Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lerbäcksgränd 10, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
60 kvm
Avgift
3 817 SEK / mån
Rum
2 rum

Balkong i sydväst - stort vardagsrum - fräscht kök

En stor tvåa som är något utöver det vanliga? Då har du kommit helt rätt!

Välkommen till en kommande försäljning av denna fina tvåa belägen endast en trapp upp i ett lugnt och mysigt område. Här bor du i en stabil förening med grönska runt hörnet men ändå med närhet till allt!

Här finns ett rymligt sovrum, stort vardagsrum, praktiskt kök och mysig balkong. Det rymliga vardagsrummet ger goda möjligheter att möblera både med soffa samt skrivbord. Från vardagsrummet har du utgång till lägenhetens mysiga balkong som ligger i ett soligt syd/väst-läge. Från Lerbäcksgränd når du både Hagsätra och Rågsveds centrum på en kort promenad och där erbjuds tunnelbanans gröna linje, bussar samt service.

Kontakta mäklaren för mer information.

Beskrivning

HALL
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för förvaring. Direkt till höger finns plats för hatt- & skohylla om så önskas och lite längre in finns garderober samt skåp för förvaring. Säkerhetsdörr.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort fönster mot baksidan som skänker mycket ljus. Trevligt laminatgolv.

KÖK
Ljust och praktiskt kök med plats för stort matbord. Här finns vit skåpinredning och gott om arbetsyta. Köket är utrustat med hel kyl samt frys (Electrolux, -19), spisfläkt (kolfilter), spis med induktionshäll (-17) och diskmaskin.

BADRUM
Fint badrum med kaklade väggar och plastmatta på golvet. Här finns badkar, wc, handfat, tvättmaskin och spegelskåp med belysning. Hög funktionalitet och lättskötta ytor.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med plats för soffa, tv-möbel och annat möblemang. Här finns även utgång till mysig balkong med plats för cafégrupp och sol mellan ca 11 till 20. Perfekt ställe att njuta av en kopp kaffe på.

Övrigt

Område & Kommunikationer:
Lerbäcksgränd ligger på gångavstånd till Hagsätra centrum med T-bana, bussar, matbutiker, apotek, bibliotek, café, skomakeri, kemtvätt, restauranger och frisersalonger mm. Därifrån kan du ta tunnelbanan med gröna linjen in till city på ca 20 min. Det är också gångavstånd till fina naturområden, populära Älvsjöbadet och Rågsveds centrum liksom Högdalens centrum som har ytterligare butiker och Sveriges största skateboardpark. Från Hagsätra går också buss 143 mot Älvsjö, där pendeltåget ansluter mot både Södertälje och Märsta samt även flertalet bussar in mot stan. Perfekt anpassat boende för den som vill ha nära till lite av allt.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

248

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1956-1959
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: BRF Lerlåset
Organisationsnummer: 769608-8819
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 248
Antal lägenheter: 168
Antal lokaler: 1

Bostadsrättsföreningen Lerlåset. Föreningen är ett privatbostadsföretag (s.k äkta bostadsrättsförening) enligt inkomstskattelagen. Föreningen är belägen i stadsdelen Hagsätra i Stockholm på Lerbäcksgränd.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2002-10-22. Föreningen innehar sedan 2003-06-18 tomträtten till fastigheten. Fastigheten bebyggdes 1956-1959 och består av 8 flerbostadshus. Byggnadernas totala area uppgår till 12.345 kvm, varav 11.336 utgör lägenhetsarea och 1009 kvm utgör lokalarea. Föreningen har 158 bostadsrätter, 9 hyresrätter, 1 gästlägenhet och 1 lokal enligt årsredovisning 2017.

Parkering: P-plats kostar 185 kr/månad det finns 15 platser med motorvärmare. Garage kostar ca 6250 kr/år (ca 520 kr/mån) beroende på storlek. Det finns totalt 54 garage. Fri datumparkering finns på kringliggande gator.

TV och bredband: Huset är anslutet till Ownit bredband och ComHem för tv. I månadsavgiften ingår grundutbud för kabel-TV.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum och tre moderna fullutrustade tvättstugor. Dessa finns i port 7, 10 och 21. Lokalen och gästlägenheten går att boka på öppettider via telefon eller om man kommer förbi föreningslokalen. Lokalen kostar 300 kr/dag. Gästlägenheten kostar 200 kr/natt.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god och med låg skuldsättning. De kvarvarande hyresrätterna är en dold tillgång.

Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Eventuell överlåtelseavgift betalas solidariskt tillsammans av överlåtaren av bostadsrätten och av köparen enligt stadgarna.

Föreningens renoveringar

Utförda:
1992 - OVK & omläggning av tak.
1995 - Rörstambyte & elstambyte.
1996 - Renovering av balkonger.
2004 - 2008 - Radonmätning.
2005 - 2007 - Radonsanering
2007 - Tvättstuga & omputsning av fasad.
2007 - 2008 - Parkeringsplatser.
2008 - 2009 - Lokalen port 2 & energideklaration.
2009 - 2010 - Ny källardörr port 24.
2011 - Skyddsrum & undercentral.
2014 - Stamspolning.
2015 - Byte av armatur och rökluckor.
2016 - Trapprenovering.
2017 - Energieffektiv belysning i trapphus.
2018 - Ny grillplats.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

via Com Hem (basutbud ingår i avgiften).

Internet

Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 3 817 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), källarförråd och matkällare. Grundutbudet är ett obligatoriskt tillägg på 62 kr/mån inräknad i kostnaden.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har mellan husen uteplatser, lekplats, där finns det även bord och stolar samt möjlighet att grilla.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.54281 %
Andel av årsavgiften: 0.57000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

P-plats kostar 185 kr/månad det finns 15 platser med motorvärmare. Garage kostar ca 6250 kr/år (ca 520 kr/mån) beroende på storlek. Det finns totalt 54 garage. Fri datumparkering finns på kringliggande gator.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy