Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK
Adress
Norrtullsgatan 36, 3tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
2 747 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härligt hörnläge med två balkonger - Möjlig mini-3:a med 2 sovrum - Kan det bli bättre?

2,5:a med två balkonger och två möjliga sovrum. Lägenheten ligger med ett trivsamt hörnläge mot trädgården och grannfastigheten. De två balkongerna i två väderstreck ger bra solläge större delen av dagen. På dessa välplanerade kvadratmeter med många fönster så är det fullt möjligt att ha två sovrum, där det mindre med ett litet fönster kanske lämpar sig bäst som barn-/arbetsrum. På tomten vid Norrtullsgatans slut uppfördes 1939 dessa två klassiska funkishus ritade av arkitekt Carl Åkerblad. De senaste åren har fastigheterna genomgått stora renoveringar och är idag i gott skick. Stambyte, fasad, balkonger mm. Föreningen undersöker möjligheterna att bygga vindsvåningar. Ett trevligt läge i trivsamma och levande kvarter med många restauranger och caféer samt närhet till både Hagaparken och Odenplan. Buss 2 går utanför på gatan, pendeltåg från Vanadisvägen och flygbuss från Norra Stationsgatan.

Beskrivning

- HALL -
Liten, praktisk hall med hatthylla och plats för ytterkläder/skor. Säkerhetsdörr med mörkgrå insida och postfack i entrén. Parkettgolv och vita väggar.

- KÖK -
Snyggt arbetskök med grå luckor och diskreta beslag. Över- och underskåp samt öppna hyllplan ger bra förvaring. Vit mosaik bakom ljusa bänkskivor. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys. På sommaren avnjuts måltiderna gärna på balkongen och på vintern får ett litet matbord plats innanför balkongdörrarna. Parkettgolv och vita väggar.

- VARDAGSRUM -
Trevlig ljus sällskapsyta som rymmer både soffa och matplats. Här når balkongen som ligger mot innergården. Vita väggar och parkettgolv.

- BALKONGER -
Två ljuvliga balkonger - det är nästan för bra för att vara sant. Extra trevligt då de nås från de sociala delarna i lägenheten. Från vardagsrummet når du den ena balkongen dit solen lyser från tidig morgon och till lunch. I köket har du helglasade dörrar ut till balkongen som ligger i söder. Med läget mellan husen når solen hit både för- och eftermiddag samt en stund in på kvällen.

- SOVRUM -
Det stora sovrummet rymmer en dubbelsäng och även flera garderober efter behov. Det lilla möjliga barn-/arbetsrum/klädkammare, även kallad "halvan" har ett mindre fönster och måtten är 2 m* 1,36 m. Inte stort men dock ett eget avskiljt krypin. Idag avdelas "halvan" med en gardin istället för en skjutdörr. Vita väggar och parkettgolv.

- BADRUM -
Helkaklat badrum med fönster, ljust och härligt. Inredningen består av tvättställ med kommod och överskåp, wc, takdusch med handmunstycke samt tvättmaskin. Vitt kakel och ljusgrått klinker.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF 7696160493_Stadgar_2018-09-15.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Getingen 6, Stockholm kommun, Skattesats 30.55%.

Församling

S:t Matteus.

Storlek

Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

103001

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.
Stor rymlig hiss.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Brf Getingen 6
Organisationsnummer: 769616-0493
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 103001
Antal lägenheter: 111
Antal lokaler: 4

Föreningen bildades 2007 och förvärvade fastigheten 2012. Föreningen är en äkta bostadsförening. Fastigheten ligger i trivsamma och lugna kvarter med händelserik omgivning genom det stora utbudet av restauranger, caféer, butiker, skolor och förskolor. Föreningen har under de senaste åren fokuserat på att rusta upp fastigheterna och trädgården. Föreningen består av 111 lägenheter varav 10 är kvarvarande hyresrätter (dold tillgång) totalt 4251 kvm boarea och 4 hyreslokaler totalt 382 kvm loarea. Trapphusstädning och trädgårdsskötsel sköts av ACB Fastighetsservice. Föreningens hemsida: www.hemsida.com/getingen6. Föreningen äger marken.

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: ComHem - kabel-tv, grundutbud ingår. Grundutbudet innefattar SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, TV6, FOX och Öppna kanalen. Bredband (fibernät) från företaget A3 är installerat till alla lägenheter och är kraftfullt med 1000/1000 megabit per sekund (Mbit/s). Avgiften är obligatoriskt. Avgift: 150 kr/månad.

Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor (källarplan i uppgång 32 och 38) kan bokas online. Cykelrum och cykelparkering på gården. Soprum och källsortering (på gaveln av uppgång 32) större grovsopor hänvisas till återvinningsstation (Återbruket, Cederdalsgatan 7)

Föreningens renoveringar

2019 - Fasad och balkongrenovering. OVK.
2018 - Installation bergvärme. Förrådsbyggnation källare. Utökning elservis. Avyttring av förråd och sammanslagning av anslutande lägenheter.
2016 - Installation grindar och staket. Avyttring korridorsändar och sammanslagning med anslutning av lägenheter
2015 - Installation säkerhetsdörrar och digitala postboxar. Radiatorventilsbyte.
2014 - Trapphusrenovering (ej entréer). Fönsterbyte.
2013 - Byte av undercentral. Stambyte bad och kök.

Pågående och planerade renoveringar:
Vindsförsäljning och gårdsupprustning (pågår).
Vindsbyggnation nya lägenheter och ytterligare upplåtelser av lokaler (4 idag) (planerat).

Månadsavgift

Avgift: 2 747 SEK / mån
ingår: värme, vatten, basutbud kabel-tv, obligatorisk tilläggsavgift för bredband 1000/1000 Mbit,150 kr/månad

Gårdsplats/innergård

En stor och lummig innergård som är under upprustning (2019). Numera är gården inhängnad av staket och grindar för att medlemmarna ska få avskildhet. Här finns pergola, grillmöjligheter och sittgrupp.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 225 SEK
Elektricitet: 225 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.53200 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Två balkonger, en i öster och en i söder.

Övriga utrymmen

Källarförråd tillhörande lägenheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy