Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fingerörtsvägen 4, Järla Sjö, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
84 kvm
Avgift
5 378 SEK / mån
Rum
3.5 rum

Fin 3,5:a med balkong i barnvänligt område

Nu är denna fina 3,5:a i mysiga Järla Sjö till salu. Här bor man med närhet till vatten och natur i ett lugnt barnvänligt område med mysig bilfri innergård. Mysig balkong med trätrall, här kan du avnjuta både frukost och lunch i solen. Lägenheten går att bygga om till en 4,5:a för den som önskar. Se alternativ planlösning!

Lägenheten är välplanerad och har ett smakfullt och socialt kök med snygga materialval och plats för matbord om ca 4-6 personer. I vardagsrummet finns plats för större soffgrupp och övrig möblering efter behov samt utgång till balkongen. Rummet är avdelat med skjutdörrar för att skapa ytterligare ett sovrum. Dessa dörrar kan tas ner. Mysigt sovrum med god plats för säng, skrivbord och lek. Här finns bra förvaring i hel garderobsvägg. I lägenheten finns ytterligare ett sovrum med plats för säng och förvaring. Intill finns ett förråd som kan användas som mindre sovrum om så önskas. Badrummet är modernt och helkaklat i vitt och grått. Här finns badkar, golvvärme, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan samt bra förvaring i flera överskåp.

Gård och omgivning bjuder tillsammans på en fridfull miljö med gräsmattor, planteringar och lekytor. Underbara Järla Sjö erbjuder badplatser, härliga promenadstråk och skridskoåkning under vintertid. Området ligger beläget mellan köpcentren Nacka Forum och Sickla Köpkvarter som tillsammans ger ett shopping- och restaurangutbud utöver det vanliga. Kommunikationerna i området är toppen, Slussen ligger endast 10 minuter bort med Saltsjöbanan och bussar trafikerar området dygnet runt.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet innanför dörr samt plats för mindre möbel. Ljust målade väggar och parkettgolv. Ingång till sovrum och förråd.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönster. Plats för soffgrupp och övrig möblering. Rummet avskiljs idag med skjutdörrar för att skapa ytterligare ett sovrum. Vitmålade/tapetserade väggar samt parkettgolv. Utgång till balkong.

KÖK
Fräscht kök med luckor i vitt, stänkskydd i turkos mosaik och bänkskiva i trä. Bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Rostfri spis, rostfri fläktkåpa, hel kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Matplats för 4-6 personer. Stort fönster med härligt ljusinsläpp. Vitmålade/tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord och lek. Här finns bra förvaring i garderobsvägg. Vitmålade väggar och parkettgolv. Rummet går att dela av för att skapa fler sovrum.

SOVRUM
Plats för säng, skrivbord och förvaring. Fönster som ger bra ljusinsläpp. Målade/tapetserade väggar och parkettgolv.

FÖRRÅD
Kan användas som sovrum, arbetsrum eller till förvaring. Målade väggar i vitt. Även här finns ett fönster.

BALKONG
Stor balkong med trätrall. Här njuter du av solen fram till lunch med utsikt över den mysiga innergården.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i grått. Förvaringsmöjlighet i flera väggskåp. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare. Här finns toalett, handfat, spegel, golvvärme, handdukstork och badkar.

Övrigt

Järla sjö är relativt nybyggt prisbelönt område som gjort sig känt som en idyllisk småstad vid vattnet med gator och gränder. Det som kännetecknar Järla sjö är den charmiga bebyggelsen där gamla industrier möter nybyggnationer i en fin harmoni. Här bor man med direkt närhet till vattnet med båtbryggor (möjlighet till båtplats finns), flertalet badbryggor, lummiga promenadstråk längs med vattnet och mysiga platser att bara slå sig ner vid och njuta av sin omgivning. Här är det en vanlig syn att se sina grannar i morgonrock på väg ner till vattnet för ett dopp.

Järla sjön är en livfull sjö som erbjuder på såväl bad, båtliv och kräftfiske sommartid som skridskoåkning och längdskidor vintertid. I Järla sjö finns också en kanotklubb. Runtomkring finns det lummiga parker för avslappning och ett flertal lekplatser finns för barnen bl.a. nybyggda Dalénparken en kort promenad bort. På andra sidan sjön ligger Nackareservatet och friluftsanläggningen Hellasgården och för slalomåkaren är det inte långt till Hammarbybackens liftar. Nyckelvikens naturreservat och 4H gård ligger också i närheten för den natur- och djurintresserade.

Järla sjö ligger mitt emellan två trevliga shoppingcentrum, Sickla Köpkvarter och Nacka Forum och tillsammans ger det ett shopping- och restaurangutbud i världsklass.

Kommunikationerna i området är mycket goda och bara en kort promenad bort ligger Saltsjöbanan som tar dig in mot Slussen och som framöver kommer kopplas ihop med tvärbanan. Flertalet busslinjer och även nattbussar trafikerar området dygnet runt som går direkt in till Slussen och city. Tunnelbanans blåa linje kommer att byggas ut till Nacka med en station i Järla sjö. Tunnelbanan planeras att vara klar 2025.

Flera populära skolor och dagis finns i närheten.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration_rapport_2012.pdf stadgar.pdf BRF Vikingaleden-årsredovisning2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.55%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 84 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3,5 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

83 (1101)

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vikingaleden
Organisationsnummer: 769612-0869
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 83 (1101)
Antal lägenheter: 91
Antal lokaler: 0

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening (äger marken) och består av tre flerbostadshus med totalt 91 st lägenheter. Lägenheterna stod klara för inflytt 2007. Föreningen är medlem i Järla Sjös samfällighet. Läs mer om samfälligheten på www.jarlasjo.se

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 116 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2012-03-25

TV

Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 5 378 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med sandlådor, gräsytor och buskar. Det finns även plats för avkoppling vid utemöbler.

Driftskostnad

480 SEK varav:
Försäkring: 180 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.2601 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad. Köläget per 2018-03-29 är till p-plats: 3 st i kö, till garage: 2 st i kö. Det finns även möjlighet att nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen (mellan kl 17.00-8.00, annars 8 kr/tim). Det finns även möjlighet att hyra garage på Ekudden för ca 1000 kr/månad (kö kan förekomma).

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd som går att hyra för 250 kr/mån. Separat kö. Det finns ett barnvagnsförråd i porten. Tre cykelrum, två inne på gården och ett vid soprummet. Soprummet är placerat vid port nr 4. Återvinningsstation finns under bron vid infarten till Järla Sjö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy