Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 350 000 SEK / utgångspris
Adress
Ängsrogatan 1B, Mariebo, Jönköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
40 kvm
Avgift
1 874 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverat på höjden!

Välkommen till Mariebo och Ängsrogatan 1 B!

Möjligtvis är du student eller på jakt efter ett förstaboende? Kanske även en övernattningslägenhet? Hur som helst, så finns nu möjligheten att förvärva en fräsch etta på våning 3 med en helt otrolig utsikt som inte borde tas för givet. Bostaden är på 40 kvm och är helt insynsskyddad med grönska som närmaste granne. Detta måste upplevas på plats. Balkongen gör sig verkligen bra här, utsikten kan man tala om hur många gånger som helst och solen avnjuter man hela dagen i bästa syd-läge. Badrummet är helkaklat i gråa nyanser, köket är delvis renoverat med ljusa kulörer och fin finish. Ett ekparkettgolv lades in 2016 genomgående i bostaden där ett nyare parkettgolv från 2018 pryder vardagsrumsgolvet. Ljusa väggar och tak i samtliga utrymmen. Normalt sett brukar förvaringen vara ett problem i mindre lägenheter - här blir Ni bortskämda med en praktisk walk in closet. Som pricken över i:et notera den låga avgiften som bidrar till en behaglig boendekostnad.

Brf Oktetten nr 2 är en ekonomiskt stabil bostadsrättsförening med 18 stycken bostadsrätter. Byggnaden uppfördes 1964. Bland annat installerades bergvärme 2010, säkerhetsdörrar sattes in 2010 och byggnation av carportplatser utfördes 2012. Avgifterna är behagliga som befinner sig under snittet. Extra plus i kanten är att man är garanterad en carportplats mot en kostnad om 150 kr/mån.

Mariebo har sin plats uppe på berget strax väster som stadskärnan. På promenadavstånd finns två av Jönköpings vackraste platser - Stadsparken och Vattenledningsparken - där en motionsrunda mer än gärna rekommenderas. Via Åsenvägen tar man sig snabbt och smidigt ner till stan vare sig man går, cyklar eller åker bil. Citybussen går fram och tillbaka till stan med täta mellanrum. Pizzeria finns i byggnaden bredvid.

Beskrivning

Välkommen in i HALLEN med ljusinsläpp från fönster i kök och balkongdörr i vardagsrum. Här slås Ni direkt av en magsik utsikt från vardagsrummet. Utrymmet har en interiör av ekparkett (-16) samt ljusa väggar och tak. Avhängningsyta till vänster och gott om förvaringsmöjligheter.

WALK IN CLOSET finner Ni direkt till vänster med ekparkett (-16) samt ljusa väggar och tak.

Direkt till höger ligger BADRUMMET i helkaklat utförande med fräsch sanitet. Kulörerna går i ljus- och mörkgrått. Utrymmet är vidare utrustat med:
- Tvättställ
- Badrumsspegel
- WC
- Duschhörna
- Badrumsskåp

Rakt fram finner Ni ett ljust KÖK med fin finish. Återkommande ekparkett (-16) samt ljusa väggar och tak. Stänkskydd i vitt kakel, vit skåpsinredning och plats för matbord. Härlig utsikt mot grönska där och utrymmet är helt insynsskyddat. Utrymmet är vidare utrustat med:
- Fläkt
- Spis (-16)
- Kyl/frys i halvhöjd (-15)
- Diskho

VARDAGSRUMMET har ett nytt parkettgolv (-18) samt ljusa väggar och tak. Fönster och balkongdörr med ljusinsläpp och magisk utsikt som våning 3 medför. Plats för soffa, soffbord, tv-möbel. Sovalkoven avskärmas med gardiner.

BALKONGEN är insynskyddad och ligger beläget i syd-läge där solen avnjuts hela dagen. Plats för enklare möblemang.

Dokument (pdf)

Planritningar Brf Oktetten nr 2 Årsredovisning 2017.pdf Brf Oktetten nr 2 Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Oktetten nr 2, Jönköping kommun, Skattesats 34.66%.

Församling

Jönköpings Kristina-Ljungarum.

Storlek

Boarea 40 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

17

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1964
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme + olja

Föreningen

Föreningens namn: Brf Oktetten nr 2
Organisationsnummer: 726000-1875
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 17
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningens fastighet Oktetten nr 2 bebyggdes 1964 med ett bostadshus med adress Ängsrogatan 1 A och B. Föreningen består av totalt 18 bostadsrättslägenheter fördelat på:
6 st. 1rok
6 st. 2rok
6 st. 3rok.

Parkering: På gården finns 12 stycken carport-platser att hyra för 150 kr/mån. I källarplanet finns 6 stycken garageplatser att hyra för 300 kr/mån. Till dessa är det kösystem.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till ComHem (kabel-tv, grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Tv och bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen: I källaren har bostadsrättsföreningen gemensam tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torkrum med torktumlare samt torkskåp. I källaren finns även förrådsutrymmen. Till bostaden finns ett förråd beläget i källare.

Föreningens ekonomi

Ekonomiskt stabil förening med avgifter under snittet.

Föreningens renoveringar

2010: Nya säkerhetsdörrar från Daloc
2010: Installation av bergvärme
2012: Byggnation av carport
2018: Renovering av balkonger

Kommande: Diskuterat relining av stammarna med start höst 2019.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Grundutbud av tv-kanaler via ComHem ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via ComHem. Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 1 874 SEK / mån
Värme, vatten, kabel-tv samt tvättstuga ingår i månadsavgiften.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.05010 %
Pantsättningsavgift: 450 SEK
Överlåtelseavgift: 1150 SEK
Reparationsfond: 2 156 SEK

Renoveringar

Nya säkerhetsdörrar 2010
Installation bergvärme 2010
Byggnation av carport 2012
Renovering av balkonger 2018

Uteplats

Härlig balkong med otrolig utsikt som våning 3 medför. I bästa syd-läge där solen avnjutes hela dagen.

Bilplats

6 garageplatser. Kösystem. Kostnad: 300 kr/mån.
12 carportplatser. God chans att överta direkt. Kostnad: 150 kr/mån.

Övriga utrymmen

I källare finns tvättstuga med dubbla maskiner, torkrum med torktumlare samt torkskåp. Även ett förråd samt ett matkällarförråd tillhör bostadsrätten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy