Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Björkbacksvägen 55, Ulvsunda, Bromma
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
68.5 kvm
Avgift
3 838 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig sekelskiftesvåning perfekt belägen 1/2 trappa upp och känsla av 1 våning upp. Vacker fastighet från 1918. 3 rum och kök om 68,5 välplanerade kvm. Lägenheten är renoverad och befinner sig i ett mycket gott skick. Läget är en av föreningens bästa med entré från den vackra innergården och utsikt åt tre väderstreck. Detta gör hemmet ovanligt ljust. Med lummig vy till vackra innergården ligger det fina vardagsrummet. Snyggt helkaklat badrum från 2006. Master bedroom med stora nyrenoverade garderober. Husen är K-märkta bl.a. för sin kulturhistoria samt vackra arkitektur. Välskött Brf. Naturskönt område nära det mesta samt ytterst barnvänligt. Endast några minuters promenad till tvärbanestation Johannesfred samt bussar. Välkommen till Björkbacksvägen 55.

Beskrivning

VÄLKOMNANDE HALL, SOM FÖRBINDER SAMTLIGA RUM:

Avhängningsyta. Tapetserade väggar i varm, tidstypisk ton. Parkettgolv. Plats finns för extra möblering och förvaring.

WC MED DUSCH, TOTALRENOVERAT 2006:

Wc, tvättställ med kommod och väggmonterat förvaringsskåp. Dusch med glasdörrar. Handdukstork för varma handdukar. Förberett för tvättmaskin.

Helkaklade väggar, vitt rektangulärt kakel.

Klinkergolv i stilsäkert svart färg.

TRIVSAMT EKKÖK MED MATPLATS:

Ljust, fint och lättarbetat kök från Ballingslöv med köksluckor i ek. Vitt kakel över arbetsbänkar av modern mörkgrå laminat med kantlister i ek. Inbyggd rostfri mikro. Inbyggd fullstor diskmaskin med vit front. Kombinerad kyl/frys med mörk front, spis med häll i vitt.

Maskinpark:

Spis med glaskeramikhäll ? Bosch 2005.

Fläkt ? Bosch 2005.

Kyl/frys - från Siemens.

Diskmaskin ?Bosch 2019

VARDAGSRUM, LÄTTMÖBLERAT RUM MED FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK
Två vackra fönster i lummigt läge, med utsikt mot föreningens parkliknande gård. Målade väggar i stilsäkert vitt. Vackert furugolv från byggåret.

SOVRUM 1:

Rogivande stort rum. Här får du plats med stora sängen samt extra möblering. Många låter två barn dela på detta rum. Två inbyggda stora garderober inredda med hyllplan och klädstänger. Mjuk och tidstypisk tapet. Vackert furugolv från byggåret.

SOVRUM 2:

Mysigt rum som är perfekt som barn- eller arbetsrum. Här får du plats med både säng och skrivbord. Fönster med utsikt mot lugnt läge. Parkettgolv. Modern mörkblå ton på väggarna.

ÖVRIGT:

- Spanjoletter av mässing.

- Dörrtrycken av mässing.

- Fina originalspegeldörrar. Köksdörr med vackert glasparti finns bevarad.

- Djupa fönsternischer - här ryms de stora blomkrukorna.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.54%.

Församling

Bromma.

Storlek

Boarea 68.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

31:047

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1918
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Lägenhetsnummer: 31:047
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Månadsavgift

Avgift: 3 838 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.28253 %
Andel av årsavgiften: 1.28253 %

Övrigt

I KÄLLAREN:
- 1 rejält förrådsrum tillhör lägenheten.
- Cykel- / Barnvagns-förvaring.
- De närmsta tvättstugorna finns i portarna på Björkbacksvägen 49 och 57.

BRF MONTÖREN:
- I föreningens trädgårdar finns ett flertal trevliga uteplatser med utemöbler och grillar. Det finns även en fin lekplats, vilken utgör den självklara samlingsplatsen för områdets yngre invånare.
- Vackra fastigheter som totalrenoverades i 1978-1980 - i samband med att BRF bildades.
- Föreningen äger och förvaltar fastigheten Montören 3, totalt 74 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.
- Stockholms Stadsmuseum har klassat husen i Montören som av stort värde med hänsyftning på stadsbild och arkitektur. Husen har klassning grön = fastighet med bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Bebyggelsen är av kulturhistoriskt intresse som exempel på arbetarbostäder som uppfördes med höga ambitioner.
- Föreningen lät under 2012 installera inpasseringssystem baserat på nyckelbrickor samt porttelefon.
- Dränerade fastigheter år 2014-2015
- Renoverade fönster år 2016-2018
- Renovering av taken år 2018.
- Föreningen har 9 st parkeringsplatser för uthyrning till medlemmarna, separat kö.
- Ekonomisk historik: Under 2000-talet fram till 2009 har månadsavgifterna legat på oförändrad nivå alternativt sänkts. Inför 2009 beslöt styrelsen att höja månadsavgiften med 5%. Inför 2010 beslöt styrelsen att sänka månadsavgifterna till samma nivå som innan höjningen 2009. Inför 2011 beslöt styrelsen sänka månadsavgifterna med 3% samt att låta göra extra amorteringar på föreningens lån. År 2012 sänktes månadsavgifterna med ytterligare 2%. År 2014 höjdes avgifterna med 15%. År 2019 förväntas man höja avgifterna med ca 5 kronor i månaden. År 2014-2015 har fastigheterna dränerats. År 2016 start på fönsterrenovering.
- Fastigheterna är anslutna till ComHem för TV, telefoni och bredband.
- Fastigheterna är även fiberanslutna till Telenor med maximal hastighet om 1 Gbit/s.
- Medlemmarna sköter själva trappstädning enligt löpande schema.
- På föreningens hemsida: www.montoren.se hittar du mycket matnyttigt om föreningen samt området. Stadgar: http://montoren.se/stadgar
GEMENSAMMA UTRYMMEN INOM BRF MONTÖREN:
- Bastu finns i föreningen på Tallbacksvägen 12.
- I källaren på Björkbacksvägen 37 finns ett hobbyrum/slöjdlokal. Här finns hyvel-/snickarbänk och verktyg att låna.
- Tre tvättstugor finns i föreningen: på Björkbacksvägen 49 och 57 samt på Tallbacksvägen 10.
- Tillgång till pingisrum på Tallbacksvägen 12

ULVSUNDA - ETT OMRÅDE NÄRA DET MESTA:
- Härlig närliggande slottsmiljö: Ulvsunda slott med grönområden och härliga helgbruncher.
- Runt Lillsjöns upprustade parkområde har man utmärkta sträckor för löpning, sköna promenader och ett besök i utegymmet.
- Just intill ligger Ulvsunda båtsällskap - liten marina med lugnt och skyddat läge.
- För den golfintresserade är det inte långt till Bromma Golf som erbjuder en 9-hålsbana samt ut- och inomhus driving range.
- På promenadavstånd ligger Bromma Blocks, ett butikscenter med ett fantastiskt utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Bryggeriets Handelsplats: City Gross, ÖoB, Bauhaus, Apotek och Leos Lekland.

MYCKET GODA KOMMUNIKATIONER:
- Fem minuters promenad till Tvärbanan.
- Buss 110 samt 112 tar dig till Alviks Torg med T-bana och tvärbana.
- Buss 155 går till Kista.
- Buss 509, 176 och 177 går från Mälaröarna via Brommaplan mot Solna Centrum och fortsätter sedan vidare till Danderyds Sjukhus.
- T-bana Abrahamsberg alternativt Stora Mossen - ca 12 minuters promenad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy