Länk kopierad!
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 200 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 250 000 SEK / /utgångspris
Adress
Fågelbovägen 8, Fågelbo, Nyköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
96 kvm
Avgift
7 128 SEK / mån
Rum
4 rum

Central och väldisponerad fyrarummare i gavelläge

På den centrala adressen Fågelbovägen 8 finner ni denna väldisponerade fyrarummare i gavelläge med ljusinsläpp från tre väderstreck. När ni kliver in i lägenheten möts ni av en stor och välkomnande hall. Hallen har en central placering i lägenheten och leder dig vidare in i boendet, till bland annat en av höjdpunkterna - det ljusa och rymliga allrummet med utgång till en väl tilltagen, inglasad balkong med sol från förmiddag till kväll. Balkongen ligger vänd mot den lummiga Fågelboparken och erbjuder en behaglig och trivsam utsikt. Inglasningen tillsammans med infravärme gör att denna balkong går att nyttja under lång säsong. Lägenheten, som inrymmer tre rejäla och rofyllda sovrum, allrum samt fräscht kök med matplats är fördelad över 96 kvadratmeter och ligger högst upp i huset. Höjden gör att denna gavelfyra genomsyras av ett härligt ljusflöde. I det trivsamma köket har en del överskåp avlägsnats för att skapa bättre rymd och siktlinjer vilket gör det, trots sin tidstypiska utformning, luftigt. En målad griffelvägg tillåter fantasin att flöda där bara du sätter gränsen - Kärleksförklaringar är lika välkomna som shoppinglistor inför storhandlingen. Lägenheten har tidigare figurerat som en trerummare och en enrummare, men sedan slagits ihop. Två ytterdörrar finns på utsidan för den som vill återskapa en egen lya till tonåringen som brukar komma hem tidiga sommarmorgnar.

Området är väldigt centralt men ack så mysigt med den fina parken alldeles intill, här finns både lekplats och härliga gräsytor. Några steg bort finns en kiosk och på bara ett par, tre minuters promenadavstånd finner ni Coop Nära som med sina generösa öppettider kan erbjuda dig allt från den där mjölken du glömde (igen) eller något gott när kvällssuget gör sig påmint. Hamnen och centrum ligger på behagligt avstånd.

Fyra förråd tillhör lägenheten, varav tre är på vinden - bara en trappa upp från lägenheten och ett i källaren.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Med en central placering i lägenheten ligger den möblerbara entréhallen med avhängning direkt till vänster innanför dörren. Hallen är inredd med vita väggar och ett laminatgolv.

Sovrum 1
Ett trevligt och ljust sovrum med vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Här finns två djupa garderober med överskåp till förvaring.

Sovrum 2
Det stora och rofyllda sovrummet är även det ljust inrett med ljust laminatgolv och vitmålade väggar som en diskret fondvägg. Här finns två fönster som släpper in gott om ljus och en bred garderob med överskåp till förvaring.

Gästtoalett
I anslutning till det stora sovrummet ligger en gästtoalett med klinkergolv och kaklade samt målade väggar. Här finns tvättmaskin, wc, handfat samt spegel.

Sovrum 3
Det tredje sovrummet är även det i en bra storlek. Detta används idag som gästrum och även här finns två garderober med överskåp till förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök
Ett klassiskt arbetskök med gott om förvaring bakom ljust luckor och lådor samt överskåp på ena sidan. Maskinparken består av en kombinerad kyl och frys, diskmaskin, spis, fläkt, mikrovågsugn och ugn i arbetshöjd. Här finns utrymme för en matplats för fyra personer. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust målade.

Badrum
Det fräscha badrummet är inrett med ett blått mosaikgolv som återkommer i en bård för att bryta av snyggt mot de stilrena, vita kaklade väggarna. I badrummet finns dusch, wc, handdukstork, handfat med överhängande spegelskåp samt extra förvaring i form av ett högskåp.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum med utrymme för både middagsbjudningar och soffmys. Otroligt fint ljusinsläpp från de stora fönstren i två väderstreck och utgång till den väl tilltagna, inglasade balkongen. Från balkongen kan du njuta av sol hela dagen och utsikten mot den lugna och lummiga Fågelboparken är inget att klaga på! Förläng säsongen genom att sätta på infravärmen och njut in på sena hösten.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning-2018 Stadgar Energideklaration Frågelista.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nyköping kommun, Skattesats 33.67%.

Församling

Nyköping.

Storlek

Boarea 96 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

233535002-0036

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1951
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Apeln
Organisationsnummer: 719000-2324
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 233535002-0036
Antal lägenheter: 54
Antal lokaler: 6

Föreningens ekonomi

Inga planer på någon ny avgiftshöjning enligt bostadsrättsföreningen 2019-05-21

Föreningens renoveringar

Treglasfönster 2001. Säkerhetsdörrar 2001. Stambyte 2007. Inglasning balkonger 2009. Yttertak 2012. Fasadrenovering 2016.

Obligatorisk ventilationskontroll 2016 med en utförlig renovering av ventilationen som följd.

Föreningen diskuterar om att byta elcentraler i källaren. 2019-05-21.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiprestanda primärenergital: 169 /kWh per kvm och år

TV

Kabel-Tv via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften

Internet

Bredband via ComHem

Månadsavgift

Avgift: 7 128 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud av kabel-tv.

Driftskostnad

517 SEK varav:
Försäkring: 153 SEK
Elektricitet: 364 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.46336 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Stor och fin, inglasad balkong med sol hela dagen.

Övriga utrymmen

I huset finns fyra förråd tillhörande lägenheten varav två stora vindsförråd, ett mindre vindsförråd och en matkällare. Det finns även cykelförråd.
Tvättstuga finns på adresserna Östanvägen 7 samt Fågelbovägen 10.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy