Länk kopierad!

Visningar

sön 15 sep 11:45 - 12:15
Öppen visning - välkommen!
tis 17 sep 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 095 000 SEK / Utgångspris
Adress
Gamla Huddingevägen 453, Örby - Älvsjö, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
2 896 SEK / mån
Rum
2 rum

Gavellägenhet - fräscht kök - öppen planlösning - balkong i sydväst

Välkommen på visning av denna fräscha och moderna gavellägenhet som är belägen i Örbys fridfulla villakvarter. En lägenhet för den som söker något extra. Snygga ytskikt samt genomgående ekparkettgolv. Toppfräscht kök med köksinredning från Noblessa, vitvaror från Constructa. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Helkaklat badrum med golvvärme. Stor balkong i sydvästläge. Stabil förening med god samverkan grannar emellan. Flexibelt tillträde.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. I taket finns spotlight och golvet har lackad ekparkett. I anslutning till hallen finns en stor klädkammare perfekt för förvaring. Lägenheten har en säkerhetsdörr.

Kök
Modernt och fräscht kök med vitlackerade skåpluckor, mosaik i rött, grått och svart ovan arbetsbänk. Ovanför arbetsbänken finns spotlight. Inbyggd keramisk häll (Constructa), ugn rostfri (Constructa), helintegrerad diskmaskin (Constructa), mikrovåggsugn rostfri (Constructa), köksfläkt med kåpa (Systamair) rostfri. Helintegrerad kyl/frys (Constructal). Även nedanför skåpen finns spotlight.

Vardagsrum
Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet har golv i lackad ekparkett. Från vardagsrummet tar du dig ut på den härliga balkongen som ligger i sydväst.

Sovrum
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng, garderober och golv i lackad ekparkett.

Badrum
Badrummet är helkaklat och har golvvärme. Badkar, WC, spegelskåp och tvättställ med underskåp, allt från Svedbergs. Spotlights i tak samt praktiskt vädringsfönster.

Övrigt

HISTORIA: Näst Årsta är Örby förmodligen den äldsta boplatsen i söderort. "Ör" är ett gammalt ord för sandstrand eller smågrus i allmänhet. Några små byar har identifierats tätt intill varandra vid dåtida Brännkyrkasjöns strand i början av 1300-talet. Villabebyggelsen i Örby utgör därmed en av Stockholms äldsta villastäder och började byggas ut i slutet av 1800-talet när mark från Örby slott såldes till markexploatörerna Fritz P Dalheimer och J E Lignell. Köparna var främst arbetare och lägre tjänstemän, där exempel på yrken hos de första nybyggarna år 1898 var ångfartygsmaskinist, ölutkörare, telegrafist, smed samt måleriarbetare. Ursprungligen avstyckades 1187 st tomter på mellan 1 500 och 4 000 m² som såldes för priser mellan 453 och 2 279 kr. Vid denna tid hörde dock även en del av Stureby fram till Sågverksgatan till Örby, vilken överfördes till Stureby i samband med tillkomsten av Örbyleden.

OMRÅDE: Örby är en pärla med småstadskänsla lite avsides från Älvsjö med pendeltåg och Högdalen med tunnelbana. Det tillhör en av stadsdelarna i Älvsjös stadsdelsområde och är känt som ett lugnt samt trevligt bostadsområde där närheten till Stockholms centrum kombineras med naturen och trevliga promenadvägar. I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. Förskola finns i samma kvarter, den populära Örby skola ligger intill. Vid skolan finns ett litet centrum med mataffär, bibliotek, ett par butiker och restauranger. I Örby finns även Aspöparken som är trevlig med lekplats. Tio minuters promenad till Älvsjö pendeltågstation. På gatan utanför går bussarna 161, 163 och 165 och några minuters promenad till bussen 144 som tar dig till bla Gullmarsplan, Älvsjö, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra och Liljeholmen. Det finns tre kommunala förskolor i Örby. Ripsavägen 44 och 33 , telefonnummer : 08-508 202 04 Vingåkersvägen 22-26, telefonnummer: 08- 508 490 41 Närmaste grundskola F-6, är Örbyskolan, telefonnummer: 08-508 45 820 Sjöängsskolan F-9, telefonnummer 08-508 21 405

Nuvarande Örby skola uppfördes 1915 efter ritningar av Georg A. Nilsson och är belägen i stadsdelens centrala del. Här finns låg- och mellanstadium med ungefär 500 elever. Den stora skolbyggnaden, som är byggd efter samma ritningar som för skolorna i Gamla Enskede och Långbro, misstas ofta av många som ser den för första gången för en kyrka. Örby skola är populär och har fått genomgående höga betyg både från eleverna och vid Stockholms stads kvalitetsutvärderingar. I Örby finns en fritidsklubb för barn i åldern 9-12 år. Lokalerna består av en gymnastiksal och ett antal små rum. För ungdomar i åldern 13-20 år finns en fritidsgård, som består av en gymnastiksal (där discon ofta ordnades förr i tiden), några rum och en liten cafeteria. Både fritidsklubben och fritidsgården ligger intill Örby skola. Sedan 1921 driver Örby IS idrottsverksamhet i området i form av fotboll (senior och ungdom), innebandy (senior och ungdom) och ishockey (senior).

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf BRF Stadgar BRF Betygscertifikat.pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

25

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1945
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ängen i Örby
Organisationsnummer: 769616-2408
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 25
Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 2

Föreningen registrerades 2007 och 1184 kvm av föreningens yta utgör lägenhetsyta och 100 kvm utgör lokalyta. Totalytan motsvarar 1284 kvm. Marken ägs av föreningen.

Parkering: BRF Ängen i Örby har idag 6 parkeringsplatser på baksidan av huset. Avgiften är 350 kr/mån. För tillfället finns inga bilplatser lediga och kölista tillämpas när plats ev. blir ledig. Vill du ställa dig i kön, kontakta då styrelsen på angeniorby@gmail.com. Uppge namn och lägenhetsnummer. Kölista (senast uppdaterad 2016-11-14): 1. Lägenhet 1101.

Det finns gratis datumparkering på kringliggande gator.

TV och bredband: TV-basutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas separat.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 148 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2011-02-07

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (Basutbud ingår i avgiften).

Internet

Com Hem. Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 2 896 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och TV-basutbud.

Driftskostnad

390 SEK varav:
Försäkring: 170 SEK
Elektricitet: 220 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.22000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Ombyggt 2008.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy