Länk kopierad!

Visningar

tis 27 aug 18:00 - 18:30

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Sjökvarnsbacken 10, Saltsjöqvarn, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
100 kvm
Avgift
5 630 SEK / mån
Rum
3 rum

3:a precis intill vattnet och Södermalm

Välkommen hem till denna ljusa och luftiga bostad belägen precis intill Danvikstull och Södermalm. Mer centralt än så här kan du inte bo och trots det bor du i ett lugnt och barnvänligt område med vatten och natur runt husknuten. Här tar du snabbt och enkelt båten (SL) in till Nybrokajen eller varför inte gå till närliggande busshållplats Henriksdal som erbjuder hela Nacka och Värmdös bussutbud inkl. Saltsjöbanan endast 5 min från Slussen.

Lägenheten karaktäriseras av sina stora sällskapsytor och väl tilltagna takhöjd på hela 2,85 m. Lägenhetens smakfulla kök ligger centralt placerat i lägenheten med öppen planlösning mot vardagsrum och stor bardel med plats för 6 personer. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen om hela 7 kvm med en trevlig utsikt över det vackra Elite Hotell Marina Tower med sjöglimt. Kvällarna bjuder på sol och vackra solnedgångar.

Sovrummet är rymligt och har gott om förvaring. I lägenheten finns också ytterligare ett inrett sovrum utan eget fönster. Ytterligare ett lika stort rum finns som idag är inrett som en mycket rymlig klädkammare/förråd.

Trevligt helkaklat badrum med tvättdel. Hela lägenheten bjuder på god förvaring.

I Saltsjöqvarn bor du lugnt och naturnära samtidigt som du bokstavligen har innerstan runt hörnet. Utanför porten startar promenadstråket längs kajen med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Här finner du också Boule & Berså samt populära Elite Hotel Marina Tower med grannrabatt unikt för boende i området samt spa i Sturebadets regi. Under sommaren lever hela kajen upp och här finns härliga promenadstråk och breda bänkar. Inom gång- och cykelavstånd når du enkelt såväl Hammarby Sjöstad som östra Södermalm. I området finns den mycket populära Vilans för- och grundskola.

Med utmärkta kommunikationer tar du dig till Slussen och stadens puls på bara ett par minuter. Buss 53 till Centralen passerar strax utanför huset och från Henriksdal går Saltsjöbanan och flertalet bussförbindelser med mycket täta avgångar. Med SL-båt tar du dig smidigt till bland annat Djurgården, Nybrokajen, Lidingö eller Frihamnen.

Beskrivning

Hall - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med
ekparkettgolv och ljusgrå tapet. Här finns gott om plats för förvaring och avhägning.

Klädkammare/Förråd - Mycket stor klädkammare med ekparkettgolv och ljus tapet. Inredd med 4 dubbelgarderober och 2 enkelgarderober samt hyllplan. Detta rum kan enkelt utnyttjas som arbetsrum eller sovrum.

Kök - Smakfullt kök med ekparkettgolv och tapetserade väggar i grått. Köket är inrett med köksluckor i björk, rött kakel, svart granitskiva och rostfri diskbänk. Rostfria vitvaror såsom spishäll, varmluftsugn, fläkt (Franke), inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, fullstor kyl och frys. Samtliga från Electrolux. Matplats för cirka 6-8 personer och öppen bardel mot vardagsrum.

Vardagsrum - Stort och ljust vardagsrum med ekparkettgolv, tapetserade väggar i grått. Öppen planlösning mot kök, stora fönsterpartier och utgång till balkong.

Balkong - Stor inglasad balkong om ca 7 kvm med trätrall. Balkongen bjuder på sol under eftermiddag och tidig kväll. Utsikt över vackra Elite Hotel Marina Tower med lite sjöglimt. Inglasningen är modern med möjlighet att öppna upp helt.

Sovrum 1 - Mycket rymligt sovrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar i grått. Stora dörröppningar med skjutdörrar.

Sovrum 2 - Rymligt sovrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar i vitt. Inget eget fönster.

Badrum - Trevligt badrum med beige klinkergolv (golvvärme) och vitt kakel. Här finns vägghängd toalett, handfat, infälld badrumsspegel, spotlights i tak, handdukstork, dusch med glasväggar samt tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, grå arbetsbänk och överskåp.

Hela lägenheten har genomgående högt i tak (2,85 m).

Övrigt

Välkommen till en fantastisk stadsdel så nära City man kan komma. Här trivs du som vill bo med innerstan runt ena knuten och skärgården runt den andra. I Saltsjöqvarn har du gångavstånd till Södermalm men bor också i ett levande område med strandpromenad, trevliga parker, restauranger, hotell med trevlig uteservering och ett av Stockholms bästa spa. Om du blickar ut från Slussen ser du områdets kronjuveler resa sig majestätiskt, på berget intill Södermalm och mittemot Kungliga Djurgården. Här förvandlas ett kulturhistoriskt industriområde till ett vackert bostadsområde med fantastiska framtidsutsikter

I området finns Vilans för- och grundskola och flera populära förskolor som Vilan, Inspira Finnboda, Jensen Danviken och förskolan Storseglet.

Ett stenkast från lägenheten ligger busshållplats vid Saltsjöqvarn med linje 53 till Södermalm, Slussen och Centralen. En bit bort erbjuder busshållplats Henriksdal Nackas bästa utbud av kommunikationer, här trafikerar hela Nacka/Värmdös bussutbud och Saltsjöbanan. En kort bit bort finns också flera stadsbussar och tvärbana. Det går dessutom bra att ta båten med ditt SL-kort in till Nybrokajen (ca 15 minuter) och till Gröna Lund och Skansen på Djurgården. Tar man båten (nr 80) i motsatt riktning kan man åka vidare till populära Kvarnholmen och Nacka Strand.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Stadgar.PDF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.55%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 100 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0903 (2043)

Våning / hiss

Våning 4 av 10.
Huset ligger i souterräng vilket innebär att lägenheten från fasaden mot vattnet ligger på vån 4 av 10, i hissen är våningsplanet -1.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till/frånluft FTX

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn
Organisationsnummer: 769612-1222
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0903 (2043)
Antal lägenheter: 46
Antal lokaler: 0

Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007, samma år som fastigheten uppfördes av NCC. Fastigheten består ett flerbostadshus fördelat på två huskroppar. Läs mer på www.utsikten1.se. I månadsavgiften till föreningen debiteras en preliminär kostnad för elen för varje lägenhet. En gång om året gör föreningen en avräkning mot den faktiska förbrukningen genom att elektroniskt läsa av den mätare som finns i varje lägenhet.

Föreningen är medlem i Saltsjöqvarns samfällighetsförening som förvaltar garage, ledningsnät, sopsugsanläggning, miljöstation samt kommunikationsnät (vägar, kaj, grönområden m.m.). I samfälligheten ingår tio bostadsrättsföreningar, ett hotell och Nacka kommun.

TV och bredband: Tv kan fås via antennuttag eller bredbandsanslutning. Eget avtal tecknas med valfri leverantör.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 93 /per kvm (atemp) och år

TV

Föreningen har f.n. avtal med Ownit Bredband (fiber) avseende triple-play för TV/IT/Telefoni. IP-TV från valfri operatör. Finns även anslutning till antenn (via Boxer). Ett obligatoriskt tillägg på 200 kr/mån för bredband (500 Mbit/s) via Ownit.

Månadsavgift

Avgift: 5 630 SEK / mån
I månadsavgiften ingår: värme och vatten. Obligatorisk del för hushållsel om 417 kr/mån (schablon).

Driftskostnad

628 SEK varav:
Försäkring: 211 SEK
Elektricitet: 417 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.21358 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen disponerar 46 p-platser i garage som kan hyras för 1 000 kr/mån. En garanterad plats/lägenhet. Garaget nås via hiss med ingång mellan husen. I garaget finns även gästparkeringar. Besöksparkering på gatan finns också.

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns det ett förråd beläget i lägenheten.
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum och gästlägenhet (kan hyras för 150 kr/dygn). I fastigheten finns även en tvättstuga och ett relaxrum med bastu (gratis att boka) som innehas tillsammans med Brf Utsikten 2 och Brf Västra Hamnplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy