Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK
Adress
Tulpangatan 19, Fosiedal, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
81 kvm
Avgift
4 240 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående och stor trea med inglasad balkong!

Välkommen in till en ljus och rymlig lägenhet på andra våningen. Bostaden erbjuder tack vare sin praktiska planlösning samt stora rum en bekväm och trevlig bostadsmiljö.

I anslutning till hallen ligger köket med gott om arbetsytor och förvaring. Här finns även plats för ett större matbord. Från hallen når du bostadens badrum, gäst-W/C, en klädkammare och lägenhetens två sovrum som båda har fönster ut mot den lugna innergården.

Vardagsrummet är stort och luftigt med plats för en rejäl soffgrupp och matbord om så önskas. Det stora fönsterpartiet bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du lägenhetens inglasade uterum i sydväst läge.

Här bor du i ett trevligt område med mycket goda kommunikationer samt med närhet till all daglig service. För pendlaren finns Hyllies tågstation som gör pendlanted över sunden samt norrut till en bekväm del av vardagen. För den shoppingsugna finns Emporia en liten bit bort med sitt breda sortiment av butiker.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL:
Laminatgolv och ljus tapet. Plats för avhängig. Från hallen når du alla rum i bostaden.

KÖK:
Laminatgolv och vita väggar. Här finns kyl & frys, diskmaskin, ugn, mikro, spis och spisfläkt. Här finns plats för ett större matbord.

VARDAGSRUM:
Laminatgolv och vita väggar. Fönsterparti samt utgång till den inglasade balkongen.

SOVRUM 1:
Laminatgolv och ljus tapet. Två garderober som ingår i överlåtelsen.

SOVRUM 2:
Laminatgolv och ljus tapet. Garderob som ingår i överlåtelsen.

BADRUM:
Klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns dusch, WC, handfat och spegel.

W/C:
Plastmatta och tapet. Här finns handfat och WC.

Dokument (pdf)

Planritningar ED tulpangatan 19 Stadgar RB Malmöhus 24 Årsredovisning- 17 Malmöhus 24

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun.

Storlek

Boarea 81 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1973
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Malmöhus nr 24
Organisationsnummer: 746001-0601
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 530
Antal lokaler: 0

Riksbyggens bostadsrättsförening Malmöhus nr 24. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 540 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.
Föreningen köpte huset 1973 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2024-12-31.
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Renoveringar/underhåll
Utförda:
2012 renovering av trapphus
2012 införande av individuell mätning av el
2013 injustering av värmesystem
2014 kanalrensning
2015 underhåll av lekplatser
2015 kall och varmvattenstammar
2016 utbyte av armaturer i tvättstugor
2016 installation av gårdsbelysning,
2016 ombyggnad av stuprör och takrännor samt fasadrenoveringar av låghusen
2016 underhåll av serverrum
2016 2017 solceller och byte takpapp, Tulpangatan 8
2017 fasadrenovering av höghusen
2017 solceller och byte av takpapp Hyacintgatan 27-35
2019 skedde uppförande av cykelparkering för lådcyklar vid Hyacintgatan 37 samt upprustning av gårdarna.
Löpande sker även byte av tvättstugeutrustning

Planerade:
2021-2023 planerar föreningen att se över samtliga avloppsstammar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Garage och parkering
Parkeringsplats ingår och följer med lägenheten vid köpet. Kostnaden är angiven som ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV via ComHem och bredband via Bahnhof. Båda kostnaderna ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns 40 gemensamma tvättstugor, samtliga är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Medlemmarna debiteras kvartalsvis för nyttjande av tvättstugorna och avgiften för låghusen är 12 kr/bokat tvättpass och i höghusen 10 kr/bokat tvättpass. Cykelgarage finns för medlemmarna att hyra till en kostnad om ca 40 kr/månad och barnvagnar kan förvaras i källaren. Föreningen har ett styrelserum på Hyacintgatan 31 avsett för styrelsemöten samt en expedition på Tulpangatan 6.

Övrigt
Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Föreningens ekonomi

Ekonomi
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Avgiften höjdes senast 2018-10-01 med 2,2%. I dagsläget planerar föreningen inte för någon avgiftshöjning.

Gemensam el är införd och man faktureras den enskilda förbrukningen retroaktivt i samband med månadsavgiften. Man behöver därmed som boende inte teckna ett eget elavtal för bostaden.
Även individuell vattenavläsning har införts i september 2016 och fr.o.m. 2017-01-01 faktureras den enskilda förbrukningen retroaktivt i samband med månadsavgiften.
Föreningen har även beslutat sig för att debitera en obligatorisk kostnad om 10 kr per tvätt i tvättstugan och debiteras kvartalsvis.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 131 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-10-30

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredbandsleverantör är Bahnhof (Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg)

Månadsavgift

Avgift: 4 240 SEK / mån
KOMMENTAR TILL AVGIFT
Ett obligatoriskt tillägg om 955 kr/månad tillkommer och avser bredband, parkering, elnät, värme, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen har infört separat debitering av el samt varm- och kallvattenkostnader utifrån faktisk förbrukning som tillkommer samt kostnad för tvättstuga på 10-12 kr per bokning.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Observera att beloppet för driftkostnad är en uppskattning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.20029 %
Andel av årsavgiften: 0.20052 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Inglasad och stor balkong.

Bilplats

Garage och parkering
Parkeringsplats ingår och följer med lägenheten vid köpet. Kostnaden är angiven som ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.

Närområde

Allmänt om området: Fosiedal är ett litet område som många malmöbor vet väldigt lite om. Det består av två välskötta Riksbyggenföreningar som uppfördes på 70­-talet. Barnfamiljerna älskar att bo här tack vare gångavståndet till Holmaskolan och härliga Kroksbäcksparken (med Malmös bästa pulkabacke). På senare tid har det fått ett verkligt lyft genom Malmös snabba expansion. Nu ligger det mysiga området mitt i smeten mellan Mobilia och Emporia. Ypperliga pendlingsmöjligheter finns även på gångavstånd. Från Hylliestation som ligger i närheten når man både Danmark samt övriga Skåne utan svårigheter!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy