 Vatten- och avloppsstammar byttes, badrumsrenovering

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2018-11-17
Energiprestanda primärenergital: 122 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 2 231 SEK / mån
I månadsavgiften ingår: Värme, vatten, bredband (100/100), ComHems grundutbud av tv-kanaler samt bostadsrättstillägg.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 150 SEK
Observera att schablonvärden har använts. Elavtal finns centralt via föreningen. Varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.56641 %
Andel av årsavgiften: 0.56641 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare (255:-/mån), 8 p-platser utan el-plint (204:-/mån) samt 23 garageplatser (459:-/mån). Separat kösystem tillämpas.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy