Visningar

tors 23 maj 18:00 - 18:30
Öppen visning - välkommen!
sön 26 maj 11:00 - 11:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK / Utgångspris
Adress
Åkervägen 18, Ribby, Västerhaninge
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
42.5 kvm
Avgift
3 452 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig och trevlig enrummare med naturnära och centralt läge

Välkommen till detta attraktiva och efterfrågade bostadsområde i Ribby. Här har du naturen runt knuten samtidigt som du har goda motorvägsförbindelser och kommunikationer. I närheten av bostaden finns matbutik och restaurang, en kort promenad bort ligger Västerhaninge C med ett tillfredsställande serviceutbud och pendeltågsstation.

Brf Ängen är en stabil och välskött förening som har gjort de stora renoveringarna så som stambyte, takbyte och fönsterbyte. Föreningen tillhandahåller bland annat övernattningslägenhet, hobbyrum, tvättstuga, festlokal och lekplats. I månadsavgiften om 3452 kronor ingår tv, vatten och värme.

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en rymlig och inbjudande hall med inbyggda garderober. Hallen har vitmålade väggar och golvet är belagt med klinker samt komforten med golvvärmer.

Kök
Ett rymligt och socialt kök med generösa arbetsytor och gott om plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Ett öppet och mysigt vardagsrum med stora fönster och härligt ljusinsläpp. Rummet har tapetserade väggar och laminatgolv. I vardagsrummet finns även en skiljevägg till ett sovalkov.

Badrum
Ett fräscht och smakfullt badrum med toalett, handfat och badkar. Klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet stambyttes 2009.

Förråd
Till lägenheten tillhör ett externt förråd samt ett matförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Ängen 2017.pdf Årsredovisning Ängen 2017.pdf Energideklaration.pdf

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Kommun

Ribby 2:195, Haninge kommun, Skattesats 32.85%.

Församling

Västerhaninge-Muskö.

Storlek

Boarea 42.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2404-2-75-11

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1962-63
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ängen
Organisationsnummer: 712400-2010
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2404-2-75-11
Antal lägenheter: 175
Antal lokaler: 5
Föreningen äger - Ribby 2:194, 2:195, 2:196, 2:197, 2:198.

Totalt har föreningen 175 lägenheter fördelade på 11 211 m².
Föreningen har även lokaler för uthyrning på totalt 320 m².

Parkering: Det ingår ett parkeringstillstånd per lägenhet med bil. Bilen måste vara registrerad på medlemmen och bilen får ej vara avställd. Registreringsbeviset uppvisas vid uthämtning av parkeringstillstånd.

Det finns 58 motorvärmarplatser. Till dem är det separat kö och även där gäller en plats per lägenhet. Avgiften för en motorvämarplats är för närvarande 200 kr/månad.

Kön till motorvämarplats hanteras av HSB Servicecenter 010-442 11 00.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstugor med grovtvättmaskin i källaren på Åkervägen 8-10, Gränsvägen 15-17 samt Åkervägen 31-33.

Föreningslokal finns på Åkervägen 31. Där kan du ha kalas eller fest för 35-40 personer.

Övernattningsrum finns i föreningslokalen.

Hobbyrum finns på Åkervägen 6. Där finns snickarbänk, bandsåg, slipsten samt en grovdammsugare.

Det finns odlingslotter på åkern längs Åkervägen. Detta är en dotterförening till Brf Ängen. Där kan du plantera blommor, bärbuskar, grönsaker och ha en liten uteplats.
Odlingslotterna är i första hand till för boende i Brf Ängen. I mån av plats får övriga närliggande föreningars medlemmar hyra odlingslott.
Kontaktuppgifter för ansvarig till Odlingslottsföreningen finns på anslagstavlan i varje port.

Föreningens ekonomi

Av föreningens 175 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt.
Av föreningens 5 lokaler upplåts samtliga med hyresrätt.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 627,5 kr av säljaren samt pantsättningsavgift om 697,5 kr per pant av köparen.

För att bli medlem i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB Stockholm. Ansökan sker via https://www.hsb.se/stockholm/medlem/

Föreningens renoveringar

Renovering av balkonger samt OVK-besiktningar.
2007 Ny fönster.
2009 Stambytt och nydragen el i föreningen.
2013 Sågat ner popplar/ ett par pilar på grönområden. Sågat ner popplar/ ett par pilar på grönområden. Tvättmaskiner/Torktumlare bytta i tvättstuga (på Åkervägen 31-33). Putsen på grunden Gränsvägen 9-13 har lagats och målats. Markbesiktning + fastighetsbesiktning.
2012 Bredband med Bredbandsbolaget.
2014 Alla tak i hela föreningen har fått tilläggsisolering och tjärpapp. Utanför Åkervägen 16-18 har markbeläggning med tillhörande brunnar anlagts.
2016 Stamspolning.
2017 renovering och målning av entreer och gamla sophusen, planering av egna julgranar,
2018 och kommande år: upprustning av en lekplats med ny gungställning och byte av sand samt ska pilarna hamlas. På sikt kommer motorvärmarstolparna bytas ut till mer energisnåla och modernare som avläser elförbrukning per stolpe samt med eluttag för laddning.

Lekplatsbesiktning varje år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2010-04-21
Energiprestanda primärenergital: 102 /kWh per kvm och år

TV

ComHem

Internet

Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift: 3 452 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten och TV-mottagning via Com-Hem.
Ett obligatoriskt tillägg på 165:-/månad tillkommer för gruppanslutning till Bredbandsbolaget.

Tillträde

Enl. ök.

Driftskostnad

187 SEK varav:
Elektricitet: 187 SEK
Observera att driftkostnaden varierar beroende av antal personer i hushållet och elförbrukning. Kostnad för försäkring tillkommer.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.36330 %
Andel av årsavgiften: 0.36330 %
Pantsättningsavgift: 697 SEK
Överlåtelseavgift: 1627 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 1 196 SEK

Bilplats

Boendeparkering ingår

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy