Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

sön 25 aug 14:00 - 14:45
Öppen visning - välkommen!
mån 26 aug
Kontakta mäklaren för tid!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Västra vägen 1C, Rudviken/Solna C, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
81.5 kvm
Avgift
3 391 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverad 3a med fantastisk balkong och lyxiga tillval!

Högt upp i huset med en vacker utsikt och en fantastisk balkong i sydväst-läge finns denna rymliga och smakfullt renoverade 3:a. Lägenheten är mycket väldisponerad och har ett underbart ljusinsläpp. Bostaden har renoverats helt under 2015 och har många lyxiga detaljer med carrarmarmor, granit och trädslaget teak. Badrummet har en lyxig känsla med en platsbyggt kommod, stilfullt duschutrymma och spottar i tak. Här finns även tvättmaskin/torktumlare. Köket är en riktig dröm med mycket goda arbetsytor och fin inredning med kök från Järfälla kök och öppna hyllplan i ek. Båda sovrummen är rymliga med god förvaring och plats för allt man kan önska sig.

Föreningen kommer inom kort att genomgå ett stambyte. Entreprenören bekräftar: Med största sannolikhet så kommer inte lägenheten att påverkas till följd av totalrenoveringen som genomfördes 2015 då man även förberedde för det framtida stambytet.

Läget i Rudviken är verkligen något för den som har höga krav! Exempelvis finns både grönområden, anrika Hagaparken och Solna centrum inom gångavstånd och Vasastan ligger inte mer än en cykeltur bort. Här bor du även med närhet till både tunnelbanan samt andra kommunikationer. Närmsta busstation tar dig till Karolinska Sjukhuset/ Stockholm åt ena hållet samt Sundbybergs station åt det andra. Även buss 67 mot Skansen och Frösundavik finns tillgänglig. Låt oss inte glömma att det även nu är fastställt att den nya gula tunnelbanelinjen kommer ha en hållplats i direkt närhet till denna lägenhet.

För den som gillar shopping finns även Mall of Scandinavia med dess rika utbud av restauranger och klädesbutiker. Där ligger även Friends Arena som attraherar såväl internationella artister som högkvalitativ fotboll och populära evenemang. Att bo i Rudviken ger dig som reser mycket ypperliga möjligheter då Arlanda flygplats ligger ca 30 min och Bromma flygplats endast ca 10 minuter från hemmet med bil.

Välkommen hem!

Beskrivning

Denna lägenhet har genomgått en totalrenovering där kök, badrum, gästtoalett, sovrummen och vardagsrum renoverades under 2015. Gipset i alla innerväggar har blivit utbytta och man har verkligen satsat på kvalité rakt igenom med tillval i carrarmarmor, granit och trädslaget teak. Alla blandare, dusch och kranar är från Tapwell. I våtrumsutrymmena byttes även golvbrunnarna. Föreningen har i sin tur bytt ut alla fönster mot östsidan under 2017.

Under 2019 planerar styrelsen att genomföra ett stambyte tillsammans med MZ bygg. Entreprenören bekräftar: Med största sannolikhet så kommer inte lägenheten att påverkas till följd av totalrenoveringen som genomfördes 2015 då man även förberedde för det framtida stambytet.

HALL
En stor och funktionell hall med plats för förvaring direkt in till höger samt avhängning till vänster. Hallen har grått kaklat golv och vitmålade väggar. Vidare in i hallen finner du ett även ett städskåp.

GÄSTTOALETT
Lägenhetens gästtoalett är liten och praktisk och är försedd med toalett, handfat samt avlastningsskänk. Smårutigt klinkergolv i vitt och väggar i större vita kakelplattor. Här finner du även golvvärme och spottar i tak. Gästtoaletten renoverades 2015 då även golvbrunnen byttes.

SOVRUM 1
Ett väl tilltaget och harmoniskt sovrum med en riktig hotellkänsla. Rummet har ljust golv och vitmålade väggar. Här kommer inredning i form av stor garderob med skjutdörrar samt sängstomme ingå i köpet.

VARDAGSRUM
Ett väl tilltaget och socialt vardagsrum med stora fönster med härligt ljusinsläpp, stora och lättmöblerade ytor med gott om plats för soffa och större matgrupp. Rummet har trägolv och vita väggar.

SOVRUM 2
Ett stort sovrum med gott om plats för stor säng och annat sovrumsmöblemang. Rummet har ekparkett och vita väggar. Här finner du 3 st garderober och gott om lekyta.

KÖK
Ett modernt och påkostat kök från Järfälla kök med gråa luckor och äkta carraramarmor över bänk, den snygga bänkskivan är i mörk granit. Köket har maskinell utrustning i form av induktionshäll, integrerad diskmaskin och ugn, hel kyl, hel frys samt stora arbetsytor och hyllplan i ek. Här har du även plats för mindre matplats med utsikt över trädtopparna invid fönsterparti. I övrigt har köket fiskbensparkett och vitmålade väggar. Köket renoverades 2015.

BADRUM
Detta badrum har allt du kan önska med mörkt hexagon format klinker på golv och vitkaklade väggar. I övrigt har badrummet en platsbyggd kommod i carraramarmor med inslag av det lyxiga trädslaget teak, ett måttbeställt duschutrymme med sittbänk och snyggt hyllplan även detta i carraramarmor, spottar i tak, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. När badrummet renoverades under 2015 byttes även golvbrunnen.

BALKONG
Via köket samt ena sovrummet nås denna magiska balkong i soldränkt läge. Balkongen är stor nog för en rejäl loungedel och en matplatsdel. Denna balkong utlovar härliga stunder med nära och kära med utsikt över trädtoppar och föreningens bakgård.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 81.5 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Våning / hiss

Våning 4 av 7.
Hiss finns.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Platån 17
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 80
Antal lokaler: 0

Brf Platån 17 är en äkta förening med 80 lägenheter, varav 76 upplåts med bostadsrätt och 4 st med hyresrätt. Föreningen bildades 1999-11-22 men fastigheten övertogs inte förrän 2001-05-02. Fastigheten omfattar två hus, det ena 7 våningar och det andra 6 våningar högt, samt omgivande gatu- och tomtmark. Lägenheternas storlek sträcker sig från 1:or med kokvrå till rymliga 4:or med uthyrningsdel. Husen byggdes år 1969. Marken är friköpt och omfattar även omgivande planteringar, gatumark och parkeringsplatser. Föreningen accepterar delat ägande, men den boende måste äga minst 50% av bostaden. Juridisk person accepteras ej.

Nordstaden AB har hand om så väl ekonomisk som teknisk förvaltning.

Parkering: Föreningen äger 45 privata parkeringsplatser som hyrs ut till de boende. Dessa platser finns längs hela kurvan på Västra Vägen upp till husen samt på plattan framför hus 3A och 3B.

TV och bredband: TELIA, Bredbandsbolaget och ComHem Uttag finns i lägenheten. Gruppanslutning till Bredbandsbolaget ingår i avgiften. ComHems basutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, cykelrum vid varje port plus ett större vid VV 3B, grovsoprum samt föreningslokal för styrelsemöten.

Föreningens ekonomi

Det kommer ske en höjning av avgiften med 5% från 1 oktober 2019. Observera att avgiften är fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Gjorda renoveringar:
Ny tvättstuga 2002
Nytt tak plus tilläggsisolering 2003
Nya luftvärmeväxlare 2005
Tilläggsisolering av husets gavlar 2007
Ny värmeväxlare i undercentralen för varmvatten och värme 2007
Ny värmeväxlare för luftvärmeväxlarna 2009
Nya fönster mot Frösundaleden 2017
Nytt låssystem till portarna 2017
Nya fönster på östsidan 2017
Digitalt bokningssystem för tvättstugan 2017

Kommande renoveringar:
Stambyte 2019-09 till 2020-12
Tilläggsisolering av fasad på fram- och baksida. Jan-jun, 2020.

Samtliga renoveringar kommer finansieras med nyupptagna lån

Månadsavgift

Avgift: 3 391 SEK / mån
I avgiften ingår: Värme. Vatten. Gemensam fastighetsel. Tvättstuga. Utökad försäkring Bostadsrättstillägg.

Tillkommer obligatoriska tillägg:
KabelTV 72kr/mån
Bredband 165kr/mån
Trädgårdsavgift 50kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.22000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Övrigt

Föreningen kommer inom kort att genomgå ett stambyte. Entreprenören bekräftar: Med största sannolikhet så kommer inte lägenheten att påverkas till följd av totalrenoveringen som genomfördes 2015 då man även förberedde för det framtida stambytet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy