Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vegagatan 21, Centrala Sundbyberg, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
89 kvm
Avgift
3 735 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimalt planerad 4:a med stor terrass i söderläge på attraktiv adress i Centrala Sundbyberg

Välkommen hem till en välplanerad bostad belägen på en av Sundbybergs mest eftertraktade adresser, Vegagatan 21. Denna 4:a erbjuder en genomgående planlösning, fantastisk stor terrass i söderläge mot en lugn innergård som skapar en härlig radhuskänsla. Bostaden har öppna och fria ytor med stora fönsterpartier som bidrar till fint ljusinsläpp. Vardagsrummet är stort och bjuder in till trevligt umgänge med plats för stor soffa och även matsalsdel. Samtliga sovrum är väl tilltagna med plats för säng och goda möjligheter till förvaring och övrigt möblemang. Stilrent kök med mässingdetaljer och gott om förvaring i både över och underskåp. Vidare erbjuder bostaden ett modernt helkaklat badrum med badkar, tvätt- och torkmaskin samt god förvaring. Lägenheten totalrenoverades 2016 och präglas av genomgående fina ytskikt och stilrena materialval, trägolv samt infällda spotlights i taket.

Brf Stataren 12 är en populär föreningen med LÅG AVGIFT som är belägen på adresserna Vegagatan 21-27 och Ursviksvägen 8. Föreningen har en trevlig innergård med lekpark, två tvättstugor och varmgarage.

I Sundbyberg finns något för alla - Närhet till natur och avkoppling samtidigt som Sundbybergs är en metropol av kommunaktioner och stadspuls. Sundbyberg är känt för sitt otroliga utbud av restauranger, barer och mysiga caféer för den som gillar att avnjuta god mat och trevliga miljöer. För den shoppingsugne har man förutom Sturegatans charmiga butiker och Signalfabriken även gångavstånd till Mall of Scandinavia och Bromma blocks. I Sundbyberg finner ni även härliga promenadstråk längst Lötsjön och Råstasjön med fantastiska och lummiga omgivningar samt grönområdena Tornparken och Marabouparken. Förutom vacker natur erbjuds även flertalet omtyckta löparspår och slingor i Ursviks motionsområde. Andra träningsanläggningar som gym, ridhall samt simhall med idrottsplats finns tillgängligt.
Barnfamiljen passar även den bra i Sundbyberg då det finns flera parker såsom Tornparken, Golfängarna och Ursviks friluftsområde för utflykter samt flertalet skolor, förskolor och gymnasium runtom Sundbybergs alla stadsdelar.

Sundbybergs Centrum kommer inom några år att utvecklas med bebyggelser och ytterligare grönområden- Den Nya stadskärnan. Järnvägen kommer grävas ned och ersättas av en urban, grön promenad som kopplar samman omkringliggande områden. Under planering i nuläget.

På endast 1 minuts promenadavstånd finner du Sundbybergs stora utbud av goda kommunikationer.
Citybanan/pendeltåg som tar dig till Odenplan på 4 minuter.
Tunnelbanan, Blå linjen, som tar dig till Stockholms City på 10 min.
Tvärbana och flertalet busslinjer som tar dig till stora delar av Stockholm. Här finns även flygbussar till Arlanda och Bromma flygplats.

Beskrivning

HALL
Redan när ni öppnar ytterdörren möts ni av denna praktiska hall med ypperliga avhängningsmöjligheter via platsbyggd förvaringsanordning med sittbänk. Fina detaljer för en inbjudande känsla. Hallen öppnar upp sig mot köket och övriga bostaden. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fint trägolv.

KÖK
Det stilrena och modernt renoverade (2017) köket har vit skåpinredning med fina mässingsdetaljer. Här finns gott om förvaring bakom överskåp, vackra vitrinskåp med belysning samt utdragbara lådor. Exklusiv arbetsyta med köksbänk och stänkskydd. Köket är fullt utrustat med kyl, frys, ugn, induktionshäll, fläkt samt integrerad mikro i rostfritt utförande. Under överskåpen finns extra belysning och i taket sitter infällda spotlights för trevlig belysning.

MASTER BEDROOM
Rymligt och tilltalande sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt garderobsystem i fint utförande som ramar in sängen. Stort fönster som skapar vackert ljusinsläpp. Från detta sovrum nås terrassen. Väggar målade i vitt samt en grå fondvägg.

SOVRUM 2
Från vardagsrummet nås andra sovrummet med två fönsterpartier ger rummet en härlig rymd. Här finns plats för säng, förvaring men även övrigt möblemang såsom garderob eller skrivbord om så önskas.

SOVRUM 3
Det tredje sovrum är beläget intill hallen med vita väggar och trägolv. Här finns plats för säng, garderob och övrig möblemang. Vita väggar och trägolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd som låter ljuset flöda in genom det stora fönsterpartiet. Rummet presenterar ljusa lättmöblerade ytor med gott om plats för sällskapsyta med soffa, med tillhörande tv-möbler samt matbord. Vardagsrummet blir en underbar och naturlig plats att umgås med familj och vänner. I vardagsrummet är väggarna målade i en grå kulör trägolv.

BADRUM:
Modernt badrum i ljust utförande med vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns badkar för avkoppling efter en lång dag men även handukstork, tvättmaskin med arbetsbänk, handfat med underskåp samt spegelskåp samt utrymme för övrig förvaring. Infällda spotlights i taket.

SKAFFERI / GARDEROB
Bostaden har ett rymligt förvaringsutrymme som idag används som skafferi. En alternativ lösning är att använda rummet som garderob. Här finns hyllsystem från golv till tak (Elfa).

TERRASS
Från master bedroom kliver ni ut till den fantastiska terrassen om 30 kvadratmeter beläget i söderläge samt mot lugn innergård. Här kan många härliga dagar och kvällar avnjutas med socialt umgänge, grillning (el/gasolgrill) i solen som är framme under många timmar. Här finns plats för soffgrupp med bord, matplats, solsäng och övrigt möblemang om så önskas. För er med trädgårdsintresse är detta en perfekt plats för att skapa en grönskande oas.

ÖVRIGT
Tillhörande förråd som nås från uteplatsen.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun, Skattesats 31.95%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 89 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2446-1-102-2/102

Våning / hiss

Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1970

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Stataren 12
Organisationsnummer: 769612-1446
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2446-1-102-2/102
Antal lägenheter: 138
Antal lokaler: 5

Föreningens hemsida: http://www.stataren12.se
Kontakta föreningen på: stataren12@gmail.com
Ekonomisk Förvaltare Hsb Stockholm
Fastighetsskötare Åkerlunds Fastighetsservice AB

Antal lägenheter
Totalt antal är 138 stycken. Antalet som upplåts som bostadsrätt är i dagsläget 126.

Hyreslokaler
Inom fastigheten finns 4 lokaler som upplåts med hyresrätt. Två lokaler och två förråd på Ursviksvägen 8 utnyttjas av förskolan Karusellen. Den fjärde lokalen vid gaveln Vegagatan 21 har utnyttjats som varmförråd och hyrs i dagsläget inte ut.

Parkering: Föreningen har 104 garageplatser som hyrs ut mot betalning, 11 av dessa är för MC. HSB har hand om kölistan, kontakta dem på servicetelefon 010-442 11 00. Kostnad 550 kr i månaden. Det finns vanligtvis gott om lediga parkeringsplatser på gatan runt föreningen.

Som boende i Sundbyberg har du möjlighet att ansöka om ett boendeparkeringstillstånd. Med ett boendeparkeringstillstånd parkerar du till ett fast månadspris på flera avgiftsbelagda parkeringsplatser i Sundbyberg.
Månadsavgift: 600 kr

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem (basutbudet ingår i avgift) & Bredbandsbolaget tillhandahåller bredband via fiber.

Gemensamma utrymmen: Det finns två tvättstugor med tillhörande torkrum samt mangelrum. Dessa ligger på Ursviksvägen 8, våning -1 och kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Under hösten 2015 har utrusningen i tvättstugorna bytts ut och nya maskiner är installerade.

Föreningens ekonomi

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Inga planerade avgiftsförändringar enligt styrelsen 2019-08-22.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar:
2008:
- Renovering av tak (målning) enligt underhållsplan
- Målning, enligt underhållsplan
- Stamspolning

2010-2011:
- Renovering tak
- Nya balkonger
- Ny ventilation
- Nya hissar
- Nya entréer
- Ny fasad
2010-2012:
- Påbyggnad av två våningar med 28 nya lägenheter

2013:
- Förstärkning av garaget

2015
- Stamrenovering i den äldre delen av huset. Nya buskar planterades i rabatterna utmed Vegagatan. Dränering av grunden påbörjades i slutet av 2013 och avslutades i början av 2015.
2016:
- Renovering av hyreslägenheterna samt entréer målades och ny armatur sattes upp.

KOMMANDE RENOVERINGAR:
- Se över de balkonger som behöver underhållas, 40 balkonger med nytt ytlager på gårdssidan
- Senare under hösten kommer fiber dras in i lägenheterna.
- Elladdare installeras i garaget

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 119 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-17
Energiprestanda primärenergital: 135 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 735 SEK / mån
I avgiften ingår VA, VÄ och Kabel-TV genom ComHem. Bredband genom Sundbybergs Stadsnät/ObeNetwork. Just nu ingår bredband via ObeNetwork i avgiften i 3 år (2019 - 2022).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig innergård där det bl.a. finns en lekplats med en sandlåda samt flera sittgrupper med grillmöjligheter.

Driftskostnad

700 SEK varav:
Försäkring: 300 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.89263 %
Andel av årsavgiften: 0.85449 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy