Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 17:00 - 17:30
Öppen visning - välkommen!
mån 23 sep 19:15 - 19:45
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 095 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Rotegatan 8, Södra Ekkällan, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
89 kvm
Avgift
3 101 SEK / mån
Rum
3 rum

Drömlägenhet med oslagbar utsikt!

Det är med största nöje som vi nu kan presentera en drömmig trea på åttonde våningen i ett av de nybyggda, spektakulära höghusen i Södra Ekkällan alldeles intill Eklandskapet. Här erbjuds en lägenhet i toppskick med enorm trivselkänsla och stilfull interiör. Låt Er tilltalas av den magnifika, inglasade balkongen som med sin generösa yta och höga läge utgör pricken över i:et. Från såväl balkongen som från samtliga fönster har Ni en milsvid utsikt över Linköping och dess omnejd.

Invändigt präglas ytskikten av enhetliga ekparkettgolv och målade väggytor. Vardagsrum och kök utgör en social enhet med den öppna planlösningen. Tilltalande atmosfär för såväl avkoppling som umgänge med stora sällskap. Två sovrum varav det större har en stor skjutdörrsgarderob med gott om förvaringsmöjligheter. Det rymliga duschrummet är helkaklat och har tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till entréhallen finns en stor klädkammare med god förvaringskapacitet.

Bostaden stod inflyttningsklar 2016 och är belägen på höjden i populära Södra Ekkällan. I området finner du en välsorterad matbutik, restauranger, två gym samt flertalet förskolor och skolor. På några minuters promenad från bostaden finner du Tinnerö Eklandskap med fin natur och härliga promenadstråk. Gångavstånd till universitetssjukhuset och cykelavstånd till Linköping city, Mjärdevi Science Park och universitet.

Sammantaget ett bekvämt och bekymmersfritt boende där det bara är att flytta in och börja trivas från dag ett!

Välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Inbjudande hall med ekparkettgolv och vitmålade väggytor. Direkt innanför entrén finns ett garderobsparti med spegelskjutdörrar för förvaring av ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns även en stor, rymlig klädkammare med gott om förvaringskapacitet.

KÖK
Smakfullt inrett kök med vit skåpsinredning, grå laminatbänkskiva och kakel mellan arbetsbänk och skåp. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl, frys, ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och spisfläkt. Gott om utrymme för stor matgrupp intill härligt fönsterparti. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Spatiöst vardagsrum med goda sällskapsytor och utgång till den underbara, inglasade balkongen. Ekparkettgolv och vitmålade väggytor.

SOVRUM 1
Master bedroom med gott om utrymme för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Smarta skjutdörrsgarderober med gott om förvaringsmöjligheter. Ekparkettgolv och målade väggytor.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med ekparkettgolv och målade väggytor.

DUSCHRUM
Fräscht, helkaklat duschrum med smakfulla materialval. Här finns toalett, dusch, kommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun.

Storlek

Boarea 89 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

31804

Våning / hiss

Våning 8 av 11.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2016
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Tinneröhöjd 3
Organisationsnummer: 769628-7460
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 31804
Antal lägenheter: 55
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen består av 55 st lägenheter fördelat på 12 våningar.

Varje lägenhet har 1-2 stora inglasade balkonger.

Avgiften är kallhyra och den beräknade kostnaden för hushållsel, varmvatten, kallvatten och varmvatten är beräknad till ca 88 kr/m² och år.

Det finns två hissar i huset samt brevboxar till varje lägenhet i entrédelen.

Husen är lågenergihus. Med hjälp av solcellerna som finns på taken, närproduceras el till husets gemensamma och individuella behov.

Parkering: Parkeringsmöjligheter i föreningens garage. Kostnad för parkeringsplats är 550 kr/mån.

Föreningens ekonomi

Förmodligen blir det en höjning av månadsavgiften 2020 med ca 3-5 %.
Från november 2019 kommer troligtvis bredband börja ingå i avgiften mot en fast avgift på ca 240 kr/mån som läggs på avgiften.
(enligt vicevärd 2019-08-20)

Föreningens renoveringar

Inget planerat underhåll i närtid (enligt vicevärd 2019-08-20)
Avsättning till planerat långtidsunderhåll 100 tkr/år.

TV

Fiber via Utsikt.

Internet

Fiber via Utsikt.

Månadsavgift

Avgift: 3 101 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.09560 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Inglasad balkong i österläge med fantastisk utsikt och generös yta.

Bilplats

Parkeringsplats finns att hyra i garage.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy