Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 900 000 SEK
Adress
Karl XI-Gatan 43, Centrum, Lund
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
65.4 kvm
Avgift
4 390 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik lägenhet i centrala Lund.

Nu ges denna unika chans att förvärva en lägenhet i lugna Brf Oskar I i centrala Lund. Här kan du som fyllt 50 år bo bekvämt i en lummig miljö, nära tågstationen och allt vad centrala staden har att erbjuda. Lägenheten är i gott skick och har god tillgänglighet med bland annat hiss och breda dörrar. Föreningen har en övernattningslägenhet som innehavarna kan hyra, den ligger bara ett par meter ifrån lägenheten som är till salu! Utomhus är trädgården uppvuxen vilket skapar en oas - mitt i centrum. Välkomna på visning!

Beskrivning

Kök
Vita luckor, köksfläkt, spis, ugn, micro, kombinerad kyl/frys.

Badrum
Tvättmaskin och torktumlare från 2017. Dush med glasväggar, tvättställ samt WC och förvaring.

Sovrum
Målade väggar och takfönster

Vardagsrum
Målade väggar och parkettgolv. Här finns takfönster mot innergården.

Dokument (pdf)

Planritningar BrfOskarI-stadgar2017.pdf BrfOskar1-Årsredovisn + rev_2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Lund kommun.

Storlek

Boarea 65.4 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

00015

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns.
Hiss finns i trappan, det är lätt att ta sig upp till andra våningen.

Byggnad

Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Brf Oskar I
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00015
Antal lägenheter: 17
Antal lokaler: 0

Brf Oskar I består av totalt 17 lägenheter fördelade över tre huskroppar. Den äldsta längan har anor från så långt tillbaka som 1827. Föreningen bildades 1992, förvärvade fastigheten 1996 och inflyttning skedde under 1997. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har kravet att en av ägarna under tillträdesåret ska uppnått en ålder om minst 50 men högst 70, se § 4 i stadgarna. Större genomförda renoveringar: 2014 fasadreperation. 2012 byte av värmesystem med nya snålare och effektivare värmeväxlare. 1996 konverterades byggnaderna till bostäder.

Parkering: Parkeringsplats finns att hyra via föreningen, 390kr/månad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Comhem och levererar kabel-tv från dem, vilket ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: I byggnaderna finns möjlighet till bredband via Comhem eller Telia, tecknas separat. Föreningen har gästlägenhet som går att hyra (200kr/natt), belägen i samma länga och på samma våningsplan som lägenheten.. Överlåtelseavgift debiteras köparen, 2,5% av prisbasbelopp. Pantsättningsavgift debiteras pantsättaren, 1% av prisbasbelopp.

Föreningens renoveringar

Större genomförda renoveringar: 2014 fasadreperation. 2012 byte av värmesystem med nya snålare och effektivare värmeväxlare. 1996 konverterades byggnaderna till bostäder. Föreningen följer en underhållsplan.

TV

Basutbud ingår i avgiften. Fiber finns.

Månadsavgift

Avgift: 4 390 SEK / mån
Inklusive bredband och bredband. Det finns parkeringplats till varje lägenhet som kostar 390 kronor/månad.

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård som är fri att disponera av medlemmarna.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.92000 %
Andel av årsavgiften: 3.92058 %

Uteplats

Det finns en lummig trädgård som finns för de lägenheter som är på andra plan.

Övriga utrymmen

Stort förråd samt gästlägenhet som finns att hyra för 200 kr/natt - perfekt för den som vill ha familj eller vänner på besök! Gästlägenheten ligger tvärs över korridoren från denna lägenhet, nära och bra!

Närområde

Allmänt om området: Vackra hus längs kullerstensgator, bra restauranger och mysiga kaféer. Domkyrkan, Kulturen, Saluhallen och inte minst det rika kulturutbudet av både teater, konst och musik. Lunds centrum är svårt att inte älska. Här finns ett myllrande storstadsutbud och ett livligt studentliv, men också den mindre stadens trivsamma lugn.

Lundagård mellan Domkyrkan och universitetet, är stadens mest centrala gröna lunga. I sydvästra delen av centrum ligger Stadsparken, i östra Botaniska trädgården.

För barnfamiljen finns det flera förskolor och skolor med olika inriktning att välja mellan. De kommunala grundskolorna i centrum är populära Vårfruskolan (F-5), Apelskolan (F-5) och Svaneskolan (6-9), de mest centrala gymnasieskolorna är Spyken och Katedralskolan.

Från Lund är kommunikationerna goda. Centralstationen ligger i västra delen av centrum och region- och pendlingsbussar finns med flera centrala hållplatser.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy