Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Grönlingens Väg 3, Ursvik, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
59 kvm
Avgift
2 932 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Balkong i söderläge!

Varmt välkomna till denna välplanerade 2:a med balkong i söderläge! På Grönlingens väg bor ni på en lugn adress nära Ursviks villaområde, med bara några hundra meter till milsvid natur.

I denna luftiga och ljusa gavellägenhet ryms allt man kan tänkas behöva för ett optimalt boende. Ni möts av en praktisk hall med bra förvaringsmöjligheter och ingång till ett ordentligt badrum med bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare. Vidare finner ni ett rymligt vardagsrum som karaktäriseras av vackert ljus från fönsterytor i tre väderstreck. I den öppna planlösningen ligger, i anslutning till vardagsrummet, bostadens u-formade kök som går i neutrala kulörer i svart och vitt. Bostadens sovrum är stort och rymmer bland annat dubbelsäng och bra med förvaring och härifrån nås bostadens balkong. Balkongen är belägen i attraktivt söderläge med sol stora delar av dagen och utsikten är fri vilket är unikt i området.

Från Grönlingens väg är det två minuters promenad till buss 504 som snabbt tar er till närmsta tunnelbana eller till centrala Sundbyberg där ett enormt utbud av kommunikationer, restauranger och service finns. Det härliga med att bo på Grönlingens väg är att det är ett lugnt område som gränsar till Ursviks två villaområden; nya och gamla Ursvik. Området är mycket barnvänligt och erbjuder närhet till natur då man från adressen har någon minuts promenad till det uppskattade naturreservatet Igelbäcken med vackra löpspår och milsvid skog. Ursvik växer så det knakar och inom några år kommer tvärbanan finnas i området. Läs gärna mer under "övrigt" för att få mer information om området.

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun, Skattesats 31.95%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 59 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2012
Fönster: 3-glasfönster isoler

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ursvikshöjden
Organisationsnummer: 769622-2483
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 67
Antal lokaler: 3

Brf Ursvikshöjden består av Marieborgsgatan 2-6, Grönlingens väg 3-5 samt Milstensvägen 27-29.

Läs mer på föreningens hemsida: www.ursvikshojden.se

Parkering: Föreningen har 48 parkeringsplatser (36 st under tak och 12 utan tak). Månadshyran är 400 kr utan tak och 600 kr med tak. Till parkeringsplatserna är det separat kö, samtliga platser är uthyrda (2018-05-31).Om du vill ställa dig i kö för en parkeringsplats så besöker du http://storholmendirekt.se/parkering.

I övrigt så gäller Sundbybergs boendeparkering.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Bredband via Comhem, 50 Mbit/s ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Till bostaden hör ett förråd, i en separat förrådsbyggnad.
Det finns även ett cykelförråd och ett barnvagns-/rullstolsförråd.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar finns planerade

Föreningens renoveringar

GJORDA RENOVERINGAR:
2017 gjordes den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) i föreningens fastigheter. Under 2017 gjordes även 5-års besiktning (garantibesikting), vars anmärkningar har åtgärdats under 2018. Under 2017 har IKANO även åtgärdat en del markarbeten och brister från 2-års besiktningen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 91 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 932 SEK / mån
I avgiften ingår kallvatten, bredband (50 Mbit/s), grundutbud kabel-TV samt telefoni från ComHem. Värme och varmvatten debiteras separat
(i efterhand) från Storholmen.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.30704 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong i söderläge.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING:
Ursvik ligger i Sundbyberg utanför Stockholm. Områdets närmaste grannar är Igelbäckens naturreservat och det etablerade villaområdet Lilla Ursvik. I Ursvik finns både närheten till stadsliv, men också till vidsträckta naturområden. Ursvik ligger endast 2,5 km från Sundbybergs centrum och nära både Stockholms city, Bromma blocks, Mall of Scandinavia och Arlanda. Idag är Ursvik ett känt och uppskattat motions- och rekreationsområde med elupplysta löp- och skidspår, MTB-bana, knattespår för de yngre, grillplatser och motionsgård. Området är väldigt barnvänligt med många lekplatser, fotbollsplan, skateboardramp etc. Flera förskole- och skolalternativ finns på gångavstånd. Tvärbanans Kistagren är planerad att gå genom området och beräknas stå färdig 2021. Idag går buss 504 med tät tidtabell från Ursvik till T-bana i Hallonbergen eller Rissne. Från hållplats Rissneleden mittemot Ursvik går buss 540 till Bergshamra och Universitetet via Hallonbergen (T-bana) och Ulriksdal (pendeltåg). Ursvik har direkt anslutning till E18, med vidare anslutning till E4. En smidig cykelväg finns till Kista om man arbetar där.
Förskolor/Skolor:
Älvkvarnsskolans förskola/Älvkvarnsskolan F-7
Kymmlingeskolan F-6
Ursviksskolan F-6
Milots förskola
Granatäpplets förskola

För mer information: http://www.ursvik.se/
För områdets expansiva planer se http://www.ursvik.se/om-ursvik/digital_model/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy