Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sleipnervägen 18, Slätmossen, Handen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
78 kvm
Avgift
4 367 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimalt planerad och stilren trerummare med naturnära och centralt läge

Här välkomnas du till en optimalt planerad och stilren lägenhet som är i fint skick. En ljus trea med renoverat kök och badrum, bra förvaringsmöjligheter. Här saknar du inget! 

Till favoritrummen hör ett yteffektivt och stilrent kök med bänkskivor i ek, generösa arbetsytor och gott om plats för matbord och stolar. Badrummet, som renoverades 2010, är stort och fräscht och har toalett, stort badkar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, förvaringsskåp och handfat.

Brf Runstenen - Haninge är en välskött och stabil förening med god ekonomi, låga avgifter och stort utbud av gemensamma aktiviteter. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, bastu och gym. I månadsavgiften om 4367 kronor ingår vatten, värme, tv och bredband.

I Slätmossen bor du i trevliga och omtyckta kvarter. Slätmossens naturpark ligger på promenadavstånd och Haninge Centrum ligger också på bekvämt avstånd. Här finner ni även lekplatser, fina grönområden och kommunikationer vilket gör det enkelt för hela familjen att trivas!Välkommen på visning!

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en rymlig hall med inbyggda garderober. Hallen har vitmålade väggar och parkettgolv.

Kök
Ett yteffektivt och stilrent kök med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, fläkt, spis och ugn i arbetshöjd. Golven är belagda med en ekparkett och väggarna är målade.

Vardagsrum
Ett ljust vardagsrum med vackert ljusinsläpp och utgång till den inglasade balkongen i soligt söderläge. Rummet har målade väggar och parkettgolv.

Två sovrum
Det finns två rymliga sovrum i bostaden. Den ena med målade väggar, parkettgolv och två inbyggda garderober. Det andra med laminatgolv, målade väggar och anslutning till klädkammare.

Badrum
Stort och fräscht badrum från 2010 med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummets inredning består av toalett, stort badkar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, förvaringsskåp och handfat.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Runstenen 2018.pdf Årsredovisning Runstenen 2017.pdf BRF Stadgar Runstenen 2018 BRF Årsredovisning 2017

Länkar

Photo Play Social Video

Bostadsfakta

Kommun

Söderbymalm 7:18, Haninge kommun, Skattesats 32.85%.

Församling

Österhaninge.

Storlek

Boarea 78 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2125-2-233-8

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1963
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Runstenen - Haninge
Organisationsnummer: 712400-1269
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2125-2-233-8
Antal lägenheter: 255
Antal lokaler: 34

Föreningen ligger i Handen, Haninge Kommun, vilket är ungefär 2 mil söder om Stockholm utefter väg 73 och består av fastigheter utefter Sleipnervägen, Idunvägen och Utgårdsvägen.
Det finns Bastu samt dusch att nyttja kostnadsfritt. Öppet alla dagar i veckan.

Gym finns på Utgårdsvägen 41.
Gymmet saknar dusch, men är i övrigt bra utrustat. Kostnad 250 kr/kalenderår. Öppet 0900-2100 alla dagar i veckan.

Seniorföreningen Runan om ca 35 medlemmar. Här ordnar man bland annat onsdagsträffar, gemensamma promenader, boulespel, kryssningar, julbord, middagar och teaterbesök.

För att bli medlem i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB Stockholm. Ansökan sker via www.hsb.se.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1162,5 kr av säljaren samt pantsättningsavgift om 465 kr per pant av köparen.

Föreningens ekonomi

Föreningen tillämpar rak avskrivning.
Överlåtelseavgift säljaren betalar.
Äkta förening.
Jurdisk person: Nej.
Styrelse
Ordförande
Thomas Jacobsson

Vice ordförande
Linda Endfors

Revisorer
Föreningsvald ordinarie
Daniel Tapay

Föningsvald suppleant
Elisabeth Österberg

Av HSB utvald revisor
Genom BoRevision AB

Avgifterna

Från och med juni -17 har föreningen sänkt avgifterna med 5,5% på grund av den individuella elmätningen. Elmätningen påbörjas i juni -17 och debiteras från och med oktober, vilket är anledningen till att medlemmarna har fått en lägre månadsavgift från och med juni månad.

Ingår i avgiften: I din månadsavgift ingår, förutom vatten och väme, saker som kabeltv, bredband (samt fast avgift för telefoni) och bostadsrättstilläggsförsäkring. (Comhem basutbud). (HSB - Runstenen - Hemsida 2014-12-17).

Från och med 1 maj 2017 har föreningen tecknat nytt avtal med Bredbandsbolaget. Det nya avtalet innebär att grundhastigheten för bredbandet som ingår i avgiften ökas från 100/100 till 250/100. Det kommer även att finnas möjlighet att uppgradera till en ny, snabbare bredbandsrouter utan extra kostnad. Mer information kommer att läggas ut på föreningens hemsida när den finns att tillgå.

Föreningens renoveringar

Föreningen är mycket välskött och har kontinueligt genomfört underhåll. För mer information se årsredovisning. En viktig invenstering har varit en sk relaining ett alternativ till stambyte. Vidare fuktlarm/fuktmätare underdiskbänkarna och in i stammen.

1990/91 Fönsterrenovering med karminklädnad och byte till yttre fönsterbågar av aluminium.
1992-94 Omläggning av tak, Fasadrenovering, Renovering av badrum och byte av grenledningar, Målning allmänna utrymmen och trapphus
1997/98 Införande av källsortering, Miljögårdar, Ombyggnad ventilation, montering spiskåpor, OVK, utbyte av tvättmaskiner
1998/99 Utbyte av samtliga garageportar
1999/00 Övergång (990501) till kollektiv el
2000/01 Bredbandsinstallation
2002/03 Montering av brandvarnare.
2003/04 Obligatorisk ventilationskontroll, OVK (vart 6:e år)
2003/04 Byte av fönstertätningslister.
2004/05 Utbyte av alla entréportar, samt utvändiga källardörrar.
2004/05 Renovering av föreningens bastu.
2005/06 Reparation av badrumsfönster.
2005/06 Kompletterande fasad- och markbelysning i området.
2005/06 Gruppanslutning Bredband from 2006-01-01.
2005/06 Byggnation av gym på Utgårdsvägen 41.
2006/07 Markupprustning av ?Lunden? på Idunvägen 2-4.
2007/08 Målning av miljögårdar och grovsoprum
2007/08 Påbörjan renovering av avloppsstammar / Relining
2007/08 Färdigställande av renovering av avloppsstammar
2009/10 Obligatorisk ventilationskontroll, OVK (vart 6:e år)
2010/11 Renovering av tvättstugor, byte av tvättmaskiner
2010/11 Byte av styr och regler utrustning värmesystemet
2011/12 Installation av frånluftsåtervinning med värmepump
2011/12 Installation av passersystem till portarna
Fönster 2014-2015.
2014/15 Lackning av entréportar/partier
2015/16 Rensning av avlopp
2017/18 Reparation av fasadsocklar

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2010-03-26
Energiprestanda primärenergital: 132 /kWh per kvm och år

TV

Samtliga lägenheter är utrustade med uttag för kabel-TV via ComHem. Basutbudet på 14 st TV-kanaler och ett stort antal radiokanaler ingår i månadsavgiften.

Ytterligare abonnemang genom box bekostar du själv.

Internet

Samtliga lägenheter är utrustade med uttag för Bredbandsbolagets bredband/telefoni. Abonnemanget är en gruppanslutning, vilket innebär att avgiften ingår i din månadsavgift för lägenheten. Anslutningsavgiften för abonnemanget samt samtalsavgift för användandet av telefonen bekostar du själv.

Bredbandet har en hastighet på 250 Mbit in och 100 Mbit ut. Högre hastighet finns mot tillägg.

Månadsavgift

Avgift: 4 367 SEK / mån
värme, vatten, bredband och kabel-tv

Tillträde

Enl. ök.

Driftskostnad

225 SEK varav:
Elektricitet: 225 SEK
Observera att driftkostnaderna varierar beroende av antal personer i hushållet, förbrukning och avtal. Kostnad för försäkring tillkommer.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.41353 %
Andel av årsavgiften: 0.41353 %
Överlåtelseavgift: 1113 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 558 SEK

Övriga utrymmen

Det finns ett stort förråd tillhörande lägenheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy