Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK
Adress
Lostigen 15 B, Björnrike, Vemdalen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
60 kvm
Avgift
2 428 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Övervåning med föreningens bästa utsikt!

Utsikten från kök och allrum i den här övervåningen gör det värt att snabba på sitt köpbeslut! Välkommen in i övervåningen som gick snabbast vid säljstarten, välkommen hem till Lostigen 15 B!

Björnbyn 1 som området kallas har övertid kommit att bli en riktig favorit bland slalomfamiljerna och inte undra på. Brf Vemdalens Kyrkby 43:287 har god ekonomi och bra ambitioner för sina medlemmar (se stadgar och årsredovisning under "dokument"). Pisten ligger på gångavstånd utan att tinga ski in/outpriser. Många av lägenheterna ligger på avtal med ski star som historiskt sett inbringat goda inkomster. Se informationsblad om ski stars uthyrning, under dokument. Lägenheten är 60 kvm och det är mycket välplanerade kvadratmeter. Här är finns sex sovplatser fördelat på tre sovrum, två med våningssäng och ett master bedroom med dubbelsäng. Två badrum varav ett med dusch och bastu. Allrummet och kök är i smart öppen planlösning och från den här lägenheten har du en fantastisk vy över fjällvärlden.

Lägenheten är uppfräschad de senaste åren (läs mer under info) och riktigt snyggt inredd. Möblerna följer med vid överlåtelsen (med undantag för vissa personliga tillhörigheter, fråga mäklaren om vilka). Lägenheten ligger på avtal med Ski star för kommande säsong, men säljaren har reserverat de mest åtråvärda veckorna för dej som köpare: v. 52, 1, 6, 11 och 15. Dessa går ännu att ändra i stor utsträckning.

Visning på fredag, endast föranmälda - boka in dig på genom att kontakta mäklaren. Välkommen hem till Lostigen 15 B!

Beskrivning

Lostigen
Planlösning
Entré in i en praktisk hall. På höger sida ligger badrum och bastu åt vänster når du kök och allrum. Härifrån når du lägenhetens tre sovrum samt separat WC.
Hall
Hall med avhängning och torkskåp. Tarkett på golvet och målad bröstningspanel och målad väv på väggarna.
Kök/allrum
Allrummet har många fönster med bra ljusinsläpp och fantastisk utsikt. Matgrupp och soffgrupp. Plastmatta på golvet och målad bröstningspanel och målad väv på väggarna.
Kök och allrum i öppen planlösning. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin samt kyl och frys.
Sovrum 1
Sovrum med dubbelsäng och gott om förvaring i tre fasta garderober. Plastmatta på golvet och tapet på väggarna.
Sovrum 2
Sovrum med våningssäng och garderob. Plastmatta på golvet tapet på väggarna.
Sovrum 3
Sovrum med våningssäng och garderob. Plastmatta på golvet tapet på väggarna.
Badrum
Badrum med duschhörna, handfat med klinker ovan och bastu. Plastmatta på golvet och våtrumstapeter på väggarna, bastupanel i bastun.
WC
Litet badrum med handfat med klinker ovan och WC. Plastmatta på golvet och våtrumstapeter på väggarna.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar43-287.pdf SkiStar Logirekrytering 2018 3.pdf BRF Stadgar43-287.pdf BRF Lostigen181231 Årsredovisning 43 287.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Vemdalens Kyrkby 43:287, Härjedalen kommun.

Storlek

Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

E108

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Souterräng hus, entré en trappa upp.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1998
Byggnadstyp: 2 plan i souterräng
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag.
Övrigt: Innertak i kök/allrum bågnar något pga spänningar i takskivor.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vemdalens Kyrkby 43:287
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: E108
Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 0

Parkering: En parkeringsplats med motorvärmare inkluderad i avgiften.

TV och bredband: KabelTV ingår i föreningen.

Föreningens renoveringar

2016 Fasader målade, ny ytterbelysning, grusning av parkering.

2019- 2020 planeras skidförråd/bodar för bostadsrättsinnehavarna.

Energideklaration

Status: Behövs ej

TV

KabelTV som ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 428 SEK / mån
Ingår:
V/A
Snöröjning
Renhållning
KabelTV
Parkeringsplats med motorvärmare till en bil ingår.
El ingår inte.

Driftskostnad

898 SEK varav:
Försäkring: 73 SEK
Elektricitet: 825 SEK
Föreningen faktureras elen som sedan fördelas på medlemmarna efter användning. Övrigt ingår i månadsavgiften.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.00000 %
Andel av årsavgiften: 5.00000 %
Pantsättningsavgift: 448 SEK
Överlåtelseavgift: 1120 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2016-2018: Målning av samtliga väggar inklusive panel. Badrummen målade och kaklade ovanför handfat. Våtrumstapet i duschhöna, duschvägg, nya rör från beredare och ny blandare. Ny tarkettmatta i hall, kök och allrum.
2016 Fasaden ommålad och gården upprustad.

Bilplats

En parkeringsplats med motorvärmare inkluderad i avgiften.

Övriga utrymmen

På senaste årsstämman 2019 beslutades att skid/förrådsbod skall uppföras för bostadsrättsinnehavarna.

Vägbeskrivning

Från väg 514, sväng upp mot Björnrike på Björnrikevägen. Följ den hela vägen upp tills den delas med Blästerstigen. Fortsätt Blästerstigen fram tills du ser parkeringen för skidområdet. Där svänger du vänster via Björnvägen in på Björnbyns område och Lostigen. Parkera längst bort. Välkommen hem till Lostigen 15 B!

Närområde

Allmänt om området: Varmt välkommen till genuina, natursköna och aktiva Vemdalen! Vemdalsfjällen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Det som sammanfattas under namnet Vemdalen är inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil.
Björnrike är anläggningen som brukar benämnas som Familjens Favorit. Här finns riktigt långa härliga backar i solig sydsluttning. Sveriges längsta Expresslift, Grizzly Express tar dig bekvämt upp till toppen av fjället. Här möts du av en magisk utsikt över fjällen. Det finns 11 liftar och 16 skidbackar och bredvid det tuffare alternativet finns alltid en snällare slinga så att alla kan åka tillsammans. Även om de flesta skidbackarna är blå eller röda finns det alltså gröna pister som löper ända från toppen.
Björnrikes barnområde är Björnvallen. Här finns Valles skogsbana, Valles musikstudio, Valles minipark med enkla hopp och rails, rullband, pulkabacke och enkla skidbackar. Här finns också skidskola förstås. Skistar SnowPark & Fun Ride som ligger högst upp har gröna, röda och svarta hopp och features. Här finns också MySkiStar Videofeature där du kan filma ditt åk och dela med dig i sociala medier. Stor som liten, nybörjare som proffs.
Du tar dig enkelt mellan de olika skidområdena. På vintern har alla med ski pass för minst 6 dagar, fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Med bil tar du dig på mindre än 10 minuter till Vemdalens by som har utbud av restauranter, butiker (ICA med mera), bageri, bowling, bio, frisör och skiduthyrning etc.
Vemdalsfjällen erbjuder dessutom mycket mer än högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral men allt är ihopknutet så det är möjligt att ta sig från Klövsjöfjäll ända till Björnrike på längdskidor!
Våra gäster återvänder hit, fler och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt gynnsamma inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalsfjällen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart.
Skidorten Vemdalen har det senaste decenniet försetts med inte mindre än tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds sammanlagt 35 liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden, så du kommer att kunna unna dig varierande och spännande skidåkning säsong efter säsong.
Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Mer om Vemdalsskalet, Klövsjö och Storhogna som också ingår i Vemdalen:
Vemdalsskalet är den största anläggningen med fyra bekväma 6-stols expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället har åkning i alla svårhetsgrader. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett torg på Vemdalsskalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.
Klövsjöfjäll har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.
I Storhogna, som ligger nästgårds, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, mat, gym och butiker. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.
Kommunikation: Vemdalen 8 km
Vemdalsskalet 18
Storhogna 28 km
Klövsjöfjäll 36 km
Funäsdalen 92 km
Östersund 134 km
Frösö flygplats 138
Sundsvall 230 km
Stockholm 490 km
Göteborg 665 km

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy