Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 800 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Fjugestagränd, 13, Ormkärr, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
88.5 kvm
Avgift
4 646 SEK / mån
Rum
4 rum

härligt 60-tal - moderna färger - balkong i kvällssol - 5 min till Tunnelbana

Välkommen till denna vackra och stilfulla 60- tals bostad med modern färgsättning i samspel med sol och natur via generösa fönster. Tre bra sovrum, god förvaring med klädkammare, stambytt badrum och separat toalett. Bostaden ligger i den mycket stabila HSB-föreningen Brf Vårsådden med låg månadsavgift. Här bor du i ett barnvänligt område med närhet till lekpark, mysiga grönområden förskola och skola, dessutom kommunikationer med buss till Älvsjö-Hagsätra-Högdalen och 5 min gångavstånd till tunnelbana i Hagsätra Centrum och pendeltåg i Stuvsta.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall:
Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Bra förvaring med klädkammare. Målade väggar och svart linoleummatta.

Kök:
Charmigt kök (stambytt) med dragluckor. Bra arbetsyta och förvaring. Härligt fönster mot vardagsrummet skapar en härlig känsla och trevlig ljusinsläpp. Utrustning: kyl/frys, spis, spisfläkt.

Sovrum: 1:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Målade väggar med med laminatgolv.

Badrum:
Stambytt badrum med ljust klinkergolv och kaklade väggar. Badkar, handfat, spegelskåp med belysning.

Wc:
Separat toalett med klinkergolv och målad väggar. Wc, handfat, spegel.

Sovrum: 2:
Rymligt sovrum även detta med plats för dubbelsäng. Bra förvaring med ingång till klädkammare. Målade väggar med laminatgolv.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med utgång till balkong i väst med eftermiddags- och kvällssol. Parkettgolv och målade väggar.

Sovrum:
Sovrum med plats för säng och skrivbord. Målade väggar laminatgolv.

Övrigt

Område:
Lägenheten är belägen i Ormkärr som är ett grönt och lugnt område bestående av mestadels bostadsrätter samt radhusområden. I området finner ni också en lekpark samt promenadstråk. Dagis finns även på promenadavstånd. I Ormkärr finner ni även Ormkärrskolan. Området Hagsätra började byggas 1957. I centrum finns post, bibliotek, vårdcentral, ICA, VI, apotek samt tandläkare. Ett stenkast från centrum ligger Vantörs största skola, Hagsätraskolan (1-9) I Hagsätra finns Vantörbornas stora sommaroas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. Idag växer Hagsätra med bla nyproduktion och ombildningar. Området har också goda motionsmöjligheter. Bland annat finns här Flex Gym, goda promenad och cykelvägar, bland annat Hälsans stig, en naturskön slinga i varierade miljö som sträcker sig runt Hagsätra, Högdalen och Rågsved. I Högdalen finns även inomhusbadet Högdalsbadet som även har gym, aerobics, spinning mm. Vintertid erbjuds skridskoåkning vid Hagsätra IP.

Kommunikationer:
Buss 143 stannar utanför Fjugestagränd som tar dig till antingen Älvsjös pendeltågsstation, Liljeholmen med dess anknytning till tvärbanan eller till Högdalen där flera busslinjer ansluter. Inom 5 minuters promenadavstånd ligger Hagsätras tunnelbanestation (gröna linjen) som tar dig till Slussen på 18 minuter och T-centralen inom 23 minuter. Gångavstånd till pendeltåg i Stuvsta.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration BRF Betygscertifikat 2017 BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 88.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: HSB i Stockholm Brf Vårsådden
Organisationsnummer: 702002-5594
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 428
Antal lokaler: 13

Vårsådden är belägen mellan Hagsätra och Stuvsta i Stockholms kommun, Vantörs församling.

Föreningen bildades den 21 januari 1958 och registrerades den 15 februari 1958. Inflyttning skedde under 1960. Föreningen innehar tomträtterna till, samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna i kvarteret Rågaxet 1, Hövolmen 1, Höräfsan 1, Vårsådden 1 samt Rågåkern 1.
Området består av lamellhus av tegel med långsträckta huskroppar. (3 våningar ej hiss) Husen är genombrutna av gångtunnlar klädda i turkos mosaik.

Parkering: Föreningen innehar 306 parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen: Bastu samt motionsredskap för föreningsmedlemmar finns på Fjugestagränd 17. Hobbylokal finns på Fjugestagränd 23. Föreningslokalen ligger vid hörnan Stjärnsundsgatan/Glanshammarsgatan. Inom området finns 8st tvättstugor. Tvättstugorna är belägna påföljande adresser: Fjugestagränd 11 och 17, Glanshammarsgatan 93 och Stjärnsundsgatan 11 och 27.

Föreningens renoveringar

- 2018 Stamspolning stående stammar, OVK-besiktnig, bastu
- 2017 Reparationer av balkonger.
- 2016 Stamspolning
- 2016 Trädinventering
- 2016 Dränering av grund på Fjugestagränd 17
- 2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen
- 2013 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning
- 2008 Samtliga tvättstugor totalrenoverade.
- 2005 fick vi nya fasadfogar mellan huskropparna.
- 2003 har husen genomgått en omfattande renovering som innefattar bland annat ny takpapp, stuprör, fläktar (tryck- och temperaturstyrda) samt nya rökluckor som samtidigt är ljusinsläpp på översta våningsplanen.
- 1994 genomfördes stambyten.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 162 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2018-06-14

TV

Via Com Hem

Internet

Via Com Hem eller Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift: 4 646 SEK / mån
Ink. Värme, VA, kabel-tv (bas).

Driftskostnad

420 SEK varav:
Försäkring: 170 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.29641 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Trevlig balkong med eftermiddags- och kvällssol.

Bilplats

Föreningen innehar 306 parkeringsplatser.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy