Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 895 000 SEK / Pris
Adress
Lerbäcksgränd 3, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
117 kvm
Avgift
6 560 SEK / mån
Rum
5 rum

Magisk femma sällan till salu!

Välkommen till denna härliga femma på populära Lerbäcksgränd 3!

Här har ni den unika chansen att förvärva en riktig pärla i lugnt och barnvänligt område med massor av ljusinsläpp i tre väderstreck, gavelfönster, originaldetaljer, och en fantastisk balkong med utsikt mot en av föreningens flera gårdsplatser. Balkongen i bästa sydvästläge har sol hela dagen.

Denna femrummare finns det bara sex stycken av i föreningen och är förträffligt bra för barnfamiljen. Smart planerad med gott om förvaring. Här får ni fyra praktiska sovrum, en ovanligt bra och praktisk hall, ett trevligt vardagsrum med bra sociala möjligheter samt matsalsdel.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder och skor. Två inbyggda garderober och en lös med med fyra garderober som ingår i köpet. Tapetserade väggar.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober. Målade väggar.

WC
Separat toalett med WC och handfat. Tapetserade väggar.

Matsal
Stor och rymlig matsal med matplats för runt ca 10 personer. Här kan man avnjuta en trevlig släktmiddag utan att behöva trängas. Tapetserade väggar. Här finns även en fastskruvad hylla som ska ingå i köpet.

Kök
Funktionellt kök med bra arbetsytor. Gott om förvaringsutrymme och skafferi. Diskbänk och skåpluckor i laminat. Vitvaror i form av:
- Diskmaskin
- Spis
- Kombinerad kyl & frys

Balkong
Härlig balkong i bästa sydväst med sol från ca 12. Här kan man njuta av en kopp kaffe och blicka ut över grönska och gård.

Sovrum/hobbyrum
Tapetserat sovrum med klickgolv som lades in 2018. Plats för säng eller skrivbord. Fem inbyggda garderober.

Badrum
Kaklat badrum med badkar, vädringsfönster, handfat och WC. Funktionellt. Utanför finns även en tvättmaskin.

Stora sovrummet
Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och byrålåda. fem inbyggda garderober.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, TV-möbler och ett härligt fönsterparti som ger ett trevligt ljusinsläpp. Öppet mot den trevliga matsalen.

Sovrum
Målat sovrum med plats för enkelsäng, kan användas som kontorsdel.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017 Besvarad frågelista.pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 117 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

153

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1956-1959
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Föreningen

Föreningens namn: BRF Lerlåset
Organisationsnummer: 769608-8819
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 153
Antal lägenheter: 168
Antal lokaler: 1

Bostadsrättsföreningen Lerlåset. Föreningen är ett privatbostadsföretag (s.k äkta bostadsrättsförening) enligt inkomstskattelagen. Föreningen är belägen i stadsdelen Hagsätra i Stockholm på Lerbäcksgränd.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2002-10-22. Föreningen innehar sedan 2003-06-18 tomträtten till fastigheten. Fastigheten bebyggdes 1956-1959 och består av 8 flerbostadshus. Byggnadernas totala area uppgår till 12.345 kvm, varav 11.336 utgör lägenhetsarea och 1009 kvm utgör lokalarea. Föreningen har 158 bostadsrätter, 9 hyresrätter, 1 gästlägenhet och 1 lokal enligt årsredovisning 2017.

Parkering: P-plats kostar 185 kr/månad det finns 15 platser med motorvärmare. Garage kostar ca 6250 kr/år (ca 520 kr/mån) beroende på storlek. Det finns totalt 54 garage. Fri datumparkering finns på kringliggande gator.

TV och bredband: Huset är anslutet till Ownit bredband och ComHem för tv. I månadsavgiften ingår grundutbud för kabel-TV.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum och tre moderna fullutrustade tvättstugor. Dessa finns i port 7, 10 och 21. Lokalen och gästlägenheten går att boka på öppettider via telefon eller om man kommer förbi föreningslokalen. Lokalen kostar 300 kr/dag. Gästlägenheten kostar 200 kr/natt.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god och med låg skuldsättning. De kvarvarande hyresrätterna är en dold tillgång.

Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Eventuell överlåtelseavgift betalas solidariskt tillsammans av överlåtaren av bostadsrätten och av köparen enligt stadgarna.

Föreningens renoveringar

Utförda:
1992 - OVK & omläggning av tak.
1995 - Rörstambyte & elstambyte.
1996 - Renovering av balkonger.
2004 - 2008 - Radonmätning.
2005 - 2007 - Radonsanering
2007 - Tvättstuga & omputsning av fasad.
2007 - 2008 - Parkeringsplatser.
2008 - 2009 - Lokalen port 2 & energideklaration.
2009 - 2010 - Ny källardörr port 24.
2011 - Skyddsrum & undercentral.
2014 - Stamspolning.
2015 - Byte av armatur och rökluckor.
2016 - Trapprenovering.
2017 - Energieffektiv belysning i trapphus.
2018 - Ny grillplats.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Basutbud via Com Hem ingår.

Internet

Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 6 560 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), källarförråd och matkällare. Grundutbudet är ett obligatoriskt tillägg på 62 kr/mån inräknad i kostnaden.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har mellan husen uteplatser, lekplats, där finns det även bord och stolar samt möjlighet att grilla.

Driftskostnad

610 SEK varav:
Försäkring: 260 SEK
Elektricitet: 350 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.93867 %
Andel av årsavgiften: 0.98000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong i bästa sydväst med sol hela dagen. Perfekt plats att avnjuta en kopp kaffe på.

Bilplats

P-plats kostar 185 kr/månad det finns 15 platser med motorvärmare. Garage kostar ca 6250 kr/år (ca 520 kr/mån) beroende på storlek. Det finns totalt 54 garage. Fri datumparkering finns på kringliggande gator.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy