Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hållövägen 11, Blåsut, Enskededalen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
42 kvm
Avgift
2 612 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Soldränkt 2:a i populära Blåsut!

Kommer snart! Inom kort säljes denna välbehållna och välplanerad tvårummare från 2014. Lägenheten erbjuder ett fullutrustat kök samt öppen planlösning mot vardagsrum i ljust söderläge! Från det rymliga sovrummet når du den soldränkta balkongen. Ljust och rymligt sovrum med garderober och plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med duschdörrar i glas, tvättmaskin, vägghängd WC och gott om förvaring. Garage och källarförråd nås med hiss. En mycket trivsam lägenhet i oslagbar förening - håll utkik efter denna pärla!

Beskrivning

Dokument (pdf)

Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.76%.

Församling

Skarpnäck.

Storlek

Boarea 42 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2014

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Perrongen
Organisationsnummer: 769617-3744
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 152
Antal lokaler: 3

Brf Perrongen är byggd 2014 och inflyttningen avslutades under 2014. Föreningen består av 152 lägenheter, 3 kommersiella lokaler och förvaltas av HSB Stockholm. Föreningens lägenheter ligger på adresserna Fyrvaktarkroken 66-70, Hållövägen 9-15, Sofielundsvägen 11-27 och Vingavägen 2-10.Föreningen har friköpt tomten varvid ingen tomträttsavgäld erläggs.
Medlem i föreningen är skyldig att vara medlem i HSB Stockholm ek.för. Kostnad för detta är 500 kr samt en medlemsavgift om 150 kr. Detta kan man göra via www.hsb.se
Det finns en gemensam tvättstuga i trapphuset på hörnet av Sofielundsvägen och Fyrvaktarkroken, gym, 10 barnvagns-/ rullstolsförråd och 5 cykelrum. Bostadsrättstillägget som normalt tillkommer för en hemförsäkring ingår i föreningens försäkring. Medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstillägg. Föreningen har induvidiell mätning av el och varmvatten och kostnaden debiteras månadsvis till varje lägenhetsinnehavare.
Överlåtelseavgiften är 3,5% av prisbasbeloppet och ligger på 1 628 kronor
Pantsättningsavgiften är 1,5% av prisbasbeloppet och ligger på 698 kronor.

Föreningens ekonomi

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Föreningen har en skuld på 110 miljoner (ca 10 400 kr/kvm) och snitträntan är 0,40%. Den ekonomiska kalkylen som våra avgifter är satta utifrån byggde på en ränta på ca 3.5%. Föreningen har således under några år byggt upp en stark ekonomi och har minskat lånen med 11 miljoner kr (hämtat från föreningens hemsida 2019-01-22).

Föreningens renoveringar

Brf Perrongen har en underhållsplan och inga större arbeten är planerade för tillfället.

2018 - Ombyggnad i källaren av två cykelrum till föreningslokal, gym och styrelserum.
2016 - Garantibesiktning genomfördes
2017 - OVK

Månadsavgift

Avgift: 2 612 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en skuld på 110 miljoner (ca 10 400 kr/kvm) och snitträntan är 0,40%. Den ekonomiska kalkylen som våra avgifter är satta utifrån byggde på en ränta på ca 3.5%. Föreningen har således under några år byggt upp en stark ekonomi och har minskat lånen med 11 miljoner kr. ( Hämtat från föreningens hemsida 2019-01-17)

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy