Länk kopierad!
Bilder Redo
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 695 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mjölnarvägen 24, Kvarnholmen, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
65.5 kvm
Avgift
3 559 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymligt boende med smakfulla materialval

Välkommen hem till denna fantastiska tvåa om 65,5 kvm. Här har man renoverat och bevarat de gamla industrierna och minst sagt skapat en unik boendemiljö som är svår att hitta någon annanstans.

Här erbjuds ett boende med högt i tak (ca 3 meter) vackert naturoljat plankgolv och vitmålade väggar. Här har man bevarat den äldre charmen men satsat på bra materialval i både kök och badrum. Lägenheten har stora sociala ytor med en öppen planlösning och stort vardagsrum. Utgång via fantastiska dubbeldörrar till den mysiga balkongen som har det läckra berget som närmaste granne och när mörkret faller tänds den stämningsfulla belysningen.

Köket är påkostat och smakfullt från Vedum och utöver bänkskivor i exklusiv mörk sten även detaljer såsom stänkskydd i marmor, infälld belysning både i tak, under överskåp samt under golvsocklar. Lägenheten har ett trevligt sovrum med två ingångar och plats för dubbelsäng. Badrummet är rymligt med vackert badkar och tvättdel med praktisk arbetsbänk och bra förvaring i överskåp. I lägenheten finns plats att bygga ytterligare ett sovrum i anslutning till vardagsrummet, se alternativ planlösning.

Qvarnen Tre Kronor uppfördes 1898 och har varsamt renoverats av Riksbyggen. Idag erbjuder huset ett boende utöver det vanliga. I föreningen finns bland annat eget gym med bastu, stor festlokal med strålande utsikt över Stockholms inlopp samt övernattningslägenhet. På Kvarnholmen finns flera smultronställen som restaurang Don felice, Crispy pizza bistro samt Arigato sushi, Café Kvarnholmen och glassfabriken SNÖ. Kommunikationer in till Slussen och Nacka är bra och flera busslinjer trafikerar området. Du kan enkelt och smidigt pendla till Nybroplan med pendelbåten (SL) som stannar nästan precis utanför porten.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring i form av en stor garderob med skjutdörrar. Här finns också plats för mindre möbel. Smakfullt klinkergolv i grått och vitmålade väggar.

BADRUM
Rymligt badrum med vitt kakel och grått klinker. Utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk samt förvaringsskåp ovanpå. Här finns också vackert badkar, wc, handfat med vit kommod och överhängande spegel med inbyggd belysning, golvvärme samt handdukstork.

KÖK
Ett Vedum-kök med gott om förvaring och arbetsyta. Läckra detaljer såsom infälld belysning både i tak, under överskåp samt under golvsocklar. Stänkskydd i marmor och bänkskivan i svart granit. Utrustningen består av rostfri kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt ugn och mikrovågsugn från Siemens. Praktisk köksö med utrymme för barstolar. Det är öppen planlösning mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Generöst och lättmöblerat vardagsrum som rymmer både stor soffgrupp, matsalsmöbel, bokhyllor och annan trivselmöblering. Generös takhöjd om ca 3 m ger en häftig karaktär till hela lägenheten. Vitmålade väggar och naturoljat plankgolv. Från vardagsrummet når man balkongen.

BALKONG
Spröjsade pardörrar öppnar upp till balkongen. Balkongen är lägenhetens hjärta, här ryms många för härliga grillkvällar. När mörkret faller tänds stämningsbelysningen över berget.

SOVRUM
Genom två skjutdörr tar du dig in i sovrummet. Här ryms dubbelsäng och annan trivselmöblering. Vitmålade väggar och naturoljat plankgolv.

Övrigt

Kvarnholmen mittemot Djurgården är en helt ny stadsdel med välbevarad karaktär och anrik historia i brytpunkten mellan innerstad och skärgård. Kvarnholmen håller på att växa fram till en attraktiv och levande stadsdel med en stark identitet. Ön kommer blir en kulturell samlingsplats i Stockholm med lokaler "Munspelet" för konserter, scenkonst, mässor, och utställningar. Följer du strandpromenaden runt ön kommer du snart till Kvarnholmens stora grönområde med lekplatser, boulebanor och lummiga skogsgläntor. En bit längre bort på södra sidan kommer det att byggas en gästhamn och marina med kajakuthyrning.

I våras öppnades Kvarnholmens närcentrum med COOP. Här finns det vårdcentral, gym och annan närservice. Ett stenkast från lägenheten finns en fin nybyggd lekpark för barnen. Idag berikas redan Karnholmen av flera smultronställen som restaurang Kvarnholmen Mat&Vy, Café Kvarnholmen och glassfabriken SNÖ. Nyöppnad grundskola (1-9) finns också intill blivande centrumet och i närområdet finns flertalet förskolor.

Läs mer om Kvarnholmens framtidsplaner på www.kvarnholmen.com

Via "genvägen" tar du dig snabbt till intilliggande Finnboda Hamn där ICA butik, Café Slipen och Restaurang Docklands ligger. Centrala Nacka med köpcentret Nacka Forum, Ica Maxi, Nyckelvikens naturreservat, förskolor och gymnasium når man numera enkelt på endast 15 minuter via nya Kvarnholmsbron som förbinder de två stadsdelarna.

Området har utmärka kommunikationer in till Slussen och Nacka och fler busslinjer trafikerar i området. Du kan enkelt och smidigt pendla in till Nybroplan på ca 20 minuter med pendelbåtarna vars hållplats ligger på kajen (SL-kort gäller).

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Årsredovisning-2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.55%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 65.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1024 (1104)

Våning / hiss

Våning 2 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1898/2015
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Silo III
Organisationsnummer: 769622-5403
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1024 (1104)
Antal lägenheter: 41
Antal lokaler: 0

Brf Silo III är en äkta förening som bildades 2014. Huset var klart för inflyttning i juni 2014. Föreningen äger marken och består av 41 bostadsrätter.

Föreningens ekonomi

Väldigt stabil förening med låg belåningsgrad i förhållande till kvm (6759 kr per kvm per 2017) och att det är en relativt ny förening.

Föreningens renoveringar

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2015 - Taksäkerheten har förbättrats för säkrare snöröjning
2017 - OVK-besiktning

KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 - OVK-besiktning
2022 - Målning av fönster och entrépartier

Internet

Comhem är leverantör för tv (basutbudet) och bredband (100/100) och ingår i månadsavgiften. Lägenheterna är utrustade med mediacentral.

Månadsavgift

Avgift: 3 559 SEK / mån
Ingår: Värme, kallvatten, kabel-TV & bredband

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Andel av årsavgiften: 1.75495 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen innehar totalt 37 parkeringsplatser i garage beläget i grannfastigheten som går att hyra för 1200kr/mån. Till dessa råder separat kö.

Övriga utrymmen

Mycket bra faciliteter. Festlokal med en magnifik utsikt högst upp i huset.
Det finns gym och bastu, cykelrum, barnvagnsrum och gästlägenhet (200:-/natt) vid entréplan.
Rymligt förråd ca 5,5 kvm. Soprummet ligger på husets vänstra sida med ingång från gaveln.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy