Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Gotlandsgatan 60, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
35 kvm
Avgift
1 700 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk funkis 2:a med balkong och utmärkt läge i SoFo!

Välkommen hem till denna fina och välplanerade funkis 2:a på Gotlandsgatan 60 mitt i populära Södermalmskvarter. Här bor du granne med Nytorget, en trappa upp i huset med balkong mot lugna Bjurholmsgatan. Här bor du i en trevlig och välskött förening med bra ekonomi då föreningen har 8 hyresrätter och 5 lokaler.

Lägenheten är sparsamt renoverad med fina bevarade funkisdetaljer, genomegående fiskbensparkett, stambytt badrum (2011) med vitt kakel på väggarna, svart/vit rutit klinker på golvet, WC, badkar samt spegelskåp. Stor och rymlig hall med bra förvaring i platsbyggd garderob och gott om utrymme för annan önskad möblering. Från hallen möts man av ett stort och trevligt vardagsrum med plats för större matplats, soffgrupp samt annat möblemang. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som ligger mot lugna Bjurholmsgatan med västläge. Ljust och väldisponerat kök med mycket förvaring och arbetsytor. Sovrum med plats för dubbelsäng, även det med fönster mot bjurholmsgatan.

Fastigheten har ett mycket centralt läge i en av Södermalms populäraste delar med stort utbud av det mesta Söder har att erbjuda. Restauranger och mysiga kaféer, shopping i småbutiker, Skrapan och Ringens köpcentrum samt all övrig service. Lummiga grönområden som Vita Bergen, Lilla- och Stora Blecktornsparken finns inom några minuters gångavstånd. Nära finns även Årstaviken och Eriksdals grönområde med härliga promenadstråk, badbryggor, cykelvägar samt Eriksdalsbadet med möjlighet till träning och bad året om. Nytorget med sina kringliggande kaféer och restauranger finns också i närområdet. Mycket bra kommunikationer med tunnelbana och flertalet bussar. Här bor du mitt i SoFo med det mesta man kan önska sig utanför dörren.

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 35 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1105

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1935

Föreningen

Föreningens namn: Brf Harven 53
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1105
Antal lägenheter: 48
Antal lokaler: 5

Brf Harven 53 förvärvade fastigheten år 2008 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta
bostadsrättsförening. Under åren 2010-2011 genomgick fastigheten en omfattande renovering med stambyte samt byte av elstigare och lägenhetsdörrar.

Föreningen innehåller 40 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 8 lägenheter samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är 2314 kvm varav 2027 kvm bostadsyta och 287 kvm lokalyta. Lokalerna består av en restaurang, tre kontor samt ett lager.

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. I källarplan finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. På entréplan finns även cykelförråd.

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5% av prisbasbeloppet. Vidare tar föreningen en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet av pantsättaren.

Parkering: På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

TV och bredband: Ansluten till kabel-nät, levrenatör ComHem. Bredband hastighet 1 Gbit/sek, fast kostnad 209 kr/mån, leverantör Stockholms Stadsnät.

Fibernät är installerat i huset och i dagsläget debiteras 209 kronor per månad för 100 Mbit dual på månadsavgiften. Kabel-tv levereras av Com-Hem men kan beställas via fibernätet för den som önskar.

Föreningens ekonomi

Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

2017
Långfristiga skulder 22 708 287 kr
Lån per kvm 13 228 kr
Klientmedelskonto i SBC 1 397 910

Föreningens renoveringar

2004 Fasader, fönster och balkonger renoverades
2004 OVK genomförd
2007 Tvättstuga renoverad
2009 Ny värmeundercentral
2010-2011 Omfattande renoveringar bla el och rörstambyte
2010-2011 Trapphusrenovering, ny entréport, nya brevlådor
2010-2011 Säkerhetsdörrar installerades
2013 Hissrenovering
2015 Fönsterrenovering
2016 Dränering innergården
2017 Källarrenovering
2018 Byte av rör i krypgrunden

2019-2021 Kommer man enligt underhållsplanen att fräscha upp tvättstugan
2020 Planeras åtgärd för yttertak
Se underhållsplan för mer info.

Energideklaration

Energiförbrukning: 148 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-06-08

Månadsavgift

Avgift: 1 700 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy