Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 900 000 SEK / pris
Adress
Bergstigen 26, Stocksund, Stocksund
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
141 kvm
Avgift
8 742 SEK / mån
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverad bostadsrätt med terrass om 48 kvm.

Bergstigen 26 har ett högt och centralt läge mitt i Stocksunds uppvuxna villakvarter. Våningen ligger en trappa upp med fin utsikt över villorna nedanför. Bostaden är totalrenoverad 2017/2018. Genomgående vitvaxade furugolv och vitmålade väggar. De många fönstren och det höga, fria läget gör att bostaden badar i ljus. Vardagsrum med öppen spis och matsal i anslutning. Stor takterrass om 48 kvm med sol hela dagen samt balkong med kvällssol. Fullutrustat kök med vita kökssnickerier och vitvaror från 2018. Fyra sovrum varav ett större av masterbedroom-karaktär. Elegant helkaklat badrum från 2018 med dusch. Gästtoalett med tvättpelare.

Mycket vackra omgivande kvarter med en homogen bebyggelse från början av förra seklet. Nära till flertalet bra förskolor och skolor samt Stocksunds centrums serviceutbud. Goda kommunikationer till stan med buss vid Stockholmsvägen eller Roslagsbanan. Ca 15 minuters promenad till tunnelbanan vid Danderyds sjukhus.

Beskrivning

Spatiös våning med enhetlig färgsättning och genomgående vitvaxade trägolv. Rymlig hall som öppnar upp mot bostadens sociala ytor. Vardagsrummet och matsalen ligger i anslutning till varandra. Vardagsrummet har öppen spis och utgång till balkong med kvällssol.

Köket har vita snickerier och rostfria vitvaror från 2018. Matplats med rum för 4 personer. Innanför köket finns en jungfrukammare som nuvarande ägare använder som arbetsrum.

Från ett av våningens större sovrum har man utgång till terrassen som är 48 kvm stor och har sol hela dagen. Tack vare det höga läget är man helt ogenerad här.

Totalt fyra sovrum varav ett större med generös garderobsförvaring. Smakfullt helkaklat badrum från 2018 med dusch. Gästtoalett med tvättpelare.

Övrigt

Stocksund är en av fyra kommundelar i Danderyds kommun. Stocksund är vackert beläget vid Lilla Värtan och Stocksundets norra strand. I kommundelen ingår även den lilla skärgårdsön Tranholmen. Det finns fina promenadstråk längs vatten hela vägen mot Djursholm och vid Stocksunds Hamn finns en trevlig sommaröppen restaurang. Stocksunds Torg är ett trevligt centrum med ett gott serviceutbud. Här finns bl.a. ICA Tornet som har en välsorterad manuell delikatessdisk, men också en restaurang, kemtvätt, bibliotek och vårdcentral. Ytterligare restauranger och butiker finns vid livliga Djursholms Torg.

Det stadsnära läget och de goda kommunikationerna med tunnelbanan och Roslagsbanan gör Stocksund särskilt attraktivt. Bra för- och grundskolor bidrar också till populariteten.

Vid Stockhagens IP, Stockan, finns både ishall och fotbollsplaner. För de som önskar spela tennis eller rida finns anläggningar i närbelägna Djursholm.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning.pdf 679850-deklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Danderyd Milstolpen 2, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Storlek

Boarea 141 kvm. Areauppgifter enl uppmätning.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

1101

Våning / hiss

Våningen ligger en trappa upp.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1898
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Bergstigen 26
Organisationsnummer: 769631-0262
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1101
Antal lägenheter: 5
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 71 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2015-08-29

Internet

Fiber installerat. Internetleverantör väljs av bostadsrättsinnehavaren.

Månadsavgift

Avgift: 8 742 SEK / mån
Vatten, värme, p-plats (2 st)

Driftskostnad

700 SEK varav:
Elektricitet: 400 SEK
Övrigt: 300 SEK
I driftskostnaden ingår hushållsel och internetuppkoppling.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 28.34000 %
Andel av årsavgiften: 28.34000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Ursprungsfastigheten är uppförd 1898 och ombyggd på 40- och 50-talet. Under 00-talet byggdes huset om till bostadsrätter. 2016 totalrenoverades fastigheten. Några av de större ingreppen är: dränering, ny el, stambyte, fiberinstallation, ny fasad, renovering av fönster, ny anläggning av tomten m.m.

Uteplats

Till bostaden finns en stor terrass om 48 kvm i rakt söderläge samt en balkong i rakt västerläge.

Bilplats

Två parkeringsplatser följer med bostaden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy